29 Νοεμβρίου, 2022

Η δεξιά πάντα απεχθανόταν την μόρφωση..

από τον Maximilian Litton

Η δεξιά πάντα απεχθανόταν την μόρφωση είτε ήταν πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια ή τριτοβάθμια. Αν μπορούσε να καταργήσει και την υποχρεωτική εκπαίδευση ώστε να ζήσουμε εποχές Βικτωριανής Βρετανίας όπου τα παιδιά πήγαιναν να δουλεύουν από τα 5 στα εργοστάσια θα το έκανε.

Η ασφάλεια στους πανεπιστημιακούς χώρους είναι καθαρά ζήτημα της πανεπιστημιακής κοινότητας, όχι του υπουργείου προστασίας του πολίτη. Ήταν πολύ πιο οικονομικό να προσλάβουν φύλακες (μια απαίτηση εδώ και χρόνια των πανεπιστημιακών αρχών) παρά να φτιάξουν ένα σώμα πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Η πανεπιστημιακή αστυνομία εξυπηρετεί την κυβέρνηση με τους εξής τρόπους.

-Βάζει φρένο στην όποια πολιτικοποίηση γίνεται μεσα στα πανεπιστήμια.Είτε αυτό είναι γενικές συνελεύσεις,είτε αυτό είναι συζητήσεις,είτε αυτό ειναι διεκδικήσεις.

Ο φοιτητικός συνδικαλισμός ήταν πάντα μισητός απο την δεξια: Ηδη προ Χούντας κυκλοφορούσαν μεσα στα πανεπιστημια ασφαλίτες οι οποίοι φακέλωναν φοιτητές.

-Δημιουργεί μια συσπείρωση στο δικό της κοινό: Άτομα τα οποία απεχθάνονται οτι τα πανεπιστήμια αποτελούν χώρους πολιτικής και επιστημονικής ελεύθερης έκφρασης.

-Δημιουργεί μια ομάδα ταγμένων ψηφοφόρων,των ατόμων που διόρισε ως πανεπιστημιακούς αστυνομικούς.

Οι φοιτητές αντιστέκονται τώρα σε αυτήν την αθλιότητα και ελπίζω στην επιτυχία του αγώνα τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *