4 Δεκεμβρίου, 2022

Μέρες του 42. Μαυραγορίτες, Γερμανοί, Ρώσοι και μια εντελόμενη κατοχική κυβέρνηση.

από τον Δημήτρη Κλαράκη

Ο χειμώνας θα θυμίζει το 42” λέει ο Άδωνις. “Το βιοτικό επίπεδο θα πέσει” λέει ο Οικονόμου. Μας το λένε με κάθε τρόπο ανερυθίαστρα! Θα το επιτρέψουμε;

Εικόνα απ’ το μέλλον που μας ετοιμάζουν σύμφωνα με τον τηλεβιβλιοπώλη ακροδεξιό υπουργό. Μέρες κατοχής υπόσχεται ο υμνητής του φασισμού υπουργός Άδωνις. Λες και είναι απλά παρατηρητής η κυβέρνηση που περιμένει μοιρολατρικά το προδιαγεγραμμένο μέλλον. Θα πεινάσουμε. Θα υποφέρουμε. Δε μπορούνε να κάνουνε τίποτα. Εμείς θα πεινάσουμε, όχι αυτοί. Αυτοί θα ζουν μες τη χλιδή. Θα καθόμαστε να τους ακούμε να μας καταστρέφουν.

Επειδή οι άνθρωποι είναι αισχρά κυνικοί και επικίνδυνοι πρέπει να μιλάμε πια σκληρά τη γλώσσα της αλήθειας. Ο θαυμαστής του Παττακού προειδοποίησε ως οιονεί κατοχική κυβέρνηση ότι ο χειμώνας φέτος θα θυμίζει το χειμώνα 41-42 με το μεγάλο λιμό και τους νεκρούς στους δρόμους, τα σκελετωμένα παιδιά.. Αυτή την εικόνα μας ετοιμάζουν; Μπορούμε να κάνουμε πολλά. Καταρχάς να τους ξεφορτωθούμε. Ώρα για ένα νέο ΕΑΜ ενάντια στην πείνα, στην φτώχεια, στην κατοχική κυβέρνηση, τους μαυραγορίτες. Μαζική ηχηρή ισχυρή λαϊκή αντίδραση και ανατροπή των σχεδίων τους η μόνη λύση.