2 Φεβρουαρίου, 2023

«Ντου» του Ρουβίκωνα τη νύχτα στο σπίτι του Στέλιου Πέτσα(βίντεο)

Αιτία η δήλωση του υπουργού, «όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει» που ξεσήκωσε αντιδράσεις

Η αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας “επισκέφθηκε” στο σπίτι του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη (15.09.2022).

Ο Ρουβίκωνας πέταξε τρικάκια και έγραψε συνθήματα στους τοίχους του σπιτιού του Στέλιου Πέτσα. Αιτία η δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών «όποιος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει», για την οποία χθες ζήτησε συγγνώμη με βίντεο που ανέβασε στους λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης που διαθέτει. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., προσήχθησαν τρία άτομα, τα οποία αργότερα αφέθηκαν ελεύθερα.

Η ανακοίνωση Ρουβίκωνα:

<<Όποιος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει>>

Την Τρίτη 13/9 ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, σε ερωτήσεις δημοσιογράφων τηλεοπτικής εκπομπής όπου ήταν καλεσμένος σχετικά με τις αυξήσεις στο φυσικό αέριο, απάντησε με τον πλέον κυνικό τρόπο, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά την εχθρική στάση της κυβέρνησης απέναντι στην κοινωνική βάση.

Συγκεκριμένα, ο προβληματισμός που τέθηκε αφορούσε τη μετατροπή από φυσικό αέριο σε πετρέλαιο που καλείται να κάνει ο απλός κόσμος, ο καθένας από εμάς. Για δεύτερη φορά. Αφού έχουμε ήδη προχωρήσει σε εγκατάσταση φυσικού αερίου ως την καλύτερη και πιο οικονομική λύση ενέργειας όπως παρουσιαζόταν πριν κάποια χρόνια.

Κάποιες ώρες αργότερα άρχισε η κατακραυγή για την απαράδεκτη αυτή δήλωση. Ο ”άριστος” αναπληρωτής Υπουργός προσπάθησε να μαζέψει τα ασυμμαμάζευτα. Όλοι εμείς όμως, ο κόσμος της βάσης, που καλούμαστε να προσαρμοστούμε με άνισους όρους στις εκάστοτε συνθήκες κρίσης, ξέρουμε και να απαντάμε και να αντιστεκόμαστε όταν απειλούμαστε, και καλά θα κάνουν όλοι όσοι νομίζουν ότι είναι βασιλιάδες στα ανάκτορα ή ότι καλύπτονται λόγω της κυβερνητικής τους θέσης να προσέχουν περισσότερο όταν μας εκβιάζουν. Ειδικά όταν όλοι αυτοί είναι υπεύθυνοι για τις εξοντωτικές συνθήκες στις οποίες ζούμε, ενώ τα μόνα πραγματικά μέτρα που παίρνουν απέναντι στον δύσκολο χειμώνα που έρχεται είναι μονάχα για την κλίκα τους, απολαμβάνοντας πάντα τα προνόμια της εξουσίας τους.

ΠΕΤΣΑΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ

ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΕΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ

* Στο βίντεο από την παρέμβαση φαίνεται πως οι ασφαλίτες που φυλάνε το σπίτι του Πέτσα επιχειρούν να πέσουν με το αμάξι τους πάνω στον σύντροφο που έγραφε σύνθημα στον τοίχο.

Σε ανάρτησή του ο Στέλιος Πέτσας κάνει λόγο για φασιστική επίθεση, καθώς την ώρα εκείνη ήταν στο σπίτι η ανήλικη κόρη του.

«Η αποψινή φασιστική επίθεση στο σπίτι μου -την ώρα που βρίσκονταν μέσα η ανήλικη κόρη μου- ας προβληματίσει όσους καλλιεργούν το μίσος. Ο βανδαλισμός και η τρομοκράτηση δεν είναι πολιτική. Πρέπει να ενισχύσουμε το θεσμικό πλαίσιο που προστατεύει τη δημοκρατία μας από τέτοιες επιθέσεις», έγραψε ο Στέλιος Πέτσας σε ανάρτησή του στο twitter.