17 Αυγούστου, 2022

Όποιος θέλει Μητσοτάκη, να τον πάρει σπίτι του!

Πέμπτη 04/08/2022

Απόψεις… με Άποψη

Έβλεπα την ομιλία του Βαρουφάκη σήμερα στη Βουλή και λέει σε ένα σημείο ότι ένας διπλωμάτης του είχε αποκαλύψει το εξής για τον Μητσοτάκη:

Όταν ήταν λέει Υπουργός του Σαμαρά, είχε πάει σε ένα ξενοδοχείο στο Παρίσι και περίμενε σε ένα σκαμνάκι στις 2:30 το βράδυ, να τον δεχθεί στο δωμάτιό του ένας υπάλληλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ευτελίζοντας έτσι την Ελληνική Δημοκρατία και το ρόλο του εκλεγμένου εκπροσώπου του ελληνικού λαού.

Αφενός, για να συνόδευσε τον Μητσοτάκη σε συνάντησή του με αξιωματούχο και κατόπιν να συνάντησε και τον Βαρουφάκη ως Υπουργό, λογικά πρόκειται για τον τότε πρέσβη στο Παρίσι, οπότε αν δεν έχει πάρει σύνταξη ο άνθρωπος, να του ευχηθούμε καλή διαμονή στην πρεσβεία της Ελλάδας στη Χαμένη Ατλαντίδα, γιατί με το μητσοτακέικο δεν ξεμπερδεύεις έτσι εύκολα.

Αφετέρου, μιας και ο Μητσοτάκης, όπως και συνολικά η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, δεν διακρινόταν για την αντίστασή του στην τρόικα, ίσως μπορούμε να υποθέσουμε το εξής: Για να χρειάστηκε να ξεφτιλιστεί έτσι, λογικά συζητούσε με τους δανειστές και πράγματα που για αυτούς είτε δεν ήταν σε προτεραιότητα, είτε ήταν απέναντι.

Δύο περίπου χρόνια μετά αυτός ο άνθρωπος έγινε Πρόεδρος της ΝΔ και υποψήφιος Πρωθυπουργός. Μια τέτοια απόφαση δεν την παίρνεις σε μια μέρα, ούτε σε ένα μήνα. Την έχεις πάρει ήδη όταν σκέφτεσαι την ήττα του Πρωθυπουργού σου, εν προκειμένω του Σαμαρά.

Άρα τα παρακαλητά του Μητσοτάκη για μια νυχτερινή συνάντηση με έναν υπάλληλο της Κομισιόν, αφού τα αντιλαϊκά μέτρα τα περνούσε χαλαρά, πιθανώς αφορούσε την εξυπηρέτηση κάποιων συγκεκριμένων συμφερόντων που ήδη από τότε σχεδίαζαν να τον κάνουν Πρόεδρο.

Δεν έχει άλλωστε διαψευστεί ποτέ αυτό που αναφέρθηκε δημόσια πολλές φορές, ότι δηλαδή ο ΣΕΒ έδινε παραγγελία τα νομοσχέδια και η τρόικα τα έκανε προαπαιτούμενα.

Και μιας και ο Μητσοτάκης έχει δίπλα του έναν άνθρωπο – τον Σκέρτσο – που τότε ήταν σύμβουλος του Στουρνάρα και κατόπιν διευθυντής του ΣΕΒ, εύλογα αναρωτιόμαστε τι μπορεί να ήθελε ο Μητσοτάκης από τον Κοστέλο ένα βράδυ στο Παρίσι.

Ένα από εκείνα τα βράδια που η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, όλες οι πόλεις της Ελλάδας μύριζαν αιθάλη και που οι άνεργοι στριφογυρνούσαν στα κρεβάτια τους σκεπτόμενοι τι θα ταΐσουν τα παιδιά τους. Που κάποιοι φούνταραν από τα μπαλκόνια και κάποιοι άλλοι έψαχναν στα σκουπίδια.

Εκείνα τα βράδια ο Μητσοτάκης έκλεινε τις συμφωνίες για να γίνει Πρόεδρος και μετά Πρωθυπουργός και εξυπηρετούσε αυτούς που θα τον έκαναν Πρόεδρο με κάθε θυσία, όπως έδειξε η ιστορία των εσωκομματικών της ΝΔ, με τον Άδωνι να βρίσκει τελευταία στιγμή τις υπογραφές για να κατέβει.

Αυτόν τον Αδωνι που – κατόπιν προεκλογικής συμφωνίας με τον Μητσοτάκη – έγινε αντιπρόεδρος της ΝΔ και σήμερα Υπουργός Ανάπτυξης, δηλαδή πήρε ένα Υπουργείο που εξασφαλίζει αρκετές δυνατότητες.

Ο Μητσοτάκης έκανε τον ντίλερ της ολιγαρχίας εις βάρος του ελληνικού λαού και της ευημερίας του και έτσι εξασφάλιζε το μέλλον του στο Μαξίμου και τη “μεγάλη ληστεία” του 2019 – 2022.

Αντίπαλος του σε αυτό δεν ήταν ο Τσίπρας, που από τη στιγμή που οι επιλογές του ήταν μνημόνιο ή δραχμή, ήταν δεδομένο πως θα ήταν Πρωθυπουργός μίας θητείας, όσο κι αν εμείς ελπίζαμε να μυριστεί τη δουλειά ο ελληνικός λαός.

Χρειαζόταν απλά κάποιος να του εξασφαλίσει το εσωκομματικό. Το οποίο ήταν το μόνο εύκολο, από τη στιγμή που η προοπτική της διακυβέρνησης δεν άφηνε κανέναν ασυγκίνητο και κανείς δεν εγγυάται μεγαλύτερη αλαζονεία και αναισθησία από τους μητσοτάκηδες.

And, here they are! Αυτοί που ξεφτίλιζαν τη χώρα και διέλυαν την κοινωνία για να ανελιχθούν, είναι εδώ και ως δια μαγείας … έκαναν πάλι το ίδιο.

Μα ποιος να το περίμενε;

Οι εκλογές πλησιάζουν. Είτε το Σεπτέμβριο, είτε την άνοιξη, αυτή τη φορά κανείς δεν δικαιούται να κάνει τον ανήξερο και τον “όλοι ίδιοι είναι”.

Όποιος θέλει Μητσοτάκη, να τον πάρει σπίτι του!

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.