4 Δεκεμβρίου, 2022

Καταγγελία για Νοσοκομείο Παπανικολάου: Θα θρηνήσουμε θύματα

Διαβάστε την καταγγελία

Η εγκληματική πολιτική και αμέλεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη οδηγεί στην κατάρρευση του ΕΣΥ. Είναι άλλωστε κλασσική και πάγια τακτική του νεοφιλελευθερισμού να απαξιώνονται κρατικές δομές, υπηρεσίες και επιχειρήσεις πριν δοθούν έναντι πινακίου φακής σε μεγαλοαρπακτικά. Εκατοντάδες είναι οι καταγγελίες που έρχονται καθημερινά στο φως της δημοσιότητας και καταδεικνύουν μια ζοφερή πραγματικότητα, αυτή της εγκατάλειψης. Παρακάτω θα διαβάσετε άλλη μια. Έγινε από τον κ. Βαγγέλη Χριστοφορίδη, φύλακα στο Ν. Παπανικολάου.

Διαβάστε την:

“Σε κάθε εφημερία θα εξεταστούν κατά μέσο όρο 500 ασθενείς περίπου.

Όλοι αυτοί θα μπουν από τη μία και μοναδική “είσοδο-έξοδο ” των Επειγόντων.

Όλα τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ θα βάλουν τους ασθενείς τους(φορεία, καρότσια) από τη μία και μοναδική “είσοδο-έξοδο ” των Επειγόντων.

Σε κάθε εφημερία θα συνοδεύουν τους ασθενείς κατά μέσο όρο 400 περίπου συνοδοί.

Όλοι αυτοί θα μπουν από τη μία και μοναδική “είσοδο-εξοδο” των Επειγόντων.

Όπως μπαίνεις αριστερά είναι ο χώρος αναμονής χωρητικότητας το πολύ 50 ατόμων.

Όπως μπαίνεις δεξιά είναι τα εξεταστήρια χωρητικότητας 40 περίπου γιατρών, νοσηλευτών και ασθενών σε καρότσια και φορεία.

Το καλοκαίρι στον αύλειο χώρο υπάρχουν διαρκώς περί τα 100 άτομα.

Το χειμώνα δεν υπάρχουν άτομα στον αύλειο χώρο λόγω κρύου και μπαίνουν και αυτά “μέσα” υπερφορτώνοντας τον ήδη μικρό και ακατάλληλο χώρο των ΤΕΠ του Παπανικολάου.

Σε μία ενδεχομένως “κακή στιγμή” (σεισμός, φωτιά κλπ), είναι ΒΕΒΑΙΟ πως θα θρηνούμε ΠΑΛΙ αθώα θύματα στη προσπάθεια τους να βγουν από ΤΗ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟ – ΕΞΟΔΟ των Επειγόντων.

Εδώ και 3 ολόκληρα χρόνια ΚΡΟΥΩ τον ΚΩΔΩΝΑ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ και ΝΙΩΘΩ ότι μιλάω σε ΚΩΦΟΥΣ.

Κλασικά ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ από το προσωπικό ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ.

“Κοιτάνε τη δουλίτσα τους”…

Κλασικοί…

Οι προϊστάμενοι και οι διευθυντές παραμένουν ΕΜΜΟΝΙΚΑ ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ.

“Κοιτάνε τη καριέρα τους”…

Υπάρχει ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΟΡΤΑ ΕΙΣΟΔΟΥ – ΕΞΌΔΟΥ αριστερά από το χώρο ΑΝΑΜΟΝΗΣ, η οποία θα μπορούσε να βοηθήσει, την οποία την ΚΡΑΤΟΥΝ ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΗ.

Ουσιαστικά δεν υπάρχει ΕΞΟΔΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ.

Έχω καταλήξει ότι το πρόβλημα τους είναι ότι επί 3 χρόνια τη ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ την κάνει ένας απλός Φύλακας τον οποίο απλά δεν του δίνουν σημασία.

Εύχομαι να διαψευστώ…

Η ΥΠΟΒAΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ