27 Σεπτεμβρίου, 2023

Η Ελλάδα της ξεφτίλας: Μοίρασαν τη διαδρομή στη μέση γιατί δεν υπήρχε οδηγός για το ασθενοφόρο!

0

Σε τραγική κατάσταση το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ). Δεν το έχουν απλώς διαλύσει αλλά το έχουν ισοπεδώσει εντελώς.

Ένας ιερέας στα Κανάλια Μαγνησίας μετέφερε την 75χρονη Πρεσβυτέρα, η οποία είχε πάθει εγκεφαλικό, με το ΙΧ του στο μισό δρόμο μέχρι το Νοσοκομείο Βόλου, καθώς δεν υπήρχε βάρδια οδηγού ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου για να την μεταφέρει!

Μάλιστα, όπως αναφέρει το KanaliaNews.gr ο ιερέας έδωσε… ραντεβού με ασθενοφόρο που ξεκίνησε από τον Βόλο στα μισά της διαδρομής και εκεί έγινε η αλλαγή οχήματος για την ασθενή.

Ο πρόεδρος εργαζομένων Κέντρων Υγείας Μαγνησίας Γιάννης Γάτης μίλησε στον Alpha για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Κέντρα Υγείας σε Ζαγορά και Βελεστίνο, με τις ακάλυπτες βάρδιες, δύο δηλαδή από τις περιοχές που οι κάτοικοι κάνουν όταν χρειάζεται και τους… μεταφορείς, καθώς δεν υπάρχουν οδηγοί ασθενοφόρων.

Σύμφωνα με τον κ.Γάτη, «το οργανόγραμμα των Κέντρων Υγείας της Μαγνησίας, προέβλεπε έξι οργανικές θέσεις για πληρώματα ασθενοφόρων. Στη Ζαγορά αυτή τη στιγμή υπάρχουν τρεις, άρα λείπουν τρεις οργανικες θέσειςπληρωμάτων. Έτσι είναι προφανές ότι κάποιες βάρδιες θα είναι κενές».

Την αναφορά αυτή του κ.Γατή, ακολούθησε ένα ξέσπασμα κατά της κυβερνητικής πολιτικής:

«Αισθανόμαστε εμείς οι εργαζόμενοι στην επαρχία, πολίτες τρίτης κατηγορίας. Ακούμε ότι η Κυβέρνηση προσλαμβάνει συνοριοφύλακες, προσλαμβάνει αστυνομία για τα πανεπιστήμια. Έλεος! Δεν μπορεί να προσλάβει πληρώματα ασθενοφόρων και ζούμε αυτές τις τριτοκοσμικές καταστάσεις να μεταφέρονται συνάνθρωποί μας σε καρότσες;»

About Author

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *