4 Δεκεμβρίου, 2022

Το θέμα είναι και θα είναι ταξικό…

Σαββατο 23/7/2022

Απόψεις… με Άποψη

Το 2008, πάλι επί Νέας Δημοκρατίας, οι μπάτσοι είχαν και τότε ξεσαλώσει με αποτέλεσμα την πιο βάναυση καταστολή.

Την 1η Δεκέμβρη του 2008 είχε μια εκδήλωση στο αμφ. ΜΑΧ του Πολυτεχνείου και εγώ συζήταγα στα όρθια με ένα σύντροφο. Του έλεγα ότι πρέπει να αντεπιτεθούμε, ως κίνημα. Μου είπε ότι αν απαντήσουμε τότε θα προκαλέσουμε και θα οξυνθεί περεταίρω η καταστολή. Του είπα ότι αν δεν απαντήσουμε τότε σύντομα θα έχουμε νεκρό. Σε λιγότερο από μία εβδομάδα ήταν 6 Δεκέμβρη.

Σήμερα θα πω ότι η Ιστορία έχει την τάση να επαναλαμβάνεται.

Υ.γ. Όταν μια κυβέρνηση χτυπάει αυτούς που διαμαρτύρονται για τους βιασμούς συνεπάγεται αναπόφευκτα πως οι βιασμοί είναι στο πρόγραμμα της κυβέρνησης.

Μέρος 2ο

Γυναίκα η μπατσίνα που τράβηξε όπλο χτες στα Εξάρχεια. Δεν υπήρχε καταλληλότερος τρόπος για να ολοκληρωθεί όλο αυτό το σκηνικό.

Αποδεικνύοντας -το πασιφανές, για κάποιους από εμάς, στοιχειώδους αντίληψης- ότι το ζήτημα δεν είναι «έμφυλο». Δεν είναι «γυναικείο ζήτημα». Δεν είναι «πατριαρχικό». Ήταν, είναι και θα είναι ταξικό. Μέχρι να καταργηθούν οι τάξεις.

Οι άνθρωποι που αγωνίζονται για να καταργηθούν τα φύλα αντί για τις τάξεις, οι άνθρωποι που προσπαθούνε να διχάσουν την εργατική τάξη θέτοντας το ζήτημα σαν «γυναίκες-θύματα vs άντρες-θύτες», είναι είτε έμμισθοι είτε χρήσιμοι ηλίθιοι ανατροφοδότες του προβλήματος.