14 Ιουνίου, 2024

Βγήκε ο πρωθυπουργός να κάνει διάγγελμα κονσέρβα στο γιουτιουμπ για ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΙ ΤΙΠΟΤΑ

Εκτός από τερατώδη ψέματα, ο πρωθυπουργός το έριξε σε χρόνιες παθογένειες της υπηρεσίας πληροφοριών επίσης, με την παραίτηση του διοικητή της ΕΥΠ και την παραίτηση του Δημητριάδη που τη βαφτίζει ανάληψη της πολίτικης ευθύνης θεωρεί ότι ξεμπέρδεψε.

Υπάρχουν όμως και κάποιοι που ΔΕΝ έχουν μνήμη χρυσόψαρου σε ετούτη τη μπανανια που ζούμε, αυτοί λοιπόν θυμούνται ότι o πρωθυπουργός ως πρώτη του πρωθυπουργική πράξη, την επόμενη της ανάληψης της πρωθυπουργίας του, το 2019, ήταν, να πάρει στην απόλυτη ευθύνη του την ΕΡΤ, το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και την ΕΥΠ, όπου πήγαν απευθείας στο πρωθυπουργικό γραφείο.

Όταν λοιπόν πρωτοακούστηκε το όνομα του Παναγιώτη Κοντολέοντος, απ’ την κυβέρνηση, δημοσιογραφική έρευνα (στις 6/8/2019) αποκάλυψε ότι ο Παναγιώτης Κοντολέων, πρόεδρος μέχρι τότε της ιδιωτικής εταιρείας ασφάλειας G4S Secure Solutions, διαθέτει πτυχίο και μεταπτυχιακό στη Διοίκηση (Management) από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο του Ηνωμένου Βασιλείου, ωστόσο ο ΔΟΑΤΑΠ εμφανίζεται να αναγνωρίζει από το συγκεκριμένο Πανεπιστήμιο ΜΟΝΟ τίτλους μουσικών σπουδών.

Την ίδια μέρα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας ρωτά απ’ το βήμα της βουλής τον Μητσοτάκη για το θέμα και για το αν η κυβέρνηση θα αλλάξει το νόμο ώστε ο εκλεκτός της να διαθέτει και βάσει νόμου τα προσόντα και τότε (6 Αυγούστου του 2019) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε απ’ το βήμα της βουλής ότι «για το ζήτημα της ΕΥΠ δεν έχω να πω πολλά, κανέναν νόμο δεν πρόκειται να αλλάξουμε» ενω διαβεβαίωνε ότι ο Κοντολέων διέθετε όλα τα τυπικά προσόντα.

Όμως, με έκτακτη νομοθετική ρύθμιση που ψηφίστηκε την Παρασκευή το απόγευμα 30/8/2019, άλλαξαν τα προσόντα διορισμού του διοικητή της Υπηρεσίας Πληροφοριών, προκειμένου, να διασφαλιστεί η νομιμότητα της επιλογής του Παναγιώτη Κοντολέοντος, ως νέου διοικητή της ΕΥΠ από κατοχή «τουλάχιστον πτυχίου Πανεπιστημίου της ημεδαπής ή ισότιμου της αλλοδαπής και διοικητική πείρα στον δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα», σε κατοχή «πανεπιστημιακού τίτλου ημεδαπής ή αλλοδαπής ή δεκαετής τουλάχιστον αποδεδειγμένη επαγγελματική απασχόληση».

ΥΓ. όσο για την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης απ’ τον Δημητριάδη που ΔΕΝ ήταν πολιτικός (αλλά μετακλητός υπάλληλος) να θυμίσω ότι ο ίδιος ο Δημητριάδης σε δήλωση του είχε αποδώσει την παραίτηση του στην «τοξικότατα…» δεν είχε αναλάβει ΚΑΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ…

About Author

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *