Μηνυτήρια αναφορά Σπίρτζη για περιστατικά αστυνομικής βίας
Κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς στον Άρειο Πάγο για την αστυνομική βία από τον Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστο Σπίρτζη.

Μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, για τη διερεύνηση των πρόσφατων περιστατικών αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας κατέθεσε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χρήστος Σπίρτζης.
Μετά την κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε για «γεγονότα αστυνομικής βίας που ντροπιάζουν τη Δημοκρατία μας και υπερβαίνουν τα νόμιμα όρια της κρατικής εξουσίας σε μία δημοκρατική χώρα» τονίζοντας παράλληλα πως τα περιστατικά «θυμίζουν απολυταρχικά καθεστώτα».
Ο Χρ. Σπίρτζης θέλησε να στείλει μήνυμα στον Κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του «ότι δεν θα ανεχτούμε την κατάπτωση των Θεσμών, την απομείωση της Δημοκρατίας μας. Δεν θα ανεχθούμε να μην τηρούνται και το ευρωπαϊκό και εθνικό Πλαίσιο των δικαιωμάτων του ανθρώπου και η συνθήκη των Ηνωμένων Εθνών κατά των βασανιστηρίων (…)».
Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ανέλυσε τα περιστατικά αστυνομικής βίας των τελευταίων ημέρων τα οποία οδήγησαν στην κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς:
«Διαδηλωτής που έχει συλληφθεί, είναι δεμένος με χειροπέδες και προσάγεται από ομάδα αστυνομικών, δέχεται χτύπημα στο πρόσωπο, βασανίζεται δηλαδή.
Αναφερόμαστε, επίσης, στην άσκηση βίας και τους τραμπουκισμούς από αστυνομικούς σε φωτορεπόρτερς και σε βουλευτή του ελληνικού κοινοβουλίου.
Αναφερόμαστε στην περίπτωση όπου διαδηλωτής σε αναπηρικό αμαξίδιο δέχεται χημικά.
Αναφερόμαστε σε περιπτώσεις όπως αυτή στη Θεσσαλονίκη όπου συμπολίτης δέχθηκε ύβρεις, συνελήφθη και τραυματίστηκε στον ώμο με το άλλοθι ότι έκοβε τον αέρα στον αστυνομικό που ήταν μέσα σε περιπολικό».
Και κατέληξε: «Νομίζω ότι είναι πολύ βαριά αυτά τα πράγματα για μία Δημοκρατία».