29 Νοεμβρίου, 2022

Μητσοτάκης.. ένας τοξικός, ανασφαλής, δειλός και αλαζονικός πρωθυπουργός!

γράφει ο δημοσιογράφος Στέφανος Μυτιληναίος

Η Ευρώπη καζάνι που βράζει. Από φθινόπωρο οι λαοί θα αρχίσουν ο ένας μετά τον άλλον να ξεσηκώνονται!

Η «μαφία της ενέργειας» κερδοσκοπεί -με υπερκέρδη- δήθεν λόγω… πολέμου.

Οι Ευρωπαίοι πολίτες αδυνατούν να αντεπεξέλθουν, οι φιλελέ ευρωπαϊκές κυβερνήσεις αποδεικνύονται ανίκανες να προστατέψουν τους πολίτες τους, η ιστορία διδάσκει ότι αυτές οι συνθήκες προαναγγέλλουν εξεγέρσεις, επαναστάσεις, τυφλή ή στοχευμένη βία.

Το «δεν πληρώνω» εξαπλώνεται σε όλη την ΕΕ. Και θα είναι σκληρό, η κρίση πριν 12 χρόνια θα μοιάζει παιδική χαρά μπροστά σε αυτά που θα γίνουν σύντομα.

Στην Ελλάδα η κυβέρνηση του ανασφαλούς Μητσοτάκη είχε ήδη τελειώσει και δίχως το σκάνδαλο των υποκλοπών. Δεν μπορούσε έτσι κι αλλιώς αυτή η αυλή (στο Μαξίμου) εκσυγχρονιστών σε αγαστή συνεργασία με τους καθυστερημένους φασίστες του ΛΑΟΣ (με τους καραμανλικούς εκτός παιχνιδιού) να διαχειριζόταν την τέλεια καταιγίδα με α) ενεργειακή κρίση, β) επισιτιστική κρίση, γ) οικονομική κρίση και δ) πόλεμο.

Ο Μητσοτάκης απλά ήθελε να εξαντλήσει όσο περισσότερο χρόνο για να ολοκληρωθούν οι εκκρεμότητες (του). Υπάρχουν βεβαίως κι αρκετοί που λένε ότι ο Μητσοτάκης είναι τόσο αλαζονικός ανασφαλής που νόμιζε ότι θα κυβερνά για πάντα. Η ελληνική φιλοσοφία μας έχει συμβουλέψει πώς ανατρέπονται τέτοιοι τυραννίσκοι. Η τωρινή του κατάρρευση δεν ξαφνιάζει τους γνωρίζοντες.

Και βεβαίως κάτι τσουτσέκια γυμνοσάλιαγκες που τον αποκαλούσαν «Μωυσή» και «τσιτάχ» ήταν οι χρήσιμοι ηλίθιοι για την καταστροφή του.

Η μεγάλη (αν και διασπασμένη) δημοκρατική παράταξη είναι η πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Κι αυτή τη στιγμή συγκροτείται μέτωπο υπεράσπισης της δημοκρατίας. Οι πεμπτοφαλαγγίτες και οι απέναντι καλά κάνουν κι ανησυχούν. Θα συντριβούν από την ίδια παράταξη που έστειλε τους έξι στο Γουδή. Δυστυχώς η χώρα εισέρχεται σε ακραία πόλωση και ο πρωθυπουργός δεν κατανοεί ότι αυτός είναι το πρόβλημα όλων.

Δεν θα υπάρξει εθνική ενότητα όσο παραμένει στο Μαξίμου. Είναι τοξικός. Μετέτρεψε την Τρίτη Ελληνική Δημοκρατία σε ανελεύθερο καθεστώς, επειδή είναι ανασφαλής, δειλός και αλαζονικός. Σε αυτή την αντιπαράθεση, που θα κλιμακωθεί όσο εκείνος παραμένει, οι καραμανλικοί καλό θα είναι να μην εκτεθούν επειδή θα έχουν χώρο την επόμενη ημέρα.

Θα υπάρξουν φοβερές αποκαλύψεις. Σε συνδυασμό με πείνα και φτώχεια και με μία Ευρώπη να εξεγείρεται παντού, δεν έχει καμία πιθανότητα. Δεν κατανοεί ότι η προτροπή να φύγει όσο διατηρεί κάποια αξιοπρέπεια είναι τόσο για το δικό του καλό όσο και της πατρίδας.

Δυστυχώς φτάσαμε εδώ. Ήταν προδιαγεγραμμένο.

Όταν έκλεισε τους λιγνίτες και πάγωσε τις έρευνες υδρογονανθράκων υπονόμευσε ευθέως την ασφάλεια της χώρας.

Όταν παινευόταν ότι νίκησε τον κορωνοϊό, αυτός κι ο Κιμ Γιονγκ Ουν οι μόνοι παγκοσμίως, απλά κατάφερνε να γεμίζουν τα νεκροταφεία. Που συνεχίζουν να γεμίζουν όσο κι εάν οι θάνατοι εντέχνως αποκρύπτονται.

Η χώρα χρειάζεται εθνική συνεννόηση και εθνική ενότητα.

Ο Μητσοτάκης θα φύγει και μόνο έτσι θα επιβιώσουμε. Αλλιώς ανησυχώ για τα χειρότερα.

Προσωπικά έχω δώσει τις υποσχέσεις μου και θα τις τηρήσω. Για τον λαό και την πατρίδα, για την κοινωνική δικαιοσύνη, «…ἀνθίστασθαι διά τοῦ λόγου, τῆς γραφίδος καί τοῦ ξίφους κατά τῆς τυραννίας καί τῆς ἀγυρτείας καί ὑπερασπίζεσθαι τόν λαόν ἐναντίον τῶν λαϊκῶν ἤ πνευματικῶν τυράννων».

Είναι η εποχή που οι ελεύθεροι άνθρωποι διαχωρίζονται από τα τέρατα και τα ανθρωπάκια. Είμαστε πάντα έτοιμοι για αυτήν την εποχή. Δεν συνθηκολογούμε ποτέ.