29 Νοεμβρίου, 2022

Food Pass: Από την δήθεν ανάπτυξη στα συσσίτια με υπογραφή Μητσοτάκη;

Με τόσα pass πάλι καλά που δεν είμαστε σοβιετία..

Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον Ειδικό Απεσταλμένο του Προέδρου των ΗΠΑ για το Κλίμα, John Kerry. Δευτέρα 29 Αυγούστου 2022 (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)

Το μέτρο φέρεται να είναι υπό εξέταση από το κυβερνητικό επιτελείο, στο πλαίσιο της προετοιμασίας των ανακοινώσεων του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

Δίνουν και παίρνουν οι διαρροές για την προετοιμασία του κλίματος για την καλπάζουσα ακρίβεια και την οικονομική κρίση που ήδη πλήττει νοικοκυριά κι επιχειρήσεις κι αναμένεται να ενταθεί τον χειμώνα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Κυβέρνηση που εισπράττει την οργή του κόσμου για τις τιμές των τροφίμων που ανεβαίνουν διαρκώς, φαίνεται να εξετάζει την πρόταση για voucher για αγορά τροφίμων σε σούπερ μάρκετ στα πρότυπα του fuel pass.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που το 2017 δήλωνε ότι  «Δεν θέλουμε ανθρώπους εξαρτημένους από επιδόματα. Θέλουμε ανθρώπους που θα πάρουν ξανά την ζωή τους στα χέρια τους», αντί να φορολογήσει τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας και να μειώσει το ΦΠΑ στα βασικά αγαθά, δίνει διαρκώς κουπόνια ελεημοσύνης που τα βαφτίζει vouchers.

Πολίτες σχολιάζουν στα social media το νέο αυτό μέτρο που όπως σημειώνουν, έχει χαρακτηριστικά συσσιτίου.

Δείτε πώς σχολιάζουν οι χρήστες του Twitter την πρόταση για foodpass:

Αυξήσεις στα προϊόντα σούπερ μάρκετ

Οι εμπορικές επιχειρήσεις και οι βιομηχανίες έχουν ανακοινώσει σημαντικές αυξήσεις στα ράφια των σούπερ μάρκετ όπως:

• Κονσέρβες +15%,
  • καλλυντικά +25%,
  • γαλακτοκομικά +12%,
  • μαργαρίνες +20%,
  • αλλαντικά +10%,
  • γλυκίσματα μπισκότα +20%,
  • παγωτά +5%,
  • απορρυπαντικά +15%,
  • προϊόντα περιποίησης και φροντίδας +18%.