28 Νοεμβρίου, 2022

Οι ασύμμετρες απειλές στην υπηρεσία των ισχυρών

γραφει ο Νίκος Μηταρας

Έγινε λοιπόν από την εταιρεία Metropoll δημοσκόπηση στην Τουρκία του Ερντογάν (!!!)για το πώς βλέπουν οι γείτονες τον Ελληνικό λαό!

64% δεν τον βλέπουν εχθρικό απέναντι τους!

31,4 % τον θεωρούν εχθρικό απέναντι τους!

Και ένα 4% … δεν ξέρω, δεν απαντώ!!

Βέβαια πριν δύο ημέρες είχαμε πάνω από 100 παραβιάσεις του εναέριου μας χώρου και τουλάχιστον 10 υπερπτήσεις! Όχι βέβαια ότι τα Ελληνικά μαχητικά δεν παραβιάζουν Τουρκικό εναέριο χώρο ή δεν κάνουν υπερπτήσεις…!!!

Πάντως στην Ελλάδα του Μητσοτάκη μην περιμένετε να διεξαχθεί μια τέτοια δημοσκόπηση! Γιατί όπως καταλαβαίνετε θα χαλάσει η εικόνα του Πρωθυπουργού! Πώς αλλιώς θα στηρίζονταν τα 7,6 δις ευρώ σε ραφαλ και μπελαρα? Πώς θα δικαιολογούντο οι παρακολουθήσεις πολιτικών και δημοσιογράφων από την κυβέρνηση??? Πως θα αιτιολογείτο η αποστολή όπλων στην Ουκρανία και η αλλαγή εξωτερικής πολιτικής – υπέρ της συμμετοχής σε πόλεμο – μετά από δεκαετίες ολόκληρες?

Ποιος γονέας – Έλληνας ή Τούρκος – θα επιθυμούσε έναν πόλεμο στον οποίο θα έστελνε τα παιδιά του?? Κι όμως… οι Τούρκοι εξέλεξαν τον Ερντογάν κι οι Έλληνες τον Μητσοτάκη για να συναγωνίζονται ποιος θα πρωτοπάρει τα μαχητικά των Αμερικανών για να “διασφαλιστεί” η ασφάλεια και να αποτραπεί ο Εθνικός κίνδυνος εκατέρωθεν!

Τι κι αν οι λαοί βροντοφωνάζουμε υπέρ της Ειρήνης…οι εκλεγμένοι – με την ψήφο μας – βροντοφωνάζουν υπέρ του πολέμου που θα αποφέρει ΚΕΡΔΗ…ΧΡΗΜΑ ζεστό! Ο Ερντογάν κατηγορεί τον Μητσοτάκη και τούμπαλιν! Και ο στόχος από κοινού…! Να πάνε και οι δύο στις Εθνικές τους Εκλογές με τον – δήθεν – κίνδυνο των ασύμμετρων και υβριδικών απειλών που χρήζουν… περαιτέρω στρατιωτικών εξοπλισμών !!!

Και οι λαοί ας πληρώνουμε… σήμερα με δημόσιο χρήμα αλλά αύριο ίσως με ΑΙΜΑ!!!