28 Νοεμβρίου, 2022

Ο Έλληνας έχασε τον έρωτα για ζωή κι ελευθερία … βολεύτηκε στο γνώριμο!

από τη Δέσποινα Κουτάντου

Μαζική διαδήλωση στην Πράγα της Τσεχίας κατά της κυβέρνησης, των ραγδαίων τιμών και της ενεργειακής κρίσης, ζητούν ουδετερότητα στον πόλεμο Ουκρανίας, Ρωσίας. Οι διαδηλωτές απειλούν με απεργία και καταναγκαστικά μέτρα εάν η κυβέρνηση δεν παραιτηθεί έως τις 25 Σεπτεμβρίου….

Στην υπόλοιπη Ευρώπη, Γάλλοι, Γερμανοί, Ιταλοί ξεσηκώνονται και βγαίνουν στους δρόμους για τα αυτονόητα. Κοινωνίες με συνοχή και συνείδηση. Δεν περιμένουν κανένα παπά, κανένα κομματάρχη να “οδηγήσει” και να διεκδικήσει για αυτούς, όσα δικαιούνται.

Οι πολιτικοί, είναι θεσμικοί παράγοντες, για όποιον καταλαβαίνει τι σημαίνει αυτό. Στην Ισπανία και την Πορτογαλία, έκαναν το χρέος τους, διεκδίκησαν και πήραν για τις χώρες τους το καλύτερο που μπορούσαν την δεδομένη στιγμή. Οι θεσμικοί στις δυο χώρες αυτές έκαναν την δουλειά τους…

Οι Έλληνες επέλεξαν Μητσοτάκη, που με Ευαγγέλιο, το “Σχέδιο Πισσαρίδη”, εφαρμόζει απαρέγκλιτα, το νεοφιλελεύθερο σχέδιο της, μια πολιτική στην οποία, η κοινωνία απλά δεν υφίσταται. Δεν το είχαν κρυφό, το διατυμπάνιζαν. Δεν προέκυψαν στην πολιτική ζωή του τόπου από παρθενογένεση οι δεξιοί και οι πολιτικές τους. Ήταν γνωστές στον Έλληνα δεκαετίες τώρα. Ειδικά από το 2009 και μετά τα πράγματα πιο ξεκάθαρα δεν μπορούσαν να γίνουν. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ , κατακρεούργησαν τον κόσμο της εργασίας, καταβρόχθισαν ταμειακά αποθέματα και δικαιώματα. Φτωχοποίησαν τους ήδη φτωχούς!!!

Κάποια στιγμή, ο ελληνικός λαός έδωσε στον εαυτό του, μια κουτσουρεμένη ευκαιρία, να αλλάξει ρότα. Την οποία πήρε πίσω, πρόθυμος να αγοράσει ψευτοπατριωτισμό και όντας ανιστόρητος, βολεψάκιας, άσκεφτος και κοντόφθαλμος, δεν είδε τον εγκληματία, που με τη μάσκα του φιλεύσπλαχνου, με γένι τριών ημερών, επιμελώς ατημέλητος, πατούσε σε καμένα πτώματα που ο ίδιος είχε φροντίσει να «στρώσει», για να ανέβει ξανά στην εξουσία. Την εξουσία που είναι κληρονομιά του, σε μια χώρα ιδιοκτησίας του, έναν λαό δούλο του.

Ο Έλληνας πέρασε στα «ψιλά», μια κυβέρνηση που για πρώτη φορά δεν τον έκλεψε… που για πρώτη φορά, παρά τις ασφυκτικές συνθήκες και τον πόλεμο μέσα κι έξω, λειτουργώντας μέσα στο πλαίσιο της κακής ΕΕ και των θεσμών της, που μόνο, όταν τον «συμφέρει» τον λαό, την επικαλείται, η κυβέρνηση αυτή, κατάφερε να τον προστατεύσει, να μην του αυξήσει το ρεύμα, να έχει άμεση και δωρεάν πρόσβαση στην υγεία, στην Παιδεία … και πολλά άλλα που τα έχω ξαναπεί και θα τα λέω με κάθε ευκαιρία.

Δεν του ήταν αρκετή η προσπάθεια και η καλή πρόθεση. Η δικαιολογία, ήταν, ότι δεν του ήταν αρκετά. Τα ήθελε όλα , άμεσα. Ήθελε θαύματα. Κάποιοι επικαλέστηκαν τον πατριωτισμό τους, χαρακτηρίζοντας τον Τσίπρα προδότη, ακολούθησαν τη γραμμή των ακροδεξιών Άδωνη, Πλεύρη Βορίδη και Σια, που η ιστορία τους, ξεχειλίζει πατριωτισμό, γραμμένη με μαύρες κουκούλες και δάχτυλα τεντωμένα που έστηναν, αγωνιστές τον τοίχο των εκτελέσεων.

Οι Έλληνες όμως δεν γνωρίζουν ιστορία, έτσι σήκωσαν τα λάβαρα της «επανάστασης» των δωσίλογων, ενάντια σε μια συμφωνία που ένα από αυτά που εξασφάλιζε ήταν και ο έλεγχος από την Ελλάδα του εναέριου χώρου της γείτονας χώρας. Το παραμύθι είχε ξεκινήσει. Το «πίστευε και μη ερεύνα» είχε μπει σε εφαρμογή με την σωστή εκμετάλλευση του βολικού, μη ερεύνα. Βολεύει να είσαι πρόβατο, ειδικά αν έχεις συνηθίσει να σε «οδηγούν» ποιμένες κι ας είναι και στη σφαγή, άλλωστε η σφαγή του αμνού, ακόμα και του ίδιου σου, του παιδιού, είναι ιερή, είναι η υπέρτατη απόδειξη πίστης.

Δεν έφτανε όμως μόνο η «προδοσία» για να έρθει το αποτέλεσμα, που επιθυμούσαν οι «νόμιμοι» άρχοντες και κληρονόμοι του τόπου. Έπρεπε να μπει και λίγο χρώμα. Μαύρο και κόκκινο , φωτιά και αίμα, να ταυτιστεί ο «εχθρός» με την κόλαση. Να θυσιαστούν αθώοι για να ολοκληρωθεί η εικόνα που θα έβγαζε από τη μέση τους ενοχλητικούς, ατζαμήδες που έκαναν «φασαρία» και υπήρχε φόβος να ξυπνήσουν τα ζώα.

Κι έτσι ό Ελληνας γυρισε πίσω σε αυτά που «γνώριζε» …

Αυτή τη φορά, βολεύτηκε, στο «Ναι μεν … αλλά». Ένα «αλλά» που πάνω του ακουμπάνε, αμέτρητες δικαιολογίες, για να μην σηκώσει το βάρος της ευθύνης του, ένα «αλλά», που μεταμφιέζει την δειλία σε ανυπέρβλητο εμπόδιο.

Και μπήκαν τα πράγματα ξανά στη γνωστή, «σωστή» τους θέση. Οι άρχοντες κληρονόμοι, ήξεραν πια, ότι η ιδιοκτησία τους δεν κινδυνεύει και μάλιστα, είχαν εξασφαλίσει και την πλήρη αποδοχή και υποταγή των δούλων τους … έτσι δεν χρειαζόταν πια, να συνεχίζουν το παραμύθι … το τέλειωσαν … με τον δράκο να νικά, την Σταχτοπούτα να μένει κλειδωμένη στο υπόγειο και να καθαρίζει την κολοκύθα να φάει η μητριά και οι κακές αδελφές, την χιονάτη να μην ξυπνάει από κανένα φιλί … γιατί απλά δεν υπάρχουν πρίγκηπες, σωτήρες …

Υπάρχει έρωτας για την ελευθερία, αγάπη για την αληθινή ζωή … έξω από παραμύθια … Αγώνας με την αλήθεια αγκαλιά. Κι ο δρόμος αυτός, έχει πόνο. Κι ο πόνος δεν είναι γλυκός … είναι δυνατός …όπως σε ένα τοκετό … τρεις φορές τον βίωσα … φέρνοντας στον κόσμο τρεις ανθρώπους … αυτή η εμπειρία μου έδωσε μια ανεκτίμητη γνώση … την ώρα που νιώθεις τον ανυπόφορο πόνο, πόνο που δεν πιστεύεις ότι μπορεί να υπάρχει … τότε συνειδητοποιείς ότι, μόνο ένας δρόμος οδηγεί την λύτρωση … η δύναμη σου … αυτή η μοναδική αστείρευτη δύναμη του ανθρώπινου μυαλού, της θέλησης , της φύσης σου, που σου δίνει δόντια να σφίξεις και να αντέξεις να κοπείς στα δυο, για να έρθει το νέο … η συνέχεια …

Ο Έλληνας έχασε τον έρωτα για ζωή κι ελευθερία … βολεύτηκε στο γνώριμο … συνήθισε την μυρωδιά της βρωμιάς και δεν τον ενοχλεί, μεγαλώνει τα παιδιά του, πασαλείβοντας τα από την γέννα, με την ίδια βρωμιά … τίποτα δεν φαίνεται να μπορεί να διαταράξει αυτή τη σχέση….ακόμα και όταν η βρωμιά ξεχειλίζει και γεμίζει τα πνευμόνια του πνίγοντας τον, ακόμα και τότε, περιμένει, έναν Θεό, μια Παναγιά , ένα σωτήρα να έρθει, να χωθεί στη λάσπη, για να τον σώσει … κι όταν βρέθηκε ένας τρελός και έχωσε τα χέρια του μέσα στη λάσπη, για να τον ξεκολλήσει, μόλις σήκωσε τα μάτια του και είδε ότι δεν είναι ούτε Θεός, ούτε πρίγκιπας, αλλά ένας άνθρωπος κοινός, απ’ την τρομάρα του, που δεν είδε φωτοστέφανο, ούτε κορώνα, πισωγύρισε στην λάσπη που γνώριζε … κι εκεί θα μείνει … στη λάσπη που έχει καλύψει όλους του καθρέπτες και έτσι δεν θα αναγκαστεί ποτέ να κοιτάξει τον εαυτό του στα μάτια…

Ένα βίντεο 17sec από τη μαζική διαδήλωση που έγινε χθες στην Πράγα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *