10 Δεκεμβρίου, 2023

Τριτοκοσμικές καταστάσεις στο Νοσοκομείο Κορίνθου(δείτε φωτο)

0

Μόλις βγήκαμε από το νοσοκομείο Κορίνθου μετά από 8 ημέρες νοσηλεία στην Παθολογική Κλινική. Κατ΄ αρχήν θέλω να ευχαριστήσω το νοσηλευτικό προσωπικό όλων των βαθμίδων για την προσφορά του στον ΑΝΘΡΩΠΟ, κάτω από συνθήκες ιδιαίτερα δύσκολες έως ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ!

Οι εισαγωγές δεν σταματούν και τα κρεβάτια είναι πάντα γεμάτα με σοβαρά περιστατικά. Ωστόσο το προσωπικό δεν επαρκεί και οι εργαζόμενοι τρέχουν αγχωμένοι, δύσθυμοι και έτοιμοι να ξεσπάσουν στους συνοδούς με την δυσάρεστη επωδό “Παρακαλώ, περάστε έξω!”.

Ο ιματισμός δεν καλύπτει τις ανάγκες με αποτέλεσμα οι συνοδοί να φέρνουν από τα σπίτια τους σεντόνια και μαξιλαροθήκες και να ακούν και επιπλήξεις από πάνω. Τρέχουν να βρουν κατωσέντονα να αλλάξουν τους λερωμένους ασθενείς και κατωσέντονα δεν υπάρχουν. Αν όμως έχεις κάποια ιδιωτική αποκλειστική, εμφανίζονται τα κατωσέντονα από το πουθενά!

Τα έπιπλα-λίαν επιεικώς- τριτοκοσμικά! Όλες οι καρέκλες σπασμένες, οι πολυθρόνες σκισμένες και τα αφρολέξ που χάσκουν κάτω από την κουρελιασμένη ταπετσαρία βρομάνε και ζέχνουν!

Τα σκουπίδια με τις μάσκες, τα βαμβάκια και τις γάζες είναι σε κάτι κλουβιά από κοτετσόσυρμα, ακόμα και έξω από τα γραφεία των γιατρών (!!!).

Το καρότσι με τις σκούπες και τις σφουγγαρίστρες σταθμευμένο πλάι στο τρόλεϊ με τους δίσκους με τα φαγητά τα οποία σημειωτέον δεν τρώγονται ούτε από τα ζώα! Επί 8 ημέρες έφερναν στους ασθενείς της πτέρυγας μία άσπρη λάσπη που την είχαν βαφτίσει πουρέ, με κοτόπουλο βραστό βγαλμένο από ορνιθο-γηροκομείο, το οποίο δεν μασιόταν με καμία δύναμη. Ομολογώ ότι από περιέργεια πήρα ένα κομμάτι και το έδωσα στον σκύλο μου που ήταν νηστικός 2 ημέρες λόγω της απουσίας μου. Το έσπρωχνε πέρα-δώθε με τη μουσούδα του και δίσταζε να το φάει. Τελικά το έφαγε με μεγάλη απροθυμία! Αυτό λοιπόν το έδεσμα προορίζεται για τους ασθενείς που θέλουν κάτι ελαφρύ για να αναρρώσουν; Και πρέπει να το τρώνε όσες μέρες κρατάει η νοσηλεία τους!

Αλήθεια, όταν προ μηνός ο αρμόδιος Υπουργός Υγείας, κύριος Πλεύρης επισκέφθηκε το νοσοκομείο Κορίνθου και έκανε βαρύγδουπες δηλώσεις, είχε επισκεφθεί τους χώρους του Νοσοκομείου; Είχε μιλήσει με τους ασθενείς, τους νοσηλευτές και τους γιατρούς που στέλνουν έγγραφα ζητώντας κάλυψη των κενών θέσεων, προκήρυξη νέων, αγορά αναλώσιμων και μόνιμων υλικών κ.λ.π.; Έχω την γνώμη ότι πήγε απλά για να βγάλει μερικές φωτογραφίες, και μετά να στηθεί μπροστά στο μικρόφωνο και να μας πει σπουδαίες δηλώσεις του στυλ : “άρες – μάρες -κουκουνάρες”!

Κύριοι Υπουργοί, Κύριε Πρωθυπουργέ της Χώρας και εσείς κυρία Σακελαροπούλου, Πρόεδρε της Δημοκρατίας, καιρός να πραγματοποιήσετε όσα τάζετε κάθε φορά που πλησιάζουν οι εκλογές. Όσα εν τέλει ΟΦΕΙΛΕΤΕ στον Ελληνικό λαό, στον όρκο που δώσατε κατά την ανάληψη των καθηκόντων σας, και στη συνείδησή σας. Ο λαός, βλέπει, βιώνει, κρίνει και αποφασίζει. Κι αν κάποια στιγμή οργισθεί δεν θα φταίει. Ο ηθικός αυτουργός θα είστε ΕΣΕΙΣ!

Με την δέουσα τιμή και σεβασμό, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΟΥΡΙΚΗ, Ελεύθερος πολίτης αυτής της χώρας.

About Author

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *