29 Νοεμβρίου, 2023

Ας αποφασίσει επιτέλους το επιτελικό κράτος, τι απ’ τα δύο τελικά συμβαίνει (βίντεο)

0

Της Μαγδαληνής Νίκα

Κυριακή 24 Ιουλίου 2022

Ας αποφασίσει επιτέλους το επιτελικό κράτος, τι απ’ τα δύο τελικά συμβαίνει:

Ο πύρινος όλεθρος είναι αποτέλεσμα ελλιπούς προετοιμασίας, εγκληματικής αδιαφορίας και ανικανότητας της Κυβέρνησης

ή πρόκειται για “έγκλημα εκ προμελέτης” και “σχέδιο εμπρησμών” όπως διατείνονται τα δεξιά και ακροδεξιά παρακολουθήματά του.

Διότι αν είναι το πρώτο, αντί για τη Δαδιά, ο Πρωθυπουργός θα έπρεπε να είχε στείλει ήδη την εισαγόμενη προσωπική του επιλογή, τον επανειλημμένα αποτυχημένο Στυλιανίδη μαζί με κάμποσους γραμματείς και υπουργούς, στα σπίτια τους.

Κι αν πρόκειται για το δεύτερο θα έπρεπε να είχε κάνει το ίδιο και με την άλλη προσωπική του επιλογή, τον πρώην σεκιουριτά, τον άνθρωπο με το μάστερ στο τρομπόνι, που τον διόρισε αρχηγό της ΕΥΠ, την αρμοδιότητα της οποίας πήρε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, την επομένη των εκλογών.

Το ότι επιμένει να τους κρατά ακόμα όλους ακούνητους στις θέσεις τους και μάλιστα αλληλοσυγχαιρόμενος προκλητικά μαζί τους, είναι η απόδειξη ότι εξολοκλήρου ο ίδιος την ευθύνη.

Οι απανωτές καταστροφές που έπληξαν και συνεχίζουν να πλήττουν με τέτοια πρωτοφανή διάρκεια και σφοδρότητα τον τόπο είναι αποτελέσματα μιας κυνικής, εμμονικής και εντελώς αναίσθητης προσωπικότητας που πρώτιστο μέλημά της είναι η εικόνα της.

Μόνο που αυτή η εικόνα, όσο κι αν προσπαθούν οι πληρωμένοι “εικονογράφοι” της, για το αντίθετο, είναι πλέον τόσο στραπατσαρισμένη και απεχθής που δεν παίρνει άλλο σπατουλάρισμα.

Ο Μητσοτάκης ήρθε στην εξουσία ως Καίσαρας, γαντζώθηκε πάνω της ως υπηρέτης συμφερόντων αδειάζοντας με ασύλληπτες ταχύτητες τον δημόσιο κορβανά στις τσέπες τους και συνεχίζει με αδιανόητη αναισθησία να ρημάζει τη χώρα ηθικά, κοινωνικά, οικονομικά.

Εγκλωβισμένος στις επιλογές και τις αποτυχίες του, πνιγμένος στον εγωισμό του, έρμαιο στις συμβουλές των life coach του, ξένος με την πραγματικότητα και ταυτόχρονα επαίτης ξένης βοήθειας στο όνομα της οποίας διακύβευσε τα εθνικά συμφέροντα, απεγνωσμένος, μικρός κι ελάχιστος, παλινωδεί από φιάσκο σε φιάσκο κι από καταστροφή σε καταστροφή αναζητώντας πανικόβλητος δρόμο διαφυγής.

Αλλά ούτε βρίσκει ούτε και θα βρει.

Γρήγορα, η λίγο αργότερα έστω κι εκείνη την τελευταία μέρα που ορίζει το Σύνταγμα, θα φύγει δια παντός όπως ακριβώς το είχε περιγράψει κάποτε ο αείμνηστος Γεώργιος Παπανδρέου για τον Γρίβα: “δοξασμένος ως κρυπτόμενος και κατεξευτελισμένος ως εμφανιζόμενος”.

Θα μείνει στην ιστορία ως ο χειρότερος, ο πιο αποτυχημένος, εγωιστής, τραγικά ασυναίσθητος, αυταρχικός και καταστροφικός Πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης που άφησε πίσω του κυριολεκτικά τόνους στάχτης, φτώχεια, ρημαγμένες ζωές και αμέτρητα δεινά για τον τόπο.

Εχουμε χρέος να βάλουμε ένα οριστικό τέλος σ’ αυτή τη λαίλαπα, σ’ αυτό το αδίστακτο καθεστώς, πριν η ιστορία, μας καταλογίσει αυτή τη μεγάλη ντροπή:

Ότι το υπομείναμε και το ανεχτήκαμε να ρημάζει με τόση αγριότητα στα όρια του μίσους, τη χώρα, την ανθρωπιά, την αξιοπρέπεια, τις ψυχές μας, τις ίδιες μας τις ζωές.

Αυτό το στίγμα πρέπει να μείνει όλο δικό τους.

Δείτε τα βίντεο:

About Author

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *