6 Οκτωβρίου, 2022

Fake news για Ρουμπάτη – Τι πραγματικά είπε στην Εξεταστική

Διαβάστε την ανακοίνωση του Γιάννη Ρουμπάτη

Με οργισμένη ανακοίνωσή του ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ κάνει λόγο για “ρεσιτάλ παραπληροφόρησης” σχετικά με δημοσιεύματα για την κατάθεσή του

Σε διάψευση των όσων κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες ως λόγια του στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής, σχετικά με τον Στέργιο Πιτσιόρλα, προχώρησε το απόγευμα της Τετάρτης (14/09) ο διοικητής της ΕΥΠ το διάστημα 2015-2019, Γιάννης Ρουμπάτης.

Κάνει λόγο για “ρεσιτάλ παραπληροφόρησης” και ξεκαθαρίζει ότι ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, δεν ενεπλάκη στην ουσία της υπόθεσης με τον κ. Πιτσιόρλα, αναφορικά με την περίοδο που αυτός ήταν πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ και για φερόμενα ξένα κεφάλαια ενδιαφέρονταν να αγοράσουν ελληνικά νησιά.

Αναλυτικά η δήλωση Ρουμπάτη

Με έκπληξη και θλίψη παρακολουθώ το ρεσιταλ παραπληροφορησης στο οποίο επιδίδονται τις τελευταιες ωρες άγνωστοι σε εμενα κύκλοι, οι οποίοι διακινούν χαλκευμενα -δήθεν- αποσπάσματα της σημερινης καταθεσής μου στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλης.

Δηλώνω κατηγορηματικά ότι ουδέποτε κατέθεσα  ότι “με έκπληξη διαπίστωσα ότι ο Αλέξης Τσίπρας αντί να απομακρύνει τον κ. Πιτσιόρλα τον προήγαγε σε υφυπουργό, γεγονός που με ανάγκασε να σταματήσω την παρακολούθησή του λίγες ημέρες νωρίτερα”.

Αυτό που είπα είναι ότι ενημέρωσα τον Αλέξη Τσίπρα στην αρχή του 2016, μου είπε να προχωρήσω κανονικά και αν χρειαστεί, να το στείλω τα στοιχεία που θα προκύψουν στη Δικαιοσύνη. Τόνισα επίσης ότι ποτέ δεν επανήλθα γιατί είχα ολες τις απαραίτητες  οδηγίες για να πράξω τα νόμιμα.

Σε αντίθεση με γεγονότα του πρόσφατου παρελθοντος κανενας -ούτε ο τότε Πρωθυπουργος- δεν ενεπλάκη στην ουσία της υποθεσης και πολύ περισσότερο δεν με κατέστησε αποδιοπομπαίο τράγο.                                                         

Ουδέποτε επίσης στην κατάθεση μου αναφέρθηκα σε «Συριακά Κεφάλαια” που επιδίωξαν να αγοράσουν νησίδες στο Ιονιο.

Μίλησα για κεφάλαια από εκπεσόντα ηγέτη χώρας του Κόλπου, τα οποία διαχειρίζονταν στην Ελλάδα για λογαριασμό του Λιβανέζοι και Συροι υπήκοοι.

Το 2013 η Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος είχε ενημερωσει  την ΕΥΠ  για μεγάλα ποσά που οι ίδιοι ανθρωποι διακινούσαν για την αγορά μεγαλων εκτάσεων στην Ελλάδα.

Λυπάμαι που το περιεχόμενο μιας κατάθεσης η οποία θα έπρεπε να είναι μυστική, διαρρέεται πλαστογραφημένη στη δημοσιότητα. Όσοι το έπραξαν δεν έχουν ιδέα για το ποσο ευαίσθητα είναι για τη χώρα κάποια γεγονότα“.

Αναφορά και από τον Οικονόμου

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου αναπαρήγαγε τα προαναφερόμενα δημοσιεύματα, δηλώνοντας τα εξής:

«Προφανώς, η δήλωση του κ. Τσίπρα μαγνητοσκοπήθηκε πριν από την κατάθεση στην Εξεταστική Επιτροπή του κ. Ρουμπάτη, διοικητή της ΕΥΠ την περίοδο που ήταν ο κ. Τσίπρας Πρωθυπουργός. Γιατί, όπως φαίνεται από δημοσιεύματα, άλλες προσδοκίες έτρεφε ο κ. Τσίπρας από την Εξεταστική και άλλα αποκαλύπτονται. Φαίνεται πως όχι μόνον η ΕΥΠ – επί των ημερών του- παρακολουθούσε τον επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, θεωρώντας ότι επιχειρήθηκε η πώληση εθνικού εδάφους σε εταιρεία συριακών (!) συμφερόντων στην οποία είχε εμπλοκή ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, αλλά στην συνέχεια ο κ. Τσίπρας τον αναβάθμισε και πολιτικά! Τώρα γίνεται κατανοητό γιατί ο κ. Τσίπρας δεν ήθελε η Εξεταστική να ασχοληθεί και με τη δική του περίοδο ευθύνης.

ΥΓ: Η Κυβέρνηση έχει αποδείξει εξαρχής ότι είναι σταθερά υπέρ της σύγκλησης όλων των κοινοβουλευτικών οργάνων σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.