15 Ιουνίου, 2024

Εγώ ολιγάρχης κι εσύ ολιγαρκής!

0

Σαββατο 23/7/2022

Απόψεις… με Άποψη

Εγώ ολιγάρχης κι εσύ ολιγαρκής…ένα γράμμα κι ένας τόνος δρόμος… Δρόμος για σένα δύσβατος για μένα ξέφωτος…

Η ζωή έτσι σκέτη, γυμνή, εξευτελισμένη, ανήμπορη, μέσα στην ένδεια , είναι δώρο και ευλογία … για τους φτωχούς. Και στο λέω εγώ! Εγώ που έχω δέκα σπίτια, εγώ που έχω χρήμα και μπορώ να πληρώσω τους καλύτερους γιατρούς, τα καλύτερα σχολεία, που δεν τρώω από τα «Lidl» , που το «βρ@κί» μου κοστίζει όσο δυο μισθοί σου, εγώ που της ζωής μου οι σκοτούρες είναι πως θα σε κάνω να νιώθεις ότι σε μένα, χρωστάς την ζωή σου, αυτήν την φτηνή, την ξεφτιλισμένη για να με υπηρετείς χωρίς να με ενοχλείς … με το κεφάλι κάτω και την ουρά στα σκέλια…. Ότι κάνεις είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ σου, ότι κάνω είναι “ΜΕΓΑΛΗ ΧΑΡΗ ΣΟΥ ΚΑΝΩ!!!”

Στόχος είναι απλά να είσαι ζωντανός… να αναπνέεις … αυτό να σου αρκεί… Δεν κάηκες, δεν πέθανες από κρύο, ζέστη, πείνα… Είσαι ευλογημένος… Ο Θεός σου στέλνει βάσανα, κακουχίες, αρρώστια, φτώχια, φωτιά, γιατί είναι ανασφαλής και ζητά συνεχώς επιβεβαίωση της αγάπης και της υπακοής σου. Εγώ είμαι εδώ να σου το θυμίζω και να φροντίζω να επιβιώνεις για να ζω εγώ… Γιατί άλλο ζωή κι άλλο επιβίωση … εσύ δεν ξέρεις την διαφορά… Δεν θα σε αφήσω να το μάθεις ποτέ.

Θα καίω, θα καταστρέφω τα πάντα γύρω σου, αλλά θα μου οφείλεις… Θα μου οφείλεις που σε άφησα ζωντανό!!! Θα ευγνωμονείς εμένα και θα δοξάζεις τον Θεό…Δεν θα τολμάς ούτε να σκεφτείς, ότι έχεις δικαίωμα στη ζωή… Θα ευχαριστείς που έχεις την “υγειά” σου… Γιατί η αχαριστία του ολιγαρκή, είναι το μεγαλύτερο αμάρτημα … Να ευχαριστείς το Θεό κι εμένα που ανασαίνεις και υπάρχεις για να ζω εγώ… Μην ζητάς και μην επιδιώκεις κάτι περισσότερο…για σένα είναι η ολιγαρκεια και η βασιλεία των ουρανών μετά θάνατο και για μένα ολιγαρχία… μικρή διαφορά.

About Author

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *