27 Σεπτεμβρίου, 2023

«Βόμβα» Πολάκη στη Βουλή: «Να έρθουν στη Βουλή τα 15.000 ονόματα που παρακολουθούσατε»

0

γράφει ο Άγγελος Προβολισιάνος

Αίτημα διαβίβασης στη Βουλή των ονομάτων και υποθέσεων 15.000 προσώπων που τέθηκαν υπό παρακολούθηση από το επιτελικό παρακράτος διατύπωσε ο Παύλος Πολάκης κατά της διάρκεια της κλειστής συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για την ακρόαση του νέου διοικητή της ΕΥΠ, Θεμιστοκλή Δεμίρη.

Ειδικότερα, ο πρώην υπουργός ζήτησε από τον Γιώργο Γεραπετρίτη, ο οποίος παρευρίσκεται στη διαδικασία, να διαβιβαστούν τα στοιχεία στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, καθώς η εν λόγω Επιτροπή έχει το δικαίωμα έκφρασης γνώμης επί της τοποθέτησης του νέου διοικητή της ΕΥΠ, κάτι που προβλέφθηκε με την πρόσφατη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης.

«Θέλουμε να έρθουν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας οι 15.000 άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου», ήταν το αίτημα που φέρεται να διατύπωσε ενώπιον της Επιτροπής, με στελέχη της πλειοψηφίας -κατά τις πληροφορίες- να σπεύδουν για να εκφράσουν ενστάσεις και διαφωνίες. Μάλιστα, πρότεινε να ελεγχθούν τα τηλέφωνα όλων των βουλευτών. «Εγώ τα δίνω τα τηλεφωνά μου. Είμαι σίγουρος ότι παρακολουθούνται» φέρεται να είπε.

Δήλωσε δε ότι την προηγούμενη μέρα έλαβε αρκετά ύποπτα sms που του ζητούσαν να πατήσει συγκεκριμένα links. Επιπλέον, επισήμανε πως το Μέγαρο Μαξίμου δεν έχει διαψεύσει ακόμα το δημοσίευμα της «Καθημερινής» που έκανε λόγο για παρακολούθηση ακόμα επτά με οκτώ προσώπων. «Διαδίδεται ότι παρακολουθείτο και ο Κώστας Καραμανλής και κανείς δεν το διέψευσε…» φέρεται να επισήμανε με νόημα. 

«Είστε περήφανος για το επιτελικό σας κράτος;»

Στο στόχαστρο του κ. Πολάκη βρέθηκε ο Γ. Γεραπετρίτης, με τον τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ να ρωτά τον υπουργό Επικρατείας αν είναι ικανοποιημένος με το επιτελικό κράτος. Υπενθύμισε πως η αξιωματική αντιπολίτευση είχε μιλήσει στο παρελθόν για αναβίωση του παρακράτους από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, συνδυάζοντας τα 7,5 δισ. ευρώ απευθείας αναθέσεων με τις παρακολουθήσεις πολιτικών και δημοσιογράφων. «Μας είπατε ψέματα κ. Γεραπετρίτη όταν σας ρωτήσαμε την προηγούμενη φορά αν παρακολουθούνται κι άλλα άτομα…» κατηγόρησε τον υπουργό με βάση την απάντηση που είχε δοθεί στο συγκεκριμένο ερώτημα κατά την προηγούμενη συνεδρίαση της Επιτροπής.

«Πού πάτε να μπλέξετε;»

Εν συνεχεία, ο κ. Πολάκης φέρεται να χαρακτήρισε «αξιόλογο διπλωμάτη καριέρας» τον κ. Δεμίρη, ρωτώντας τον νέο διοικητή της ΕΥΠ: «Πού πάτε να μπλέξετε;». Και φέρεται να πρόσθεσε πως δεν τον ρωτά επειδή τον λυπάται, αλλά διότι για να αποτελεί την προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού, τότε αυτό σημαίνει ότι προτίθεται να βάλει πράγματα και στοιχεία κάτω από το χαλί.

About Author

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *