6 Οκτωβρίου, 2022

Τσίπρας κατά Μητσοτάκη: Μπλοκάρει τη Βουλή, φοβάται τους βουλευτές του(βίντεο)

Ο Αλέξης Τσίπρας καταγγέλει

Στην καταγγελία ότι η κυβερνητική πλειοψηφία απέρριψε το αίτημά του για έκτακτη σύγκληση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας προχώρησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εκτοξεύοντας, παράλληλα, σφοδρά βέλη κατά του πρωθυπουργού.

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε ζητήσει την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης Σπίρτζη, μετά την κατάθεση στον Άρειο Πάγο μηνυτήριας αναφοράς για μόλυνση του κινητού του με το λογισμικό Predator.

Τώρα, όπως αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε ότι το αίτημά του απορρίπτεται, με τον Αλέξη Τσίπρα να κατακεραυνώνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, υπογραμμίζοντας ότι «επιβεβαιώνει την ενοχή του» και ότι «φοβάται τους βουλευτές του».

«Φοβάται την αλήθεια. Φοβάται την κοινοβουλευτική διαδικασία. Φοβάται ακόμη και τους δικούς του βουλευτές. Που ο ένας μετά τον άλλον, δηλώνουν πλέον δημόσια ότι δεν υπάρχει απόρρητο της ΕΥΠ έναντι της Βουλής», σημειώνει ο Αλέξης Τσίπρας, την ώρα που η κατάσταση στο «γαλάζιο» στρατόπεδο μοιάζει εκρηκτική και ολοένα και περισσότερα στελέχη παίρνουν αποστάσεις ή επικρίνουν τις κυβερνητικής μεθοδεύσεις στο μεγάλο σκάνδαλο.

«Ο Μητσοτάκης μπλοκάρει τη σύγκληση της Θεσμών και Διαφάνειας γιατί φοβάται τους βουλευτές της ΝΔ»

Ο κ. Μητσοτάκης μπλοκάρει τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών γιατί φοβάται τους βουλευτές της ΝΔ

Μετά από πέντε ημέρες, πληροφορήθηκα σήμερα από τον Πρόεδρο της Βουλής ότι η κυβερνητική πλειοψηφία απορρίπτει το αίτημά μου για έκτακτη σύγκληση της επιτροπής Θεσμών, προκειμένου να ενημερωθούμε από τους καθ’ ύλην αρμόδιους της ΕΥΠ για το εάν παρακολουθούσαν και τον Χρήστο Σπίρτζη, όπως τον κ. Ανδρουλάκη.

Ο κ. Μητσοτάκης αρνείται πλέον ακόμα και την πιο αυτονόητη κοινοβουλευτική θεσμική διαδικασία.

Οτιδήποτε παραπέμπει σε θεσμούς και διαφάνεια του προκαλεί αλλεργία και φόβο.

Φοβάται την αλήθεια.

Φοβάται την κοινοβουλευτική διαδικασία.

Φοβάται ακόμη και τους δικούς του βουλευτές. Που ο ένας μετά τον άλλον δηλώνουν πλέον δημόσια ότι δεν υπάρχει απόρρητο της ΕΥΠ έναντι της Βουλής.

Ας γνωρίζει ότι όσα αρχεία και να καταστρέψει, όσα κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα και να στήσει, τίποτα δε θα μείνει κρυφό.

Απλά επιβεβαιώνει την ενοχή του.

Και δε θα γλιτώσει στο τέλος από τις ευθύνες του.

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.