17 Αυγούστου, 2022

Παύλος Πολάκης: Τραπεζικά στελέχη ντιλάρουν πίσω από τη συμφωνία Ερρίκος Ντυνάν – Euromedica! (ακούστε όλη τη συνέντευξη)

«Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση ήρθε για να ολοκληρώσει την εκχώρηση ενός μεγάλου μέρους της Υγείας στα ιδιωτικά συμφέροντα»

«Εμείς δηλώνουμε σε κάθε τόνο ότι επειδή αυτή η κυβέρνηση δεν θα μακροημερεύσει, το Ερρίκος Ντυνάν θα επιστρέψει στο ΕΣΥ και να μην κάνουν όρεξη οι επενδυτές» ξεκαθαρίζει σε συνέντευξη του στον Αντώνη Ραυτόπουλο ο Παύλος Πολάκης, με αφορμή τη συγχώνευση του Νοσοκομείου με τον όμιλο Euromedica. «Το Ντυνάν ανήκει στο ΕΣΥ. Αυτή η συμφωνία δεν πρόκειται να ισχύσει» τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Διαφάνειας της Διοικητικής Δράσης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και τα ιδιωτικά συμφέροντα στον χώρο της Υγείας.

Εξηγώντας την πορεία των γεγονότων, ο Παύλος Πολάκης δήλωσε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε έρθει σε συμφωνία τον Μάιο του 2019 με την Τράπεζα Πειραιώς για να περάσει το Ερρίκος Ντυνάν στο Δημόσιο, έναντι 100 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, ο Γ. Στουρνάρας καθυστέρησε τις τελικές υπογραφές μέχρι τις εκλογές και έπειτα «πάγωσαν» όλα.

Σημειώνεται ότι τα χρέη και δάνεια που είχε το νοσοκομείο ύψους 110 εκατ. ευρώ αποτέλεσαν δικαιολογία για τη μη αγορά του με μικρότερο ποσό. «Εκεί που το Ντυνάν ήταν χρεωκοπημένο και είχε δάνεια, ενημέρωσαν το ΔΣ των εργαζομένων ότι πλέον δεν υπάρχουν και κάνουν συγχώνευση με το Euromedica. Η προκλητική ενημέρωση λέει ότι σε αυτή τη συμφωνία υπάρχει και η σύμφωνη γνώμη Μητσοτάκη-Πλεύρη» υπογραμμίζει ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Παύλος Πολάκης διατυπώνει ερωτήματα που η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει: «Που πήγαν τα δάνεια του Ντυνάν; Τα διέγραψαν; Γιατί σε εμάς μπήκαν ως στυγνός εκβιασμός σε σχέση με την αστάθεια του τραπεζικού συστήματος και αυτή τη στιγμή κάνει και επιθετική εξαγορά το Ντυνάν; Ποιοι είναι πίσω από αυτή τη συμφωνία;» διερωτάται και συμπληρώνει: «Θα μιλήσω ευθέως. Προφανώς μία σειρά από τραπεζικά στελέχη κάνουν ντιλαρίσματα πίσω από αυτή την ιστορία. Υπάρχουν ατομικά οφέλη» σημειώνει και κάνει σαφές ότι η επόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα επιστρέψει το Ντυνάν στο ΕΣΥ.

Ακούστε όλη τη συνέντευξη εδώ:

πηγή: avgi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.