26 Μαρτίου, 2023

Να αποσυρθεί το «δωράκι» στους καναλάρχες ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Αντιδράσεις για την τροπολογία

Η τροπολογία της κυβέρνησης που δίνει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες των καναλιών να ξεφορτωθούν κι άλλους εργαζόμενους εξακολουθεί να προκαλεί αντιδράσεις.

Με την ΕΣΗΕΑ και τις συνεργαζόμενες ενώσεις να προχωρούν σε 24ωρη απεργία στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Νίκος Παππάς, ζητά την απόσυρση της ρύθμισης, στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων και δηλώνει πως το κόμμα της «θα επαναφέρει το ελάχιστο των 400 θέσεων εργασίας ανά τηλεοπτικό σταθμό».

Σύμφωνα με το άρθρο 29 του νέου σχεδίου νόμου προβλέπεται ότι οι αδειοδοτημένοι τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας, ενώ έλαβαν άδεια υπό την προϋπόθεση να απασχολούν οι ίδιοι, άμεσα, 400 εργαζόμενους, θα καταλήξουν να απασχολούν 240 και θα προσμετρούν τους υπόλοιπους κατά βούληση, αφού 160 εργαζόμενοι, δηλαδή ποσοστό 40%, θα εργάζονται σε συνδεδεμένες επιχειρήσεις και εταιρείες παραγωγής και θα προσμετρώνται στο απασχολούμενο προσωπικό των σταθμών.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποκαλύπτεται. Παράλληλα με τις λίστες Μητσοτάκη – Πέτσα για τον έλεγχο των ΜΜΕ, ”τρέχουν” και οι πολιτικές που χτυπούν ευθέως τους εργαζόμενους» αναφέρει ο Νίκος Παππάς και καλεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη:

  • Να αποσύρει τη ρύθμιση.
  • Να μη δώσει τη δυνατότητα για 1.000 απολύσεις στους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *