2 Φεβρουαρίου, 2023

Ρέθυμνο – «Σήμα κινδύνου» από την χειρουργική κλινική (βίντεο)

Από το 2019 σταμάτησαν τα τακτικά χειρουργεία

Εφιαλτικό είναι αυτό το καλοκαίρι για τους γιατρούς του νοσοκομείου Ρεθύμνου καθώς η μία μετά την άλλη οι κλινικές του ιδρύματος εκπέμπουν «σήμα κινδύνου», αφού αδυνατούν πλέον να εξυπηρετήσουν ακόμα και τα έκτακτα περιστατικά.

Δεν έχει προηγούμενο αυτό που συμβαίνει εν μέσω θέρους στην χειρουργική κλινική του νοσοκομείου Ρεθύμνου. Το χρόνιο πρόβλημα με την έλλειψη αναισθησιολόγων «επιδεινώθηκε», με αποτέλεσμα τώρα που ο πληθυσμός του νομού πολλαπλασιάστηκε και δυστυχώς τα τροχαία παρουσιάζουν ραγδαία αύξηση, το νοσοκομείο να μην μπορεί πλέον να εξυπηρετήσει ούτε τα έκτακτα περιστατικά.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ νομού Ρεθύμνου, Γιάννης Σαριδάκης, «Δεν έχουμε ζήσει χειρότερες καταστάσεις στα δημόσια νοσοκομεία σε μια εποχή που πραγματικά το νησί βουλιάζει από κόσμο».

Συμπληρώνοντας ο κ. Σαριδάκης εξήγησε ότι τα τακτικά χειρουργεία σταμάτησαν -λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων- σχεδόν από το 2019, με συνέπεια να είναι πλέον εκατοντάδες οι ασθενείς που περιμένουν ακόμα και τρία χρόνια για να χειρουργηθούν.

Η χαοτική κατάσταση που επικρατεί στον χειρουργικό τομέα του ρεθυμνιώτικου νοσοκομείου, οδήγησε πρόσφατα στην παραίτηση του διευθυντή της χειρουργικής κλινικής, Σταύρου Μαθιουλάκη.

Η ένωση νοσοκομειακών γιατρών, μπροστά στο ίδιο αδιέξοδο που βρίσκονται και άλλες κλινικές του ιδρύματος, όπως η παθολογική, καλεί τους πολίτες σε συνεχή επαγρύπνηση.

Δείτε το βίντεο: