16 Ιουνίου, 2024

Η σωστή πλευρά της Ιστορίας

0

γράφει ο Παναγιώτης Ιωακειμίδης

Κυριακή 07/08/2022

Απόψεις… με Άποψη

Εδώ και πέντε μήνες, από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία, ακούω από στα ΜΜΕ τα ελληνικά, ότι η Τουρκία και ο Ερντογάν είναι διεθνώς απομονωμένοι .

Βλέπω όμως την Τουρκία να συμμετέχει στην τριμερή Ρωσσίας-Ιράν-Τουρκίας και να εξασφαλίζει επένδυση 15 δις, για την κατασκευή από τους Ρώσσους εργοστασίου πυρηνικού, παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Επίσης μεσολαβεί ανάμεσα στην Ρωσία και την Ουκρανία και ξεκινούν τα καράβια να μεταφέρουν σιτηρά σε Αφρικανικές χώρες, για να αποφευχθεί η επισιτιστική κρίση. Αυτό που ήθελαν οι φτωχοί λαοί.

Συναντιέται πάλι με τον Πούτιν, προχθές στο Σότσι και εξασφαλίζει επιπλέον επενδύσεις 25 δις σε τουρισμό, βιομηχανία κλπ. Δεν θα τα έλεγα αυτά απομόνωση και επίσης καλεί στην Τουρκία τον Πούτιν και τον Ζελένσκι για να τερματιστεί ο πόλεμος.

Συμμετέχει και στα φόρα των χαζοευρωπαίων και των Αμερικάνων. Αλλά δεν στέλνει στην Ουκρανία πολεμικό υλικό, όπως η Ελλάδα.

Ο δικός μας ο Μητσοτάκης που περικλείεται από «φίλους» και δεν είναι απομονωμένος; Αγόρασε εξοπλιστικά προγράμματα, από Αμερικάνους, Γερμανούς και Γάλλους και χρέωσε ακόμα περισσότερο την χρεωμένη ελληνική οικονομία. Και αυτό γιατί; Για να παίζει τον ρόλο του πεκινουά.

Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι να μας χαρακτηρίζει η Ρωσία εχθρική χώρα, ενώ ιστορικά ήταν σύμμαχός μας, να πληρώνουμε τις βενζίνες και το αέριο πανάκριβα, να τρέχει ο πληθωρισμός και η οικονομία μας να οδηγείται σε ύφεση.

Θα μου πείτε ναι, αλλά ο Μητσοτάκης είναι από την σωστή πλευρά της Ιστορίας. Είναι όμως αυτή η σωστή πλευρά;

Διότι οι φιλειρηνικές δυνάμεις καταδικάζουν τον αναθεωρητισμό και την επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία, αλλά καταδικάζουν και το φασιστικό καθεστώς του Κιέβου, που αναίτια μπλέχτηκε σε έναν πόλεμο, που μόνο τους Αμερικάνους εξυπηρετεί.

Και σε αυτή την κατεύθυνση, της Ειρήνης και της ανεξάρτητης πολιτικής, να ζητήσει από τον λαό να δείξει την αλληλεγγύη του , όπως το έδειχνε όλα αυτά τα χρόνια. Βοσνία, Σερβία, Παλαιστίνη κλπ.

About Author

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *