24 Σεπτεμβρίου, 2022

Hartziliki / Pocket Money – Short Film (βίντεο)

Μια τρυφερή ιστορία ενηλικίωσης

Μερικές φορές, πρέπει να αποχωριστείς κομμάτια σου για να αφήσεις άλλα να μεγαλώσουν. Ο μικρός, μοναχικός Βίκτωρας θα αναμετρηθεί με αυτή την πραγματικότητα όταν ο σκληρός του πατέρας τον αναγκάσει να δουλέψει στα πρόβατά τους για να βγάλει το χαρτζιλίκι του.

Σύνοψη

Ο Βίκτωρας, ένα δωδεκάχρονο αγόρι, ζει με τον πατέρα του Αντώνη και την μητέρα του Δήμητρα σε ένα ορεινό χωριό. Είναι μοναχικός και περνάει τον καιρό του βολτάροντας με το αγαπημένο, αυτοσχέδιο ποδήλατό του και ακούγοντας μουσική. Η καθημερινότητα του θα μεταμορφωθεί όταν θα κληθεί να δουλέψει για το χαρτζιλίκι του δίπλα στον πατέρα του και τα πρόβατά τους. Κατευθείαν πετάγεται σε έναν άγνωστο κόσμο και τα κάνει μαντάρα.

Ποιοι είμαστε

Μια ομάδα νέων κινηματογραφιστών από τις σχολές κινηματογράφου και εικαστικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχουμε μαζευτεί από διάφορα έτη και από διάφορες ειδικότητες για να πραγματοποιήσουμε την ταινία. Ο στόχος μας είναι διττός: την δημιουργία μιας ταινίας φεστιβαλικών προδιαγραφών στην οποία μπορούμε να βάλουμε τα ονόματά μας και να είμαστε περήφανοι που την κάναμε και ακόμα, την ανταπόκρισή μας στο 8ΕΡ, το μεγάλο εργαστήριο της σχολής κινηματογράφου. Σε αυτό το εργαστήριο, ο στόχος είναι η δημιουργία μιας ταινίας μικρού μήκους από το μηδέν. Τα γυρίσματα της ταινίας είναι προγραμματισμένα να γίνουν τα μέσα του Σεπτεμβρίου του 2022 στην Θεσσαλονίκη και πέριξ.

Η ταινία αποτελεί βάπτισμα του πυρός για κάποιους από εμάς οπότε είναι μια ταινία που γίνεται με φιλοδοξία και όρεξη. Χρειαζόμαστε όμως και εξωτερική στήριξη για μπορέσουμε να την πραγματοποιήσουμε. Εκεί, έρχεται η σειρά σας.

Τι είναι το Χαρτζιλίκι

Το Χαρτζιλίκι είναι μια δραματική ιστορία ενηλικίωσης που διαδραματίζεται στην σύγχρονη ελληνική επαρχία.

Το σκουντούφλημα του νεαρού Βίκτωρα μέσα στους ξερούς και σκονισμένους ελληνικούς χωματόδρομους είναι το στραβοπάτημα του στην εφηβεία. Η δοκιμασία που ορθώνεται μπροστά του μέσα στο σκοτάδι του βουνού, είναι η ίδια δοκιμασία που αντιμετωπίζουμε όλοι μας καθημερινά, το άγνωστο. Όπως ο Βίκτωρας βρίσκει το θάρρος να πηδήξει μέσα στην νύχτα, έτσι θέλουμε κι ο θεατής να πηδήξει μαζί του, να παλέψει, να χάσει και να κερδίσει.

Θέλουμε να πούμε αυτή την ιστορία με δικά μας χρώματα και με δικές μας εικόνες. Τον Βίκτωρα να τρέχει με το ποδήλατο του σε μακριούς χρυσαφένιους χωματόδρομους, στους χωματόδρομους και τα χωράφια που όργωναν και ταξίδευαν οι παππούδες, οι γιαγιάδες μας. Να κρύβεται σε γωνίες με τα εργαλεία του, τις κατασκευές του και όλα γύρω του, να ζεσταίνουν, συγκεντρώνονται. Να βοηθάει τον πατέρα του Αντώνη, όπως τόσα παιδιά, και να τα κάνει όλα μαντάρα και να μένει μόνος και αβοήθητος στα άγνωστα, κρύα και σκοτεινά μέρη της πρωτόγνωρης ευθύνης. Να βρίσκει, όπως όλοι μας, τον λόγο, την δύναμη, να μεγαλώσει, με την μητέρα του Δήμητρα και τις φίλες του Ανθή και Τζίνι να τον στηρίζουν, να τον βοηθούν να βγει από τις παιδικές κρυψώνες και να ρισκάρει να μεγαλώσει.

Σχέδιο χρηματοδότησης

Για να επιτύχουμε το βέλτιστο αποτέλεσμα, τόσο στην οπτικοακουστική ποιότητα της ταινίας, όσο και στην οργάνωση της παραγωγής, ο χρηματικός στόχος της καμπάνιας αυτής έχει υπολογιστεί προσεκτικά όπως παρατίθεται στο παρακάτω διάγραμμα:

Ελάτε μαζί μας σε αυτό το ταξίδι, το σύντομο, των 20 λεπτών, που μιλάει για όλους μας, για τα παιδικά μας χρόνια, για τα μέρη που μεγαλώσαμε, και τους ανθρώπους που αγαπήσαμε και μας αγαπήσαν, για αυτούς που ήμασταν και πεθάναν για να γίνουν αυτοί που είμαστε.

Στηρίξτε την προσπάθεια μας ΕΔΩ ώστε να μπορέσουμε όλοι μαζί να απολαύσουμε το αποτέλεσμα σε κάποια σκοτεινή αίθουσα.

Τι άλλο μπορείς να κάνεις

Κάνε κοινοποίηση την καμπάνια μας!

Αν θέλεις να συμμετέχεις περισσότερο στην πραγμάτωση της ταινίας , μπορείς να κοινοποιήσεις την καμπάνια και τη δράση μας για να τα βλέπουν περισσότερα άτομα.

Μπορείς επίσης να μας ακολουθήσεις στα social media της ταινίας μας:

Instagram: https://www.instagram.com/hartziliki_film/

Facebook: https://www.facebook.com/Hartziliki

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCJsHy57sOA_6Qh5bs…

Για οποιαδήποτε ερώτηση σχετικά με την καμπάνια μας , μη διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας στα social media ή μέσω email (hartzilikifilm@gmail.com).

Cast

Βίκτωρας : Αλέξανδρος Διαμαντόπουλος

Αντώνης : Νικόλαος Νικολαΐδης

Δήμητρα : Κλειώ Δανάη Οθωναίου

Τζίνη : Σοφία Συμεωνίδου

Ανθή : Αλκυόνη Γκαϊτατζή

Συντελεστές

Σκηνοθέτης : Αλέξανδρος Παπαγιάγκου

1η Βοηθός Σκηνοθέτη : Μαρία Μπούα

2η Βοηθός Σκηνοθέτη : Ναταλία Δαήφρων

Σκριπτ : Δημήτρης Χριστόπουλος

Παραγωγή : Αλέξανδρος Παπαγιάγκου | Νίκος Παπαχίου

Συντονισμός Παραγωγής : Πέννυ Πιπιλή

Διεύθυνση Παραγωγής : Βασίλης Μόσχος

Βοηθός Παραγωγής : Γιάννης Βακουφάρης

Βοηθός Παραγωγής : Λευτέρης Δημητρίου

Σεναριογράφος : Νίκος Παπαχίου

Καλλιτεχνική Διεύθυνση : Αλέξανδρος Καπετάνου

Σκηνογραφία Κωνσταντίνος : Χατζηπαπαθεοδωρίδης

Κατασκευαστικό | Οργάνωση Καλλιτεχνικού : Φώτης Παπαγιάγκου

Ενδυματολογία : Νέλλη Γόντικα

Βοηθός Ενδυματολόγου : Ζανό Παππά

Βοηθός Ενδυματολόγου : Άρης Χριστάννης

Γραφιστικά : Λεωνίδας Παπαγιάγκου

Διεύθυνση Φωτογραφίας : Γιώργος Μποτζακάκης

Βοηθός Κάμερας : Γιάννης Βαλαβάνης

Δεύτερος Βοηθός Κάμερας : Λάζαρος Κενάνογλου

Μακενίστας : Γιάννης Γρατσωνίδης

Φωτιστής : Λουτσιάνο Ιβάνοφ

Διαχείριση Εξωστρέφειας & Καμπάνιας Χρηματοδότησης : Λυδία Παπαγιάγκου

Ηχολήπτρια : Μαρία Καραμανωλάκη

Βοηθός Ηχολήπτη | Χειριστής Boom : Αλέξανδρος Χριστάνης

Μακιγιέζ : Εριφύλη Κατραντσιώτη

Μακιγιέζ : Πολυξένη ΓιανναράκηΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.