8 Δεκεμβρίου, 2023

ΣΥΡΙΖΑ για αποκαλύψεις «Opinion Poll»: Πάρτι διασπάθισης δημοσίου χρήματος – Να παρέμβει η Δικαιοσύνη

0

Διαβάστε την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Οι αποκαλύψεις για την Opinion Poll είναι καταλυτικές για τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης που επιχειρείται τα τελευταία χρόνια, σημειώνεται στην ανακοίνωση

Σκληρή ανακοίνωση για το πάρτι διασπάθισης δημοσίου χρήματος με 2,3 εκατομμύρια ευρώ απευθείας αναθέσεις σε εκλεκτό δημοσκόπο του Κυριάκου Μητσοτάκη, που αποκάλυψε η «Αυγή», εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, οι αποκαλύψεις σήμερα της «Αυγής» για το τρίγωνο διαπλοκής δημοσκοπικών εταιρειών, επιχειρήσεων συνδεδεμένες με αυτές και «κράτους Μητσοτάκη» είναι αποκαλυπτικές για τον τρόπο που επιχειρείται τα τελευταία χρόνια η χειραγώγηση της κοινής γνώμης. 

«Η εταιρεία δημοσκοπήσεων Opinion Poll η οποία πέφτει μονίμως έξω στις εκτιμήσεις της, προωθώντας πάντα τον Κυριάκο Μητσοτάκη, συνδέεται με εταιρείες που τα τελευταία δύο χρόνια έχουν σαρώσει τα δημόσια έργα», επισημαίνεται στην ανακοίνωση και υπογραμμίζεται ότι  «ο διευθυντής Ερευνών και Επικοινωνίας της Opinion Poll κ. Ζούπης, δε, προσφέρει τις υπηρεσίες του ως προσωπικός λιβελογράφος του Αλέξη Τσίπρα, και του ΣΥΡΙΖΑ εν γένει». 

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογραμμίζει ότι πρόκειται για ένα κανονικό πάρτι διασπάθισης δημοσίου χρήματος που βγαίνουν από την τσέπη των φορολογούμενων πολιτών προκειμένου να ευνοηθεί προσωπικά ο «Μωυσής» Κυριάκος Μητσοτάκης και ζητά την παρέμβαση της Δικαιοσύνης και της ΣΕΔΕΑ.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται αναλυτικά τα αποκαλυπτικά στοιχεία της «Αυγής» για τις πέντε εταιρείες που συνδέονται με την Opinion Poll και έχουν λάβει τα εξής ποσά δημοσίου χρήματος: 

  • Δήμοι 1.120.357,96 €
  • Φορείς υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής 886.464,57 €
  • Περιφέρειες 167.706,93 €

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

«Πάρτι διασπάθισης δημοσίου χρήματος με 2,3 εκ απευθείας αναθέσεις σε εκλεκτό δημοσκόπο του Μητσοτάκη

Οι αποκαλύψεις σήμερα της Αυγής για το τρίγωνο διαπλοκής δημοσκοπικών εταιρειών, επιχειρήσεων συνδεδεμένες με αυτές και «κράτους Μητσοτάκη» είναι αποκαλυπτικές για τον τρόπο που επιχειρείται τα τελευταία χρόνια η χειραγώγηση της κοινής γνώμης. 

Η εταιρεία δημοσκοπήσεων “Opinion Poll” η οποία πέφτει μονίμως έξω στις εκτιμήσεις της, προωθώντας πάντα τον Κυριάκο Μητσοτάκη, συνδέεται με εταιρείες που τα τελευταία δύο χρόνια έχουν σαρώσει τα δημόσια έργα. 

Ο Διευθυντής Ερευνών και Επικοινωνίας της “Opinion Poll” κ. Ζούπης, δε, προσφέρει τις υπηρεσίες του ως προσωπικός λιβελογράφος του Αλέξη Τσίπρα, και του ΣΥΡΙΖΑ εν γένει. 

Συγκεκριμένα, πέντε εταιρείες που συνδέονται με τον έναν ή τον άλλον τρόπο με την “Opinion Poll” έχουν λάβει τα εξής ποσά δημοσίου χρήματος: 

– Δήμοι 1.120.357,96 €
– Φορείς υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής 886.464,57 €
– Περιφέρειες 167.706,93 €
 
Πρόκειται για ένα κανονικό πάρτι διασπάθισης δημοσίου χρήματος που βγαίνουν από την τσέπη των φορολογούμενων πολιτών προκειμένου να ευνοηθεί προσωπικά ο «Μωυσής» Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Αναμένουμε την άμεση παρέμβαση της Δικαιοσύνης και της ΣΕΔΕΑ γι’ αυτό το πλιάτσικο που αποτελεί ντροπή για το σύνολο των δημοσκόπων και πολιτικών επιστημόνων της χώρας».

About Author

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μην χάσετε