8 Δεκεμβρίου, 2023

Είδες η χούντα; είχε πρόγραμμα!

0

Γράφει ο Γιάννης Γκόλιας

Του Γιάννη Γκόλια

Σάββατο 23 Ιουλίου 2022

Σα σήμερα 23 Ιουλίου 1974 και αφού έχουν εδραιωθεί μετά την εισβολή οι Τούρκοι στην Κύπρο
και ουσιαστικά έχει τελειώσει η δουλειά και δεν έχουν άλλο λόγο ύπαρξης οι χουνταιοι, ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγός Γρηγόριος Μπονάνος μαζί με τον πρόεδρο της δημοκρατίας που τότε η χούντα είχε διορίσει τον στρατηγό, Φαίδωνα Γκιζίκη, ανακοινώνουν ότι θα παραδώσουν την εξουσία πάλι στους πολιτικούς.

Οι δεξιοί ετοιμάζονται, γραβατώνονται και πάνε στο προεδρικό Μέγαρο για να δοθεί και τυπικά η εντολή στον πιο έντιμο δεξιό, τον Παναγιώτη Κανελλόπουλο. Στη σύσκεψη έκτος του Κανελλόπουλου συμμετέχει και ολη η προχουντικη δεξιά που ευελπιστεί να ξαναπαίξει ρόλο. Αβέρωφ, Μαρκεζίνης, Γεώργιος Αθανασιάδης-Νόβας, Στέφανος Στεφανόπουλος, και φυσικά ο Πέτρος Γαρουφαλλιάς.

Και ενώ ο αφελής Κανελλόπουλος προβάρει τη γραβάτα του πρωθυπουργού και ετοιμάζει το υπουργικό συμβούλιο, ο Γκιζίκης με τον Αβέρωφ έρχονται σε επαφή με τον Καραμανλή που ήταν στο Παρίσι και του προτείνουν να έρθει.

Αυτός αρπάζει την ευκαιρία και με ιδιωτικό αεροπλάνο φτάνει στις 2 τη νύχτα στο αεροδρόμιο… εντωμεταξύ μετά την αποδοχή Καραμανλή ο Γκιζίκης τους ξαναμαζεύει όλους και τους ανακοινώνει οτι έρχεται να αναλάβει ο Καραμανλής. Κόκαλο ο Κανελλόπουλος…

Ο Αβέρωφ στήνει θριαμβευτική υποδοχή στο αεροδρόμιο και απο κει τον πάνε κατευθείαν να ορκιστεί 4 τα ξημερώματα….

Δεν είναι να παίζουμε με την εξουσία πρέπει να την κρατάμε γερά απ’ τα μαλλιά τους φαντάζομαι να σκέφτονται…

Την άλλη μέρα ο Καραμανλής στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας διορίζει υπουργό εθνικής άμυνας τον Αβέρωφ (είδες πως γίνονται οι δουλειές;;;) είναι αυτός που θα τον γλυτώσει από ένα παραλίγο πραξικόπημα της πιτζάμας σε 7 μήνες από τώρα… στις εκλογές που θα γίνουν σε 3μιση μήνες ο Καραμανλής και η δεξιά θα πάρουν 55%….!!!

Άκου τώρα φίλε, ο Καραμανλής που έφυγε κρυφά, σχεδόν κυνηγημένος και με ψευδώνυμο, η χούντα κατάφερε να τον φέρει πίσω θριαμβευτή με 52% και χωρίς βια και νοθεία. Είδες η χούντα;;;;; είχε πρόγραμμα….

Και τον στρατό κατάφερε να διαλύσει (οι ιστορίες απ την επιστράτευση είναι τραγελαφικές)
Και την Κύπρο να ξεπουλήσει
Και την δεξιά να δυναμώσει
Και τον Καραμανλή να ξεπλύνει και να ξαναστήσει στο βάθρο του….

About Author

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μην χάσετε