27 Σεπτεμβρίου, 2023

Γιάννης Μουζάλας: Θέμα εσχάτης προδοσίας αν η νησίδα είναι ελληνική (ηχητικό)

0

Υπάρχει απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και η κυβέρνηση δεν την εφάρμοσε

«Ελέχθησαν επίσημα ψέμματα σε επίσημα αιτήματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης», σχετικά με την τραγική υπόθεση των προσφύγων του Εβρου δήλωσε Στο Κόκκινο 105.5 ο Γιάννης Μουζάλας πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, που είναι μεταξύ των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που κατέθεσαν  ερώτηση αποκαλύπτοντας ότι η νησίδα του Εβρου είναι εγγεγραμένη στο Ελληνικό κτηματολόγιο.

«Η ευκολία και η έλλειψη στοιχείων με την οποία χαρακτηρίστηκε τουρκική η νησίδα, εγείρει θέμα εσχάτης προδοσίας» τόνισε μιλώντας στην Ευγενία Λουπάκη και τον Χρυσόστομο Λουκά. 

«Ακόμα όμως κι αν δεχθούμε το δικό τους αφήγημα, οτι η νησίδα είναι τουρκική, γιατί δεν έκαναν ένα διάβημα στην Ευρώπη κινητοποιώντας όσο περισσότερο γίνεται τον διεθνή παράγοντα για να σωθούν οι πρόσφυγες, που είναι αποδεδειγμένα πρόσφυγες και όχι μετανάστες όπως επιμένει να τους αποκαλεί η κυβέρνηση; Υπάρχει απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου από τις 14/7 και η κυβέρνηση την αγνόησε» υπογράμμισε ο κ. Μουζάλας. «Γιατί; Διότι θεωρεί ελληνοτουρκικό το προσφυγικό ζήτημα και έχει αναγορευτεί σε “ασπίδα της Ευρώπης” ονομάζοντας μάλιστα τις επαναπροωθήσεις ως “αναχαιτίσεις”».

Σχετικά με τους ισχυρισμούς του κ. Θεοδωρικάκου ότι δεν κατέγραψαν ανθρώπινη παρουσία οι θερμικές κάμερες ο κ. Μουζάλας τόνισε ότι οι θερμικές κάμερες έχουν εμβέλεια μέχρι και μέσα στην Τουρκία και ο κ. Θεοδωρικάκος ψεύδεται. «Κατασκευάζουν εσωτερικό εχθρό με εμφυλιοπολεμική ρητορική ενώ συνεχίζουν να εκθέτουν τη χώρα μας διεθνώς. Είναι επικίνδυνοι για την ασφάλεια της χώρας».

Ακούστε τη συνέντευξη:

About Author

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *