29 Μαΐου, 2023

Θανάσης Καρτερός: “Προσοχή στη σκύλα της λύσσας”

0

Τελειώνει! Όποιος είδε το χάλι του στην τελευταία του εμφάνιση στη Βουλή το κατάλαβε. Πάει ο ψύχραιμος δανδής, ο casual ευγενικός και αεράτος αστός που συνεπήρε τόσες ευαίσθητες ψυχές της καλής κοινωνίας, ο λογιστής προστάτης της μεσαίας τάξης, ο λεπταίσθητος φίλος του Βολτέρου και του Λιγνάδη.  Έναν έξαλλο εκτός ελέγχου μεσήλικα είδαμε, ξεμαλλιασμένο απέξω κι από μέσα, να πετάει αρλούμπες και να παριστάνει -πάλι, ο αθεόφοβος- τον αποφασισμένο να πάρει κεφάλια, βασιλικό επίτροπο. Μέχρι και ότι κάψαμε τον Real διότι μας έκανε ντα ο Χατζηνικολάου έφτασε να ξεστομίσει έμπλεος δικαιοσύνης και αγανάκτησης.

Τελειώνει! Θα αρκούσε και μόνο η εκτόξευση της λέξης «εκτσογλανισμός» για να βεβαιώσει του λόγου το ασφαλές. Εκτσογλανισμός από έναν γόνο της εξουσίας, απόγονο λαμπρών προγόνων και πρόγονο λαμπρών απογόνων; Πώς έφτασε να τσαλακώσει μόνος του την εικόνα, που με τόσο δικό μας χρήμα φιλοτέχνησαν τόσοι άνθρωποι της ενημέρωσης, της αντικειμενικότητας και της βαρονίας; Δημοσιογράφοι που έχουν υποστεί δημοσίως τόσους οργασμούς μπροστά στο μεγαλείο του; Καλλιτέχνες σε βαθιές υποκλίσεις; Επικοινωνιολόγοι που έφτασαν μέχρι Ντάλτον για μια ψηφίδα στην αγιογραφία του;

Τελειώνει! Το λεν οι πιτσιρικάδες στα γήπεδα με τις περίεργες μουσικές. Οι ντελιβεράδες που του απονέμουν τα εύσημα πάνω από τα μηχανάκια τους. Οι θαμώνες στις καφετέριες, οι οπαδοί στα γήπεδα, οι διασκεδαστές πάσης φύσεως σε πάσης φύσεως μαγαζιά, που με έναν αξιοθαύμαστο συντονισμό αρχίζουν να άδουν το γνωστό άσμα με τον έναν στίχο. Οι δάσκαλοι, οι γιατροί του ΕΣΥ, οι ταξιτζήδες -Uber, ε;- οι παραλήπτες των λογαριασμών του ρεύματος – και του power pass βεβαίως.  Όσοι -λέγεται ότι υπάρχουν ακόμα…- γεμίζουν βενζίνη τα αυτοκίνητά τους αλλά και όσοι βάζουν 10-20 ευρώ και μένουν από βενζίνη λίγο παρακάτω.

Τελειώνει! Τον ψαλιδίζουν οι φιλικοί δημοσκόποι, τον μουτζουρώνουν τα ποιοτικά των δημοσκοπήσεων, τον πολιορκούν τα συστηματικά focus groups – κάτι ξέρουμε κι εμείς. Και πέφτει σε λάθη, τι έχει πάθει. Αυτό έχει πάθει. Αλλιώς ήταν μαθημένος, με το θυμίαμά του, τα γιουσουφάκια του, τα ωραία του λόγια και υμνολόγια. Και τώρα βλέπει να του πέφτουν τα σαγόνια και τα κραγιόνια και να γερνάει ραγδαία μπροστά στο σκληρό κοινό ο σφριγηλός μεταρρυθμιστής. Και δεν έχει, όπως ο Ντόριαν Γκρέι, και κάποιο πορτρέτο κρυμμένο στα υπόγεια του Μαξίμου, το πάτησε κι αυτό το τρένο του εκτσογλανισμού με τόσα βαγόνια επιτυχιών του.

Τελειώνει! Αλλά όχι αυταπάτες. Η σκύλα της λύσσας που έχει αμολήσει θα δαγκώσει όσους και όσα μπορεί πριν μας αδειάσει τη γωνιά. Συνεπώς γρηγορείτε οι κήρυκες της αλλαγής και της δημοκρατίας. Τελειώνει, δεν τέλειωσε…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *