7 Φεβρουαρίου, 2023

Η ιταλική «Il Manifesto» εναντίον της ελληνικής «to manifesto»

Το είδαμε και αυτό: η ελληνική εφημερίδα «to manifesto» που υποστηρίζει με πάθος τη Νέα Δημοκρατία, αυτή η εφημερίδα στην οποία αρθρογράφησε κατά λάθος η Νάντια Βαλαβάνη και μας την έλεγε και από πάνω, κατηγορείται από την αυθεντική «Il Manifesto», την ιταλική, για κλοπή.

Για κλοπή όλων: ονόματος, λογοτύπου και γραμματοσειράς. Και ζητούν από την ελληνική εφημερίδα να διακόψει άμεσα τις δημοσιεύσεις αλλιώς θα κινηθούν δικαστικά, εναντίον της. «Η Il Manifesto βγαίνει στην Ελλάδα, αλλά είναι ένα fake της Δεξιάς» γράφει η Ιταλική εφημερίδα που δείχνει να ενοχλείται όχι τόσο για το εμπορικό του πράγματος, όσο κυρίως για το πολιτικό.

«ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ έχει πίσω του 51 χρόνια πολιτικών ρήξεων και δημοσιογραφικής ποιότητας», σημειώνουν χαρακτηριστικά. «Δεν μπορεί να αμαυρωθεί από ένα φύλλο προπαγάνδας υπέρ της δεξιάς κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας». Υπενθυμίζουμε πως τη μία ημέρα η εφημερίδα είχε άρθρο της Νάντιας Βαλαβάνη και την επομένη είχε άρθρο του Δημήτρη Στρατούλη.

Περισσότερα θα έχουμε στην έντυπη έκδοση της Τρίτης. Διότι, όπως γράφει η αυθεντική «Il Manifesto», «περισσότερο από την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας, μετράει η υπεράσπιση της ιστορίας της εφημερίδας». 

Πηγή: efsyn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *