15 Ιουνίου, 2024

Νίκος Καραχάλιος: Έχουμε έναν ΚΥΠατζή πρωθυπουργό -Αρχίζει να γίνεται επικίνδυνος για την Ευρώπη (ηχητικό)

0

Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στο Κόκκινο

Ο κ. Μητσοτάκης στα “δημοκρατικά” πραξικοπήματα έχει αποδειχθεί εξπέρ. Είμαστε η πιο αντιδημοκρατική χώρα στην Ευρώπη.

«Η διαρκής επιτροπή Θεσμών και διαφάνειας, σύμφωνα με δημοσιεύματα του συμπολιτευόμενου και αντιπολιτευόμενου Τύπου, βαίνει προς αναδόμηση. γιατί; Γιατί ενοχλούν οι δέκα καραμανλικοί και σαμαρικοί βουλευτές που την απαρτίζουν. Γιατί είναι έντιμοι, έμπειροι, δεν είναι νέο-μητσοτακικοί και φοβούνται [οι του Μαξίμου] ότι η επιτροπή θα οδηγηθεί στην αλήθεια, μια λέξη στην οποία ο κ. Μητσοτάκης προφανώς έχει δυσανεξία» είπε στο Κόκκινο ο πρώην Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού και Προγράμματος της ΝΔ.

Ο Νίκος Καραχάλιος σημείωσε ότι «ο κ. Μητσοτάκης στα “δημοκρατικά” πραξικοπήματα έχει αποδειχθεί εξπέρ. Είμαστε η πιο αντιδημοκρατική χώρα στην Ευρώπη, πήρε τα σκήπτρα από τον Όρμπαν και τους Πολωνούς φίλους του. Κατάφερε επί 1000 μέρες, λιγότερες απ’ ό,τι ο πατέρας του, και να κάνει τέτοιου τύπου πραξικοπήματα, «πετσώνοντας» τα ΜΜΕ, ικανοποιώντας μια ομάδα επιχειρηματιών στην Ελλάδα, κάνοντας τα χατήρια των ξένων και βασιζόμενος στο ότι οι βουλευτές της ΝΔ θα είναι άλαλοι».

«Θα με εκπλήξει να τα βάλει με στελέχη όπως η κ. Κεφαλογιάννη, ανθρώπους όπως ο κ. Τζαβάρας, στελέχη όπως ο Γιάννης Ανδριανός, ο κ. Κουτσούμπας, ο πολύπειρος Γιάννης Τραγάκης. Αυτοί οι άνθρωποι δεν επηρεάζονται. Και αυτό τον τρομάζει» συνέχισε.

Αναφερόμενος στον «νεομητσοτακισμό» είπε: «Εξαιρώ από αυτή την στρεβλή και επικίνδυνη αντιδημοκρατική νοοτροπία την Ντόρα και τον Κώστα Μπακογιάννη, που είναι μπολιασμένοι από το αίμα του Παύλου Μπακογιάννη, έχουν δικές τους ορθές αρχές και αξίες. Μπορεί να διαφωνεί κανείς με επιμέρους πολιτικές και πρακτικές, αλλά ποτέ δεν δένουν εκτός δημοκρατικού πλαισίου, δημοκρατικότητας και νομιμότητας».

«Ο κ. Μητσοτάκης είναι το τελευταίο παιδί, που αποδείχτηκε ελλειμματικό, κατώτερο των περιστάσεων και εν τέλει επικίνδυνο τριπλά: για τον τόπο και τη δημοκρατία, για την παράταξη και τη ΝΔ, τον ίδιο και τους συνεργάτες του» υπογράμμισε.

Σημείωσε δε πως ο πρωθυπουργός «προσπάθησε να συνδέσει το δήθεν επιτελικό του κράτος με το παρακράτος και -όπως γράφουν πολλοί- τον υπόκοσμο». «Ο άνθρωπος αυτός δεν ορρωδεί προ ουδενός, μπορεί να φτιάξει ένα ακόμα πραξικόπημα προκειμένου να μείνει άλλη μια μέρα στην εξουσία» είπε χαρακτηριστικά.

«Η σιωπή [των βουλευτών της ΝΔ] απηχεί το φόβο». Το σύστημα Μητσοτάκη βασίστηκε στο φόβο και μια έμμεση κρατική τρομοκρατία. Έδωσε νέα διάσταση στην πολιτική φράση “εμείς σας ακούμε”. Ο άνθρωπος αυτός το “εγώ σας ακούω” το εννοεί με την έννοια της επισύνδεσης» συμπλήρωσε. Επισήμανε,δε, πως «οι άλαλοι ξέρουν ότι το Μαξίμου έχει λερωμένη τη φωλιά του».

«Επειδή αυτός έχει ζήσει μια ζωή γεμάτη μυστικά και ίντριγκες, νομίζει ότι έτσι κάνουν όλοι. Ο κόσμος όμως ακούει και βλέπει». επισήμανε ο Νίκος Καραχάλιος.

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι «το πώς χειρίζεται την υπόθεση των υποκλοπών, δείχνει ότι δεν έχει σεβασμό στην αλήθεια. Το πώς χειρίστηκε την υπόθεση του Έβρου, ακόμα και αν είναι τουρκική πρόκληση, δείχνει ότι δεν έχει κανένα σεβασμό στους ανθρώπους. Εκεί πάνω χάθηκε ένα μικρό παιδί και ταυτόχρονα χάθηκε και εθνικό έδαφος. Χάσαμε ελληνικό έδαφος. Αυτά που συμβαίνουν με τον κ. Μητσοτάκη είναι άθλια. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση».

Αναφορικά με την πρόθεση της ΝΔ να επεκτείνει τα όρια της εξεταστικής στο 2012, είπε: «Γιατί δεν πάει την εξεταστική μέχρι το 2006, να δούμε τι έγινε και επί ημερών Καραμανλή, αν αυτοί που παρακολουθούσαν τον Καραμανλή είναι αυτοί που χειροκροτούσαν τον Μητσοτάκη».

«Ο κ. Μητσοτάκης είναι ανόητος και η λέξη ανοησία δεν είναι προσβολή, είναι κατάσταση. Ο άνθρωπος χωρίς μυαλό, χωρίς ορθή σκέψη, χωρίς ξεκάθαρη στρατηγική είναι ανόητος» πρόσθεσε και υπογράμμισε: «Όταν έχεις 158 βουλευτές, όταν δήθεν έχει 10 μονάδες προβάδισμα στις εκλογές, όταν σου μετράνε τις τραγωδίες ως ευνοϊκές συγκυρίες και σε αφήνουν να κάνει 7,5 δισ. αναθέσεις, τι θες να κάνεις και υποκλοπές; […] Ένας άνθρωπος που είχε καταφέρει να επωφεληθεί από το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο, πέρασε με τις γκάφες και την ανικανότητά του, με τις ανήθικες σκανδαλώδεις και ομολογημένες υποκλοπές σε ένα αντι-μητσοτακικό μέτωπο».

«Χώρισε την Ελλάδα σε χαφιέδες και θύματα. Είναι ο πρώτος πρόεδρος κυβερνήσεως, του επιτελικού κράτους, που μετέτρεψε την ελληνική δημοκρατία σε ελληνική τραγωδία. Έχουμε έναν ΚΥΠατζή πρωθυπουργό» είπε ο Νίκος Καραχάλιος.

«Το πρόβλημά του κυρίως έρχεται από την Ευρώπη. Οι ευρωπαίοι λένε ότι δε μπορεί σαν κάνεις την Ευρώπη Ουγκάντα. Η Ευρώπη, αν δεν λειτουργείς δημοκρατικά, διαλύεται. Αν δεν λειτουργήσει με συναποφάσεις και λειτουργήσει με συνακροάσεις έχει τιναχτεί στον αέρα» σημείωσε και εκτίμησε πως «η πρόθεσή του ήταν πιθανότατα μόνο να ακούσει τα μυστικά δήθεν του κ. Ανδρουλάκη για να τον αναγκάσει να συγκυβερνήσουν. Άκουγε άλλους ευρωβουλευτές και άντε αποδείξεις σε μια σειρά άλλων χωρών ότι δεν άκουγες τους θεσμικούς του εκπροσώπους. Αρχίζει να γίνεται επικίνδυνος για την Ευρώπη».

«Μπορεί ιδιωτικές εταιρίες άλλων χωρών να έχουν πρόσβαση με μυστικά ευρωπαϊκών κρατών μέσω της Ελλάδος» καθώς όπως είπε ο Νίκος Καραχάλιος, «μπορεί όλη η Ευρώπη να παρακολουθείται από πηγές ιδιωτικές εκτός ελέγχου ακόμα και αυτού του μπλοκαρισμένου ελληνικού κράτους. Κινδυνεύει και η ευρωπαϊκή δημοκρατία και η ευρωπαϊκή ασφάλεια από  μια σειρά παιδιών που μπήκανε κάνοντας αντίστοιχες κινήσεις μέσα από τις υποκλοπές των εκλογών της ΝΔ του 2015».

Αναφερόμενος στην λέξη «Παραιτούμαι» που θα αποτελούσε λύση στο γενικότερο πρόβλημα, ο Νίκος Καραχάλιος είπε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «μετράει μέρες επειδή είναι πολιτικό ζόμπι» και αναρωτήθηκε: «Γιατί δεν παραιτείται; Γιατί φοβάται ότι με την τρίτη επισύνδεση που θα βρεθεί πάει μέσω ειδικού δικαστηρίου μέχρι και φυλακή. Πάει να συναντήσει τους «καπέδες» και τις παρέες των ανθρώπων του υποκόσμου, τα “λαβράνια” και τους κακούς μαυροπουκαμισάδες, με τους οποίους έμαθε να πορεύεται».

Ακούστε τη συνέντευξη:

About Author

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *