28 Νοεμβρίου, 2022

Δευτέρα 25/7/2022

από Anwar Jitou

Απόψεις… με Άποψη

Ένας χαμός έγινε από εχθές με τον κύριο Ιωάννη Στρατάκη που έσκασε στο χώρο της «Γιορτής της Δημοκρατίας» στο Προεδρικό Μέγαρο με βερμούδα και σαγιονάρες. Τέτοιος χαμός που αναπαράγεται στο διαδίκτυο δυστυχώς και από αριστερούς με σκοπό να πλήξουν το (ανύπαρκτο) κύρος της εκδήλωσης με αφορμή τη σαγιονάρα και όχι τα αίσχη που ξεστόμισε η Πρόεδρος της «Δημοκρατίας» και για το φιάσκο που έγινε πριν 48 χρόνια με τον Καραμανλή.

Οι δεξιοί από την άλλη έχουν λυσσάξει χαρακτηρίζοντας τον κύριο «αριστερό», «κομμουνιστή», «αναρχικό» με αποκορύφωμα τον Πορδοσάλτε να ζητά την απόλυση της προεδρικής φρουράς που τον άφησε να μπει έτσι στο χώρο του Προεδρικού Μεγάρου.

Η διαφορά είναι πως η πρώτη φωτογραφία τραβήχτηκε κάποιες ώρες πριν την έναρξη της εκδήλωσης και ο κύριος Στρατάκης, όπως και οι υπόλοιποι της φωτογραφίας είναι μουσικοί της συμφωνικής της ΕΡΤ (βλ. την κυρία δεξιά που κουβαλάει ένα βιολί) που προσήλθαν στο χώρο για πρόβα, ντυμένοι άνετα, πριν φορέσουν τα κοστούμια για να παίξουν.

Στη δεύτερη φωτογραφίας βλέπουμε πάλι τον Ιωάννη Στρατάκη ντυμένο όπως αρμόζει το πρωτόκολλο, να συμμετέχει, ως εξαίρετος μουσικός που είναι, με την υπόλοιπη εθνική συμφωνική ορχήστρα της ΕΡΤ.

Μην είστε γίδια.