24 Σεπτεμβρίου, 2022

ΣΥΡΙΖΑ: Πέντε σοβαρά ερωτήματα για την αεροπορική τραγωδία!

Εύλογες απορίες εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ στον απόηχο της τραγωδίας με την συντριβή του ουκρανικού μεταγωγικού που ανήκε σε ιδιωτική εταιρεία και, σύμφωνα με όλα τα στοιχεία, μετέφερε πυρομαχικά.

Όπως επισημαίνουν οι τομεάρχες Εθνικής Άμυνας της ΚΟ του κόμματος το δυστύχημα σημειώθηκε σε μια συγκυρία, κατά την οποία έχει υπάρξει προειδοποίηση από την Ιντερπόλ ακόμη, “για τον κίνδυνο μέρος ακόμη και βαρέος οπλισμού που αποστέλλεται στην Ουκρανία να καταλήξει στη μαύρη αγορά”.

Έτσι, με κοινή δήλωσή τους, Θοδωρής Δρίτσας και Γιώργος Τσίπρας τονίζουν:

“Η πτώση του ουκρανικού αεροσκάφους Antonov σε ελληνικό έδαφος θέτει τις ελληνικές αρχές προ της εθνικής και διεθνούς ευθύνης να ερευνήσουν όλες τις πτυχές της συγκεκριμένης πτήσης και του φορτίου του μοιραίου Antonov.

  1. Τι είδους φορτίο μετέφερε το αεροσκάφος;
  2. Είχε ενημερωθεί η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και οι συναρμόδιοι φορείς για το είδος του φορτίου για την πτήση στον ελληνικό εναέριο χώρο;
  3. Συμπίπτει η ενημέρωση αυτή με το φορτίο που πραγματικά μετέφερε; Το Υπουργείο Άμυνας είναι σε θέση να δώσει απάντηση και θα ζητήσουμε υπεύθυνη ενημέρωση.
  4. Έχουν ενεργοποιηθεί οι υπηρεσίες διερεύνησης των αιτιών του ατυχήματος;
  5. Ποια είναι η πραγματική προέλευση και ποιος ο πραγματικός τελικός προορισμός του φορτίου; Θα περιοριστεί η ελληνική κυβέρνηση στις δηλώσεις του σερβικού Υπουργείου Άμυνας για απλή συνεργασία δύο ιδιωτικών εταιρών, μιας σερβικής και μιας ουκρανικής, ή θα ερευνήσει σε βάθος το ζήτημα; Είναι πρόσφατη η ανακοίνωση της Ιντερπόλ που προειδοποιεί για τον κίνδυνο μέρος ακόμη και βαρέος οπλισμού που αποστέλλεται στην Ουκρανία να καταλήξει στη μαύρη αγορά”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.