19 Απριλίου, 2024

Όταν ο Γρ. Γεροτζιάφας περιέθαλψε έναν αστυνομικό που… τον ήξερε από κάπου

0

Μια συγκινητική ιστορία από τα χρόνια της ειδίκευσής του μοιράστηκε ο γνωστός αιματολόγος Γρηγόρης Γεροτζιάφας με αφορμή την εικόνα του φοιτητή που κοιτάει με θάρρος στα μάτια έναν ΜΑΤατζή και κάνει το γύρο του διαδικτύου

Η εικόνα ενός φοιτητή που κοιτά στα μάτια έναν αστυνομικό των ΜΑΤ κάνει από χθες τον γύρο του διαδικτύου με λεζάντα που υποστηρίζει ότι ο φοιτητής είπε στον αστυνομικό τη φράση «Αύριο που θα πάρω το πτυχίο μου και θα έρθεις να σε χειρουργήσω…».

Η εγκυρότητα της πληροφορίας ότι υπήρξε πράγματι ο παραπάνω διάλογος ανάμεσα στον φοιτητή και τον αστυνομικό ελέγχεται για την αξιοπιστία της, και είναι αδύνατο να επιβεβαιωθεί πέραν κάθε αμφιβολίας, ωστόσο, η  ανάρτηση έδωσε τροφή για σκέψη στον γνωστό καθηγητή Αιματολογίας Γρηγόρη Γεροτζιάφα, ο οποίος με αφορμή την εικόνα θυμήθηκε δύο συγκινητικές ιστορίες από την προσωπική του πορεία.

Στην ανάρτησή του ο κ. Γεροτζιάφας αναφέρει:

Βλέποντας την φωτογραφία και κυρίως την λεζάντα θυμήθηκα. Πρέπει να ήταν 2000 – 2002, τότε ήμουν ειδικευόμενος στην Αιματολογική Κλινική του Θεαγενείου και είχα έναν νεαρο ασθενή που νοσηλευόταν με λέμφωμα.
Στο νυχτέρι της εσωτερικής εφημερίας μιλούσαμε για άσχετα θέματα (πάντα συζητώ με τους ασθενείς μου) και μου λέει “γιατρέ σε ξέρω από κάπου “.
“Ναι του απαντώ. Από τις διαδηλώσεις. Εσύ χτυπούσες την ασπίδα και εγώ ήμουν μπροστά σου”.
“Nτρέπομαι γιατρέ. Συγνώμη” μου απαντά.
“Mη ζητάς συγνώμη, θα γίνεις κάλα και πάλι θα ανταμώσουμε στον δρόμο αλλά να θυμάσαι οτι μπορείς πάντα να έρθεις από την δικιά μας πλευρά” του απάντησα.
Τώρα θυμήθηκα άλλη μια ιστορία. Ειχα έναν συμμαθητή στο Λύκειο (μπροστινό θρανίο) γυίος αστυνομικού έγινε αστυνομικός και υπηρετούσε στα ΜΑΤ. Συναντιόμασταν τακτικά στις διαδηλώσεις. Οποτε τον πετύχαινα στην γειτονιά (τα ΜΑΤ είναι κοντά στο πατρικό μου κ στο Θεαγένειο) το ίδιο πάντα μου λεγε “Α ρε Γρηγόρη εμείς πληρωνόμαστε για να σας δέρνουμε εσείς μας γιατρεύτε”.

About Author

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *