8 Δεκεμβρίου, 2023

Παύλος Πολάκης: “Κυριάκο Μητσοτάκη, ντροπή σου”

0

Διαβάστε

Με μια μακροσκελή και αιχμηρή ανάρτηση στο λογαριασμό που διατηρεί στο facebook ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Χανίων, Παύλος Πολάκης, σχολίασε τη στάση της κυβέρνησης και συγκεκριμένα του Υπουργείου Παιδείας για το θέμα που έχει προκύψει με το Γυμνάσιο της Γαύδου.

Συγκεκριμένα ο Παύλος Πολάκης έγραψε:

Θλίψη και θυμό προκαλεί η στάση της Κυβέρνησης απέναντι στο μεγάλο πρόβλημα που έχει προκύψει με το Γυμνάσιο της Γαύδου.

Ασύλληπτο ότι μπαίνει αριθμητικός προσδιορισμός και κόστος στους υπολογισμούς του Υπουργείου παιδείας και δεν λαμβάνουν υπ όψιν τους ότι εδώ πρόκειται για μαθητές, για υποχρεωτική εκπαίδευση, για μια οικογένεια που χωρίζουν τα μέλη της.

Όταν σε όλη την χώρα, ακόμα και σε περιοχές που δεν είναι ακριτικές λειτουργούν Γυμνασιακές τάξεις με ένα και δύο μαθητές με μια απλή απόφαση του Υπουργείου, στην περίπτωση της Γαύδου μοιάζει σαν να έχει στοχοποιηθεί μια οικογένεια επειδή επέλεξε με άπειρες δυσκολίες να ζήσει στο νοτιότερο άκρο της Ευρώπης, σε ένα νησί με μόλις 80 μόνιμους κατοίκους και Θλίψη και θυμός για την παρατεινόμενη άρνηση της Κυβέρνησης να αφουγκραστεί το να ζητά το αυτονόητο δικαίωμα στην εκπαίδευση των παιδιών της.

Στις απεγνωσμένες εκκλήσεις αυτής της οικογένειας που δεν μπορεί ν αντέξει ούτε το ψυχολογικό βάρος του αποχωρισμού από τον πατέρα, αλλά ούτε το οικονομικό κόστος διαβίωσης , μακριά από την κύρια πηγή εσόδων της, η Κυβέρνηση, διά της αρμόδιας Υπουργού, δείχνει για μια ακόμα φορά την παγερή αδιαφορία της και την έλλειψη στοιχειώδους μέριμνας για τους ανθρώπους που φυλάνε Θερμοπύλες.

Ντροπή για όλους όσους κωφεύουν, για όλους όσους μπορούσαν να κάνουν ενέργειες σε καθορισμένο χρόνο και δεν ασχολήθηκαν , για όσους επαίρονται πως πρώτιστη έννοια τους είναι η ενίσχυση των ακριτικών περιοχών, αλλά αφήνουν να ερημοποιούνται τα ακριτικά νησιά.

Ποια είναι τα διαβήματα και σε ποιες ενέργειες προέβη η διεύθυνση Δευτεροβάθμιας εκπαίδευση στα Χανιά? Η ίδια η Υφυπουργός Παιδείας δήλωσε στο Κοινοβούλιο με αφορμή σχετικής επίκαιρης ερώτησης μου, ότι ουδέποτε παρέλαβε σχετικό αίτημα για τη δημιουργία Γυμνασιακής τάξης στη Γαύδο. Αν δεν ψεύδεται η Υφυπουργός γιατί δεν προχωράνε έστω και τώρα σε αίτημα?

Ποια στήριξη παρείχε ο Δήμος της Γαύδου και γιατί η Δημοτική αρχή με επικεφαλής την Δήμαρχο δεν μπήκαν μπροστά αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα , με ουσιαστικό αγώνα και κινητοποίηση, προκειμένου να διασφαλίσουν την λειτουργία σχολείου στον τόπο τους?ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΗ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟ ΘΕΜΑ Η ΕΧΕΙ ΑΛΛΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΗΣ;;;;

Είναι βέβαιο πως η κύρια ευθύνη βαραίνει την Κυβέρνηση,.

Ντροπή για τον Χανιώτη πρωθυπουργό που απολαμβάνει διακοπές απέναντι από τη Γαύδο, αλλά αρνείται ακόμα και να απαντήσει στην επιστολή που του έχει από πολύ καιρό στείλει η μητέρα των παιδιών και του αναλύει το πρόβλημα, αλλά και μέτρα επίλυσης του.

Στέλνω σαφές μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση: Δεν θα υποστείλω τη σημαία του αγώνα για την ικανοποίηση του δικαιώματος στην υποχρεωτική εκπαίδευση των παιδιών της Γάυδου, όπως ακριβώς για όλα τα παιδιά της πατρίδας μας. Περιμένω την απάντηση της Κομισιόν,μετά την κατάθεση ερώτησης του Ευρωβουλευτή μας Κώστα Αρβανίτη, και μέχρι τότε καλώ όλους τους Χανιώτες, τις συλλογικότητες γονέων και εκπαιδευτικών να μην σταματήσουν να διεκδικούν την δημιουργία της Α΄ Γυμνασιακής τάξης στην Γαύδο.

Μαζί θα τα καταφέρουμε.

ΥΓ : ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ,γιατί κανείς τον κουφό και δεν δίνεις εντολή να λειτουργήσει το γυμνάσιο Γαύδου;; Θα το ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ πολύ ακριβά αυτό και εσύ και η Κεραμέως!!

Δείτε την ανάρτηση:

About Author

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μην χάσετε