15 Ιουνίου, 2024

Costa Nopia: Τι περιλαμβάνει η ξενοδοχειακή επένδυση άνω των 300 εκατ. ευρώ στα Χανιά

0

Να που θα πάει το ρεύμα από τα φουφούρια στην Κρήτη

Πρόκειται για μια επένδυση η οποία έχει ενταχθεί από το 2019 στο καθεστώς των στρατηγικών επενδύσεων.

Ένα βήμα πιο κοντά, μετά και από τη δημόσια διαβούλευση από τη Γενική Γραμματεία Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων έρχεται η υλοποίηση του επενδυτικού σχεδίου υπό την επωνυμία Costa Nopia από την εταιρεία Cretan Sun and Sea Developments, 100% θυγατρικής του κυπριακού ομίλου εταιρειών Λεπτός.

Επί της ουσίας, πρόκειται για μια επένδυση η οποία έχει ενταχθεί από το 2019 στο καθεστώς των στρατηγικών επενδύσεων και θα αναπτυχθεί στην άκρως τουριστική περιοχή του Πλατανιά στα Χανιά, στη θέση Ραβδούχα, σε γεωτεμάχιο επιφάνειας 1.130 στρεμμάτων.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το ειδικό σχέδιο χωρικής ανάπτυξης στρατηγικής επένδυσης Costa Nopia θα αναπτυχθεί αμφιθεατρικά πάνω από την ακτογραμμή μήκους 1.400 μέτρων και προβλέπει τη δημιουργία δεκατριών γειτονιών με περίπου 830 κατοικίες, στις οποίες χωροθετούνται και εμπορικά καταστήματα.

Εξάλλου, στο ίδιο σχέδιο ανάπτυξης συμπεριλαμβάνεται το χτίσιμο δύο ξενοδοχειακών μονάδων συνολικής δυναμικότητας 300 δωματίων και 600 κλινών. Θα δημιουργηθούν με τη σειρά τους ένα Ιατρείο (Α βαθμίδας) και ένα φαρμακείο για την ευκολότερη εξυπηρέτηση των αναγκών των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής.

Προβλέπονται, επίσης, εγκαταστάσεις ψυχαγωγίας και άθλησης του κοινού μέσω της δημιουργίας ενός μικρού γκολφ και λοιπών αθλητικών εγκαταστάσεων και υποδομών φιλοξενίας, πλατειών και χώρων πρασίνου, καθώς και εστιατορίων και πολιτιστικών εγκαταστάσεων, αλλά και η δημιουργία δικτύων πράσινων και παράκτιων διαδρομών, παράλληλα με τη δημιουργία εγκαταστάσεων ερευνητικού – εκπαιδευτικού – επιμορφωτικού κέντρου στον πρωτογενή τομέα και καινοτόμων δράσεων καλλιεργειών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο όμιλος Λεπτός ασχολείται με την ανάπτυξη μεγάλων παραθεριστικών κέντρων σε Ελλάδα, Κύπρο και Μέση Ανατολή και δραστηριοποιείται στο χώρο ήδη από τη δεκαετία του 1960, όταν ιδρύθηκε στην Κερύνεια από τον Μιχάλη Λεπτό.

About Author

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *