2 Φεβρουαρίου, 2023

Γιάννης Μοίρας: Καλώς τους και ας άργησαν – Πίσω έχει όμως η αχλάδα την ουρά! (ή αλλιώς, η ίδια γνωστή ιστορία με την Ιωνίδειο και τις εισαγγελικές διώξεις)

Γράφει ο Γιάννης Μοίρας

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2022

ΚΑΛΩΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣ ΑΡΓΗΣΑΝ – ΠΙΣΩ ΕΧΕΙ ΟΜΩΣ Η ΑΧΛΑΔΑ ΤΗΝ ΟΥΡΑ!

(Ή ΑΛΛΙΩΣ, Η ΙΔΙΑ ΓΝΩΣΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΩΝΙΔΕΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ)

Τι και αν τέθηκε στο αρχείο η προηγούμενη δικογραφία του εισαγγελέα Πειραιά με βάση ανώνυμες καταγγελίες ατόμων που δήλωναν πως ήταν γονείς ότι εγώ, καθώς και άλλα μέλη από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ιωνιδείου Πρότυπης Σχολής Πειραιά, τάχα υποκινούσαμε και τάχα κηδεμονεύαμε τις μαθητικές κινητοποιήσεις Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου 2020 με αντικείμενο τα μέτρα αντιμετώπισης του COVID μέσα στα σχολεία τα οποία ΔΕΝ είχαν λάβει η κυβέρνηση και η Niki Kerameus; Καθώς, όπως τελικώς κατέληγε η απόφαση για την αρχειοθέτηση, τίποτα απολύτως δεν προέκυπτε, παρ’ όλες τις έρευνες και τις καταθέσεις, που να επιβεβαιώνει τις ανώνυμες καταγγελίες;

Ο εισαγγελέας Πειραιά, ανοίγει νέα δικογραφία τώρα, για μαθητική κινητοποίηση στην Ιωνίδειο Ιανουάριο του 2022. Με βάση, πάλι ανώνυμες καταγγελίες. Στις οποίες καταγγελίες, εμφανίζομαι εγώ, μαζί και άλλα μέλη από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ότι τάχα ήμασταν υποκινητές και κηδεμόνες της κατάστασης.

Το χειρότερο;

Στις καταγγελίες, αναφέρεται, ως πρωταγωνιστής στην κινητοποίηση και το όνομα του μεγάλου μου γιου, μέλους του Δεκαπενταμελούς Μαθητικού Συμβουλίου και επιχειρείται η σύνδεση ότι πατέρας και γιος λειτουργούσαμε μαζί και παράλληλα, εγώ ως εγκέφαλος και ο γιος μου ως εργαλείο μου, για την παρακώλυση της διεξαγωγής μαθημάτων και όλα αυτά, κάτω από πολιτικά ελατήρια.

Ρεμάλια την πατήσατε!!!

Στην κινητοποίηση ο γιος μου ήταν στο σπίτι κλινήρης με COVID. Δηλωμένος μάλιστα επισήμως ως κρούσμα στην ειδική ψηφιακή πλατφόρμα του κράτους. Και δικαιολογημένα απών στα απουσιολόγια του σχολείου.

Και φυσικά, εγώ, αν και μέλος του Δ.Σ. του Σ.Γ.Κ., με την ασθένεια του παιδιού μου ήταν που ασχολιόμουν και με καμιά κινητοποίηση. Για την ακρίβεια, ούτε καν είχα εμφανιστεί στον πεζόδρομο της Σωτήρου Διός, όπως συχνά πράττει το Δ.Σ. σε τέτοιες καταστάσεις, με σκοπό τη διαμεσολάβηση και την παροχή βοήθειας και υπηρεσίας, αυστηρά μέσα στο πλαίσιο του θεσμικού μας ρόλου, για την ήσυχη και γρήγορη επίλυση της όποιας κατάστασης, καθώς και την αποσόβηση τυχόν πράξεων προβοκάτσιας, προπηλακισμού, ή τραμπουκισμού, πρωτίστως σε βάρος παιδιών.

Επομένως, σε ό,τι αφορά προσωπικά εμένα και το παιδί μου, η οποιαδήποτε καταγγελία (ανώνυμη πάντα, μην ξεχνιόμαστε!) εκπίπτει εξ ορισμού.

Και όμως…

Ψευδώς, πιο ψευδώς δεν γίνεται, στην καταγγελία ετέθησαν τα ονόματα εμένα και του παιδιού μου.

Ανάμεσα στους γονείς σε βάρος των οποίων γίνεται η ανώνυμη δήθεν καταγγελία, το επώνυμό μου αναγράφεται πρώτο, αν και κατά αλφαβητική σειρά θα έπρεπε να είμαι κάτι σαν τριτοτέταρτος. Τιμητική πρωτιά που λέμε…

Να πούμε τα πράγματα καθαρά;

Να πούμε αλήθειες;

Η Ιωνίδειος, ανάμεσα στα λεγόμενα Ιστορικά Πρότυπα, είναι το σχολείο εκείνο το οποίο έχει την πιο προοδευτική ταυτότητα. Φάνηκε αυτό στα χρόνια της Κατοχής, με τον αντιφασιστικό αγώνα μαθητών και εκπαιδευτικών. Φάνηκε αυτό στη χούντα, με τον αντιδικτατορικό αγώνα μαθητών και εκπαιδευτικών. Φαίνεται αυτό και μεταπολιτευτικά, από το 1974 μέχρι και σήμερα, όπου η Ιωνίδειος πρωτοστατεί στον δημοκρατικό προοδευτικό αγώνα και τις στις δημοκρατικές προοδευτικές διεκδικήσεις για την Παιδεία, για την Εκπαίδευση, αλλά και για ευρύτερα κοινωνικά ζητήματα, ασχέτως αν στη θέση των κυβερνόντων βρίσκονται Νέα Δημοκρατία, ή ΠΑΣΟΚ, μαζί ή χώρια οι δυο τους, ή πρόσφατα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δεδομένου ότι οι δήθεν άριστοι της κυβέρνησης και η δήθεν άριστη Κεραμέως εργαλειοποιούν τα Πρότυπα ως πολιτική τους σημαία, σαφώς και νιώθουν ότι είναι αγκάθι γι’ αυτούς η Ιωνίδειος και η προοδευτική της ταυτότητα, την οποία ανέκαθεν είχε.

Έχουν λοιπόν ξαμολήσει τα “σκυλιά” τους, να .- απευθύνουν ανώνυμες καταγγελίες προς τον εισαγγελέα σε βάρος μαθητών και γονιών της Ιωνιδείου, στις οποίες, ο εισαγγελέας δέχεται δυστυχώς να υποκύπτει και να ανοίγει δικογραφίες ωσάν να μην όφειλε, ενώ από την άλλη πλευρά, θα όφειλε κανονικά να τις στείλει κατευθείαν αρχείο ως κακόβουλες. .- οργανώνουν μέσα στη γονεϊκή κοινότητα συνωμοτικές φράξιες του παρασκηνίου, οι οποίες, με διακίνηση ψεμάτων και συκοφαντιών μέσω κυρίως του διαδικτύου, πολεμούν και υπονομεύουν τα νόμιμα και εκλεγμένα Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, .- προπηλακίζουν διαρκώς τα Δ.Σ. των Σ.Γ.Κ., απαιτώντας από αυτά να παίρνουν θέση εναντίον κάθε μαθητικής κινητοποίησης και να λειτουργούν κατασταλτικά και παιδονομικά, .- κατασκευάζουν συνθήκες αποτροπιαστικών “κοινωνικών” αυτοματισμών με πρωταγωνιστές λιγοστούς (και ολίγιστους) δήθεν αγανακτισμένους γονείς, ενώ δεν απουσιάζουν και οι περιπτώσεις τάχα αγανακτισμένων και δήθεν περαστικών, οι οποίες συνθήκες συμπεριλαμβάνουν πρόκληση έντασης, εξύβριση μαθητών, ακόμη και παράνομη (κατά απόλυτο βαθμό) φωτογράφηση τους, προπηλακισμούς γονιών, άσκηση πίεσης προς εκπαιδευτικούς να καλούν εισαγγελέα και Αστυνομία, όποτε λαμβάνει χώρα μαθητική κινητοποίηση και ως κοινοί καταδότες να δίνουν ονόματα μαθητών.

Όσο για τα δήθεν πολιτικά ελατήρια τα οποία αποδίδουν στους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, τα πράγματα είναι απλά. Φίλοι όπως γίναμε με τα χρόνια που περνούν, γνωριζόμαστε μεταξύ μας μια χαρά τα μέλη των Δ.Σ. των Σ.Γ.Κ. Στα Δ.Σ. είμαστε άνθρωποι που ψηφίζουμε και ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ. Διακομματικότατοι με άλλα λόγια. Όταν όμως θίγονται θέματα ευαίσθητα με τα Πρότυπα, ή με την Παιδεία και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, είμαστε μία γροθιά. Το δείχνουμε τώρα με την Κεραμέως, Το δείχναμε χθες και με τον Γαβρόγλου. Καμιά διάκριση και καμιά εύνοια έναντι οποιουδήποτε. Και φυσικά, στηρίζουμε τα αιτήματα των μαθητών, ειδικώς όταν είναι δίκαια και καυτά – όπως για παράδειγμα η προστασία της υγείας εκείνων και των οικογενειών μας από την πανδημία – δίχως όμως αυτό να σημαίνει ότι υποκινούμε και κηδεμονεύουμε δράσεις και αποφάσεις τους. Εξάλλου, ο σχολικός κανονισμός ορίζει τη διακριτότητα και τα όρια κάθε θεσμού και κάθε οργάνου.

Πώς συνδέεται η Κεραμέως με όλους αυτούς και με όλα αυτά; Καταρχήν συνομιλεί προνομιακά μαζί τους, αν και είναι εξωθεσμικοί. Δεύτερον, κάνει πράξη ακόμη και το φύτεμα τους στη διοικητική διάρθρωση και λειτουργία του σχολείου. Είναι νεοδημοκράτες; Δεν θα έλεγα πως ναι. Τύποι της ακραίας και της άκρας δεξιάς φαίνονται περισσότερο, κρίνοντας από το ρουφιανιλίκι τους, το καταδοτιλίκι τους και το τραμπουκιλίκι τους. Αλλά και την κυρία Νίκη, ο γνωστός Σαμαράς την έφερε στα πράγματα και τάτσι μίτσι κότσι με τους Γεωργιάδηδες και τους Βορίδηδες είναι. Δεν την λες και φιλελεύθερη! Φέρνει μπάτσους στα πανεπιστήμια. Άντε και σε γυμνάσια-λύκεια, με την Ιωνίδειο πρώτη!

Εδώ όμως οφείλουν να λάβουν πλέον θέση: .- Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων του σχολείου, δεδομένου ότι οι διωκόμενοι γονείς μέσα στις δικογραφίες είμαστε ΚΑΙ απόφοιτοι. Ο ΣΑΙΣΠ είναι σύνδεσμος όλων των αποφοίτων και όχι η ΝΟΔΕ Αποφοίτων – και ο νοών νοείτο! .- Συγκεκριμένοι απόφοιτοι, που συμβαίνει να είναι βουλευτές, ακόμη και υπουργοί. Συμφωνούν οι Γεραπετρίτης και Θεοδωρικάκος με την ποινικοποίηση της μαθητικής και γονεϊκής κοινότητας της Ιωνιδείου από ξεκάθαρα “δικούς” τους και της Κεραμέως;

Όσο για το τι θα πράξω προσωπικά; ΠΙΣΩ ΕΧΕΙ Η ΑΧΧΛΑΔΑ ΤΗΝ ΟΥΡΑ! Μόνο επίθεση, καθόλου άμυνα, ειδικώς εφόσον ενέπλεξαν και το παιδί μου, πόσο μάλλον ενώ ήταν σπίτι άρρωστο! Μόνο επίθεση, τόσο απέναντι στους δήθεν καταγγέλλοντες, όσο και σε όποιον/α γίνεται εργαλείο στα χέρια τους. Τα σέβη μου κυρία εισαγγελεύ!

Σημείωση: (Εκκρεμεί μήνες η κλήτευση μου, για την οποία είχα ήδη ενημερωθεί off-the-record. Απεστάλη αρχή Αυγούστου, μήνα διακοπών και ενώ ήδη είχα αναχωρήσει για τις δικές μου διακοπές. ΚΑΛΩΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣ ΑΡΓΗΣΑΝ λοιπόν…)