17 Αυγούστου, 2022

Πριν το NOOR1 είχαμε και άλλες βολικές αυτοκτονίες.

από τον Δημήτρη Κλαράκη

Μια και άνοιξε το θέμα τηλεφωνικές υποκλοπές. Θυμάστε το 2005 όταν σε έλεγχο ρουτίνας ανακαλύφθηκε λογισμικό παρακολούθησης της siemens που χε φυτευθεί στη vodafone και παρακολουθούσε μέχρι και το κινητό του τότε πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή και 100 άλλων σημαντικών προσώπων.

Μάλιστα σε συνέντευξη τύπου ο τότε υπουργός δημόσιας τάξης Γ. Βουλγαράκης παρουσίασε και σχέδιο σκαρίφημα πως γινόταν η παρακολούθηση μέσω ειδικού λογισμικού που είχε εγκατασταθεί στην εταιρία, και παρακολουθούνταν την περίοδο 2004-05 περίπου 100 τηλέφωνα με τη χρήση 14-16 καρτοκινητών “τηλεφώνων-σκιών”, τα οποία κατέγραφαν τις συνομιλίες γύρω από την αμερικανική πρεσβεία.

Τι απέγινε μάθαμε ποτέ; Αρχικά η υπόθεση μπήκε αρχείο και μετά ξανάνοιξε το 2010.Μόνο μάθαμε ότι αυτοκτόνησε ένας υπάλληλος της εταιρείας υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες. Συγκεκριμένα ο μακαρίτης Κώστας Τσαλικίδης που ήταν υπεύθυνος για την ανάπτυξη του δικτύου της εταιρείας Vodafone, βρέθηκε νεκρός στις 9 Μαρτίου 2005 μία μέρα πριν γνωστοποιηθεί στις αρχές η ύπαρξη του ύποπτου λογισμικού. Πριν το NOOR1 είχαμε και άλλες βολικές αυτοκτονίες.

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.