6 Οκτωβρίου, 2022

Ποια Ευρώπη; Ποια Τουρκία; Ποια Ελλάδα; Ποια κυβέρνηση; Ποια ηγεσία; Καθρέφτες!

γράφει η δημοσιογράφος Μαρία Δεναξά

Μια πεντάχρονη προσφυγοπούλα πέθανε αβοήθητη από τσίμπημα σκορπιού σε μια νησίδα γεμάτη φίδια και σκορπιούς, στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, επειδή Τουρκία, Ελλάδα και Ευρώπη δεν αποφασίζουν αν οι εγκαταλελειμμένοι στη μοίρα τους πρόσφυγες εκεί, βρίσκονται σε τουρκικό, ή ελληνικό και κατά συνέπεια ευρωπαϊκό έδαφος.

Ακόμη και σήμερα, αντί να αναλάβει κάποια αρχή την ταφή του μικρού κοριτσιού, ψάχνουν στο χάρτη συντεταγμένες για τα κωλοσύνορά τους!

Άλλο ένα κοριτσάκι, η 9χρονη Αγιά από τη Συρία χαροπαλεύει από την Τρίτη το βράδυ αβοήθητη από τσίμπημα σκορπιού.

Το επιχείρημα για τη μη παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που η ζωή τους διατρέχει κίνδυνο, είναι και καλά ότι αν πρόκειται για τουρκικό έδαφος, δεν έχουμε δικαίωμα να μπούμε σε έδαφος ξένης χώρας και ότι τάχα η Τουρκία χρησιμοποιεί αυτούς τους ανθρώπους για δημιουργία εντυπώσεων κλπ.

Αλλά εδώ μιλάμε για ένα κομμάτι γης στα σύνορα. Μια νησίδα στον ποταμό Έβρο και για ένα παιδί που χαροπαλεύει κι ένα άλλο νεκρό που συντηρούν το κορμάκι του στο νερό του Έβρου μέχρι να μπορέσει να ταφεί με αξιοπρέπεια!

Θα μπορούσε να είναι οποιοδήποτε παιδάκι. Έχουμε γίνει ανάλγητοι, απάνθρωποι, χαιρέκακοι κι ας προσποιούμαστε το αντίθετο για το φαίνεσθαι.

Ποια Ευρώπη; Ποια Τουρκία; Ποια Ελλάδα; Ποια κυβέρνηση; Ποια ηγεσία; Καθρέφτες!

Νέα ηλικιακή ομάδα στην Ακαδημία της ΠΑΕ ΟΦΗ στην Αθήνα

Γιάννης Μάγγος: “Πήρα την ιδέα του παιδιού μου στον ώμο και ξεκίνησα”

Εξάρχεια: Αστυνομικοί χτύπησαν και συνέλαβαν πατέρα γιατί έπαιζε μπάσκετ με τα παιδιά του στου Στρέφη(βίντεο)

Σταύρος Αραχωβίτης: Την γεωργική εκπαίδευση διαλύει η Κυβέρνηση της ΝΔ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.