6 Οκτωβρίου, 2022

Αποκάλυψη: Συνεχείς συσκέψεις από Βορίδη-Φόβοι για ρωσική υβριδική επίθεση τη μέρα των εκλογών-Σκέψεις για ψηφιακή κάλπη

γράφει ο Αχίλλειος Έξαρχος

Σε συναγερμό βρίσκεται η κυβέρνηση ενόψει των ερχόμενων εκλογών την άνοιξη του 2023.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε η δημοσιογράφος Χριστίνα Κοραή στο Mega και την εκπομπή «Live News», εντός του κυβερνητικού επιτελείου εκφράζονται φόβοι για ρωσική υβριδική επίθεση τη μέρα των εκλογών, έχοντας στο μυαλό τους αντίστοιχες καταγγελίες που έχουν δει το φως για εκλογικές αναμετρήσεις σε άλλες χώρες (π.χ. Γαλλία, ΗΠΑ).

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, μάλιστα, ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης έχει συγκαλέσει το τελευταίο διάστημα συνεχείς συσκέψεις με τη διεύθυνση εκλογών και τη Singular Logic προκειμένουν να τεθούν επί τάπητος τα δεδομένα, να εξεταστούν οι τρόποι πιθανής ρωσικής παρέμβασης και πως μπορεί το ελληνικό κράτος να διασφαλίσει το αδιάβλητο της διαδικασίας την ημέρα των εκλογών.

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε η δημοσιογράφος, συζητήθηκε ακόμη και το ενδεχόμενο να στηθεί ψηφιακή κάλπη, όμως γρήγορα εγκαταλείφθηκε, καθώς θεωρήθηκε πως με αυτόν τον τρόπο θα διευκολυνόταν ενδεχόμενη ρωσική υβριδική επίθεση.

Έτσι, οι κάλπες θα στηθούν παραδοσιακά, ωστόσο, οι υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών θα βρίσκονται σε διαρκή εγρήγορση προκειμένου να αποτρέψουν οποιαδήποτε διαδικτυακή επίθεση ρωσικής προέλευσης.

Υπενθυμίζουμε πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρόσφατη ομιλία του στη ΔΕΘ και στο «Βελλίδειο» είχε αναφέρει ότι «αμερικάνικες υπηρεσίες είχαν αναφέρει ότι το 2016 είχαν δοθεί χρήματα μέσω Ρώσων ολιγαρχών για τηλεοπτικούς σταθμούς», ενώ άφησε αιχμές ότι η ρωσική πλευρά επιχείρησε να εμπλακεί στις ελληνικές εκλογές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.