28 Νοεμβρίου, 2022

Ο ξεδιάντροπος Κυριάκος Μητσοτάκης

από τον Νίκο Μηταρα

Καταρχήν mr prime minister ,πλαφόν στο φυσικό αέριο έχει βάλει ξεχωριστά, κάθε Ευρωπαϊκή χώρα! Η διαφορά είναι ότι ΟΛΕΣ το έχουν βάλει στην κατώτερη τιμή ενώ εσύ για την Ελλάδα …στην ΑΝΩΤΕΡΗ ΤΙΜΗ!

Το χρηματιστήριο ενέργειας που συστάθηκε – με επιταγή της Ευρώπης – επί ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, είχε συνδεθεί με τον ΛΙΓΝΙΤΗ! Στο ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ …Η ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ ΝΔ ΤΟ ΣΥΝΕΔΕΣΕ εν μία νυκτί, το καλοκαίρι του 2021!Με τον Λιγνίτη συν τα πρόστιμα, η μεγαβατώρα θα κόστιζε σήμερα… τώρα,130-140€ , ενώ με το φυσικό αέριο έχει φτάσει το ρεκόρ κοντά στα 680 € !!! Για αυτό ενώ η τιμή της κιλοβατώρας επί ΣΥΡΙΖΑ ήταν 0,08€ με ΝΔ το Σεπτέμβριο πάει στα 0,80€!!

Λίγο νωρίτερα…Α) έκανες την ΔΕΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ Β) έκλεισες 7 από τα 9 λιγνιτικά εργοστάσια και απέλυσες 500 εργαζόμενους με εξειδίκευση! Για αυτό σήμερα ενώ από τον Ιούνιο προσπαθείς να τα επαναλειτουργήσεις, συναντάει το εγχείρημα τεράστιες δυσκολίες! Γ) την θεσπισμένη ρήτρα αναπροσαρμογής από τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για το χρηματιστήριο ΡΥΠΩΝ η κυβέρνηση σου την ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕ! Και από αύριο, ψεύδεσαι ότι την καταργείς, γιατί ουσιαστικά την ΕΝΣΩΜΑΤΩΝΕΙΣ στην ΤΙΜΗ! …στο μεσοδιάστημα μεταξύ Φλεβάρη έως τώρα τον Αύγουστο, το 7μηνο που αναφέρεσαι έχουν γίνει τα εξής στην Ευρώπη…

1) Η Πορτογαλία και η Ισπανία, πέτυχαν με ΒΕΤΟ, να βάλουν πλαφόν στην ανώτερη τιμή του ρεύματος για ένα χρόνο! 49-50€ την μεγαβατώρα… ΕΣΥ ΠΟΥ ΗΣΟΥΝ Κυριάκο Μητσοτάκη???

2) Η Γερμανία έφτιαξε καινούριο λιγιτικο εργοστάσιο με μηδενικους ρύπους – άρα χωρίς πρόστιμα – και ανέβαλε την απολιγνιτοποιηση της για το τέλος του 2040!!!

3) η Γαλλία έκανε την EDF …την αντίστοιχη ΔΕΗ δηλαδή, από Ιδιωτική…ΔΗΜΟΣΙΑ!

ΥΓ.1 : αυτό που ζητάς Κυριάκο Μητσοτάκη είναι αυτό που σου κατέθεσε με ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΠΡΏΤΗ ΣΤΙΓΜΉ! Απλά – χωρίς ΑΙΔΩ – το οικειοποιείσαι όπως και τόσα άλλα!

ΥΓ.2 : αυτό που δεν θέλεις να ΠΕΙΡΑΧΤΕΙ , είναι το μονοπώλιο ρεύματος από τους ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥ ΠΑΡΟΧΟΥΣ…!!! Για αυτό από τον Ιούνιο του 2021, ουσιαστικά νομοθέτησες να ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΟΥΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ του ΕΛΛΗΝΙΚΟΎ ΛΑΟΎ!!!

Δεν είσαι απλά ΛΙΓΟΣ… ούτε και απλά ΑΝΙΚΑΝΟΣ… είστε οι μεγαλύτεροι ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ της Νεότερης Ελληνικής ιστορίας!!!