15 Ιουνίου, 2024

Η συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΣΗΕΑ, παρέλειψε να ενημερώσει τον Τσίπρα πως θα στηρίξει τη ΝΔ υπέρ της Επιτροπής Λογοκρισίας !

0

Αιχμές

Υπέρ της Επιτροπής Λογοκρισίας η ΕΣΗΕΑ! Μείζον θέμα για το ΣΥΡΙΖΑ …

Συμφωνεί η πλειοψηφία της ΕΣΗΕΑ -που συγκροτείται από την κοινή πολιτική συνεργασία των παρατάξεων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ- στην Επιτροπή Δεοντολογίας του άρθρου 22 του σχεδίου νόμου Οικονόμου! Η θέση αυτή έρχεται σε σύγκρουση, με εκείνη του ΣΥΡΙΖΑ για το σχέδιο, όπως την εξέφρασε την περασμένη Κυριακή στο “Documento” ο πρώην υφυπουργός Λευτέρης Κρέτσος και φυσικά η ίδια η εφημερίδα του Κώστα Βαξεβάνη. Υπάρχει πλέον ένα κεντρικό πολιτικό ζήτημα για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αν συντάσσεται με την άποψη της παράταξης του “Συσπείρωσης” για την περίφημη Επιτροπή του άρθρου 22.

Η Επιτροπή αυτή, σύμφωνα με το σχέδιο Οικονόμου, θα εκφράζει τη γνώμη για τις εφημερίδες παραβιάζοντας ευθέως το 14.2 του Συντάγματος που ορίζει πως ο “Τύπος είναι ελεύθερος”. Η δε γνώμη της Επιτροπής θα συνδέεται άμεσα με τη χορήγηση της κρατικής διαφήμισης, επιτρέποντας την οικονομική ασφυξία στα έντυπα που συγκρούονται με την εκάστοτε κυβέρνηση. Θα μπορεί πχ να ελέγχει την “Αυγή” για τον αν τηρεί ή όχι την δεοντολογία -και επί της ουσίας αν είναι απέναντι στην κυβερνητική γραμμή- και στη συνέχεια ο αρμόδιος υπουργός να την κόβει από το μητρώο του έντυπου Τύπου και άρα από την κρατική διαφήμιση

Η ΕΣΗΕΑ (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ) στα σχόλια που έστειλε στη διαβούλευση για το σχέδιο, υπερθεματίζει και ζητάει στην ” Επιτροπή του άρθρου 22 να συμπληρωθεί με τους επικεφαλής των επιτροπών δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ και της ΕΣΗΕΜΘ” Φτάνει μάλιστα στο σημείο να προτείνει ως Πρόεδρο της Επιτροπής “ex officio τον εκάστοτε Πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης”. Η πλειοψηφία της ΕΣΗΕΑ, δείχνει να αγνοεί το άρθρο 15 του Συντάγματος που ορίζει κατηγορηματικά πως μόνο η Ραδιοτηλεόραση υπάγεται υπό τον άμεσο έλεγχο του κράτους και ορίζει ως αρμόδιο το ΕΣΡ. Πουθενά στο Σύνταγμα δεν σχετίζεται το ΕΣΡ με τον έντυπο Τύπο.

-Προ ημερών η αντιπροσωπεία της “Public Συντάγματος” -ΕΣΗΕΑ, επισκέφτηκε τον Αλέξη Τσίπρα για το ζήτημα του αριθμού των εργαζομένων στα κανάλια.

-Φωτογραφήθηκαν μαζί αλλά η συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, στην ΕΣΗΕΑ, παρέλειψε να ενημερώσει πως θα στηρίξει τη ΝΔ στην “Επιτροπή του άρθρου 22” που θα βάλει στο στόχαστρο την “Αυγή”, το “Documento”, το tvxs κι άλλα ΜΜΕ που σχετίζονται με τον ΣΥΡΙΖΑ.

-Και έχει τελειώσει και το “άλλοθι” πως με την Επιτροπή (Λογοκρισίας) του άρθρου 22 θα τελειώσουμε το “Μακελειό”. Υποτίθεται πως γι αυτό επιβλήθηκε η διάταξη για την αλλαγή της ταυτότητας των εφημερίδων.

Αληθεύει πως δεν πέρασε ο αναθεωρημένος προυπολογισμός του ΕΔΟΕΑΠ; Ποια είναι η οικονομική κατάσταση του φορέα; Οι συνεργαζόμενες δυνάμεις ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στον ΕΔΟΕΑΠ γνωρίζουν και δεν ενημερώνουν.

About Author

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *