15 Ιουνίου, 2024

Ορέστης Μεταξάς: Το κοτόπουλο που ΝΟΜΙΖΕ ότι ήταν αετός!

0

Τον Μητσοτάκη τελικά, θα τον φάνε οι δικοί του γιατί τους παρασέρνει στον βυθό και δεν έχουν καμιά όρεξη να βουλιάξουν μαζί του.

Αυτό που παρακολουθούμε σήμερα σε απ’ευθείας μετάδοση και αργή κίνηση, ονομάζεται το ξεπουπούλιασμα ενός κοτόπουλου που είχε πειστεί ότι είναι αετός.

Η πτώση του Μητσοτάκη έρχεται μέσα από το σκάνδαλο των υποκλοπών που θεωρούσε ότι θα του εξασφάλιζαν μπόλικο υλικό για να ελέγχει και να εκβιάζει τους πολιτικούς του αντιπάλους, να κυριαρχεί και να διασφαλίζει την απρόσκοπτη εξουσία του.

Όμως η πραγματικότητα είναι πιο σύνθετη από έναν ΡΑΔΙΟΥΡΓΟ πρωθυπουργό, έναν αδίστακτο ανιψιό και έναν ανύπαρκτο σεκιουριτά που θεωρούσε ότι αποστολή της ΕΥΠ είναι να παρακολουθεί αυτούς που ενδιαφέρουν το αφεντικό.

Κι όταν έσκασε το θέμα και αποκαλύφθηκε η απόλυτη ΓΥΜΝΙΑ, ο ΚΥΝΙΣΜΟΣ κι η ΠΑΛΙΑΝΘΡΩΠΙΑ του, συνέβη το αναμενόμενο.

Φίλοι και συνταξιδιώτες του στο ίδιο πλοίο της εξουσίας, αρχίζουν και διαχωρίζουν τη θέση τους γιατί δεν θέλουν να πιτσιλιστούν και να βρωμίσουν από τα σάπια βρομόνερα και την λάσπη.

Τον Μητσοτάκη θα τον φάνε οι δικοι του!

Δεν θα τον φάνε οι μαζικές διαδηλώσεις του κόσμου, που αποσβολωμένος προσπαθεί να καταλάβει πως ο Μωυσής, ο Τσόρτσιλ, το αδίστακτο τσιτάχ, ο μονομάχος, ο Ηρακλής, ο σιμουλτανέ που τα έβαζε μόνος του με όλους, κατάντησε ένας ΠΑΠΑΤΖΗΣ των συνακροάσεων.

Τον Μητσοτάκη θα τον φάνε οι δικοί του γιατί τους παρασέρνει στον βυθό και δεν έχουν καμιά όρεξη να ΒΟΥΛΙΑΞΟΥΝ μαζί του.

Η πτώση του θα είναι το δίκαιο τέλος ενός ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΥ και ΚΥΝΙΚΟΥ ανθρώπου που δεν ένοιωσε ποτέ την ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ συμπάθεια για την κοινωνία που τον εξέλεξε.

Ένας άνθρωπος που ήταν ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΣ πριν καν γίνει πρωθυπουργός, που βυθίστηκε στις λάσπες τις Siemens και της Novartis, που προσπάθησε να διαστρέψει την έννοια της ηθικής και να την προσαρμόσει στην ΑΝΗΘΙΚΗ πραγματικότητα του.

Ο άνθρωπος που ΣΥΝΑΓΕΛΑΣΤΗΚΕ με τον Λιγνάδη και τον Φουρθιώτη και έκανε τον ΡΑΤΣΙΣΜΟ και την ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ συνώνυμο του fake πατριωτισμού, γεμίζοντας το Αιγαίο και τον Έβρο με πτώματα, βρίσκεται πλέον στα όρια της κατάρρευσης του.

Μια κατάρρευση που είναι αναμενόμενη, αντάξια της διαταραγμένης πορείας τριών χρόνων.

Ο Μητσοτάκης ξέφευγε από τα όρια οποιουδήποτε άλλου πρωθυπουργού. Ήταν μια ΕΙΔΙΚΗ περίπτωση ανθρώπου, χωρίς αίσθηση και γνώση των μηχανισμών που κινούν μια κοινωνία και κινούταν στα δικά του ΕΚΤΟΣ πραγματικότητας όρια.

Η πτώση του μέσα στην ηθική ΑΠΑΞΙΩΣΗ θα είναι το κέρδος μας. Μετά τον Μητσοτάκη δύσκολα θα ξαναυπάρξει άνθρωπος να κοροϊδέψει τόσο χυδαία κι η κοινωνία να μην το αντιληφθεί.

Η παρακαταθήκη και το κέρδος που θα μας αφήσει η περίοδος Μητσοτάκη είναι ότι θα γίνει παράδειγμα προς ΑΠΟΦΥΓΗ!!

Οι δυνάμεις της αποδρομής και της αποδόμησης έχουν τεθεί σε λειτουργία. Τίποτα δεν είναι ικανό να τις σταματήσει, τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει την πορεία.

Ο Μητσοτάκης θα πέσει φαινομενικά για τις υποκλοπές, στην πραγματικότητα όμως γιατί ΠΡΟΣΒΑΛΕ και ΕΝΕΠΑΙΞΕ την κοινωνία!

Η ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ συμπεριφορά του (και της κυβέρνησής του), η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ, η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ και η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ισοπέδωση όλων, ξεπέρασαν τα όριά τους…

Τώρα, τίποτα από όλα αυτά ΔΕΝ μπορεί να ΚΑΛΥΨΕΙ το θέμα των υποκλοπών. Όλα φωτίστηκαν άπλετα.

Κι ο Μητσοτάκης θα πληρώσει γι αυτό και για όλα τα προηγούμενα.

Ο Μωυσής που δεν ήταν Μωυσής, ο Ηρακλής που δεν ήταν Ηρακλής, ο Τσόρτσιλ που δεν ήταν Τσόρτσιλ, το τσιτάχ που δεν ήταν τσιτάχ, ο μονομάχος που δεν ήταν μονομάχος, ήρθε η ώρα να αποκαθηλωθεί.

Αφήνει ερείπια, μια κοινωνία στα όρια της κατάθλιψης, της οργής και της αγανάκτησης.

Το παράδειγμα της θλιβερής ιστορίας αυτού του θλιβερού και επικίνδυνου ανθρώπου ΔΕΝ πρέπει να το ξαναζήσουμε!

About Author

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *