29 Νοεμβρίου, 2023

Ο Παύλος ζει. Τσακίστε τους Ναζί!

0

Ημέρα μνήμης και ταξικής συνείδησης

από τον Anwar Jitou

Σαν σήμερα πριν ακριβώς εννιά χρόνια, στις 18 Σεπτεμβρίου του 2013, οι φασίστες της Χρυσής Αυγής δολοφονούν στο Κερατσίνι τον αντιφασίστα μουσικό Παύλο Φύσσα.

Τα ΜΜΕ σπεύδουν να ξεπλύνουν τη Χρυσή Αυγή και να παρουσιάσουν τον δολοφόνο μαχαιροβγάλτη Ρουπακιά ως άγνωστο προς τη φασιστική οργάνωση και μεμονωμένο περιστατικό που έγινε για το ποδόσφαιρο. Σιγά σιγά, εκείνο το βράδυ και την επόμενη μέρα, η αλήθεια αρχίζει να βγαίνει στην επιφάνεια και τότε αρχίζει το παιχνίδι εντυπώσεων, συγκάλυψης, και whataboutism με πρωτεργάτες το ΣΚΑΙ και το Πρώτο Θέμα.

Το αιματοβαμμένο μαχαίρι του Χρυσαυγίτη είχε πάνω του 425.990 αποτυπώματα ψηφοφόρων που έδωσαν εξουσία στους φασίστες που εκπαίδευσαν τον Ρουπακιά πως να μαχαιρώνει με ακρίβεια και που οργάνωσαν τα τάγματα εφόδου για την ενέδρα και τη δολοφονία εκείνο το βράδυ σαν σήμερα σε καφετέρια στο Κερατσίνι.

Δεν έγινε τυχαία και ούτε ήταν σπασμωδική αντίδραση οπως αποδείχτηκε. Ήταν οργανωμένη η δολοφονική ενέδρα για μέρες. Βρήκαν μάλιστα και τον χρήσιμο αναλώσιμο φανατικό ηλίθιο τον Ρουπακιά για να το εκτελέσει. Έγινε με άμεση διαταγή των «ηγετών» της συμμορίας και την ανοχή αν όχι και τη συνεργασία της αστυνομίας.

Δεν θα μπορούσε όμως να ανεβεί τόσο η φασιστική οργάνωση αν δεν είχε και τη βοήθεια του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου της δεξιάς και άκρας δεξιάς. Η ΝΔ έκανε πλάτες στη ΧΑ γιατί απλά εξυπηρετούσε τα συμφέροντα τους. Οι μπάτσοι τους βοηθούσαν και τους ψήφιζαν γιατί απλά οι περισσότεροι είναι ομοϊδεάτες τους.

Χαρακτηριστική της εξαιρετικής συνεργασίας αστυνομίας και φασιστών η φράση που είπε ο Ρουπακιάς στους αστυνομικούς όταν έφτασαν στο σημείο «εντάξει, δικός σας είμαι παιδιά. Με τη Χρυσή Αυγή είμαι»

Στις 7 Οκτωβρίου του 2020 ο κόσμος πλημμυρίζει τους δρόμους της Αθήνας γύρω από το Εφετείο, παρά τις απαγορεύσεις της αστυνομίας λόγω πανδημίας, για να φωνάξει ότι δεν είναι αθώοι. Η απόφαση του δικαστηρίου ήρθε ως ελάχιστη δικαίωση στη μνήμη του Παύλου αλλά και για όσους επλήγησαν από τη ναζιστική βία και έστειλε τους φασίστές στη φυλακή.

Φυσικά το βαθύ κράτος δεν έδειξε κανένα ζήλο να συλλάβει τον φυγόδικο Χρήστο Παππά που τον κρατούσε μπαλαντέρ ο Χρυσοχοΐδης για να τον συλλάβει όταν θα βόλευε επικοινωνιακά την κυβέρνηση, καθώς και τον Ναζιστή ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγό που αν και καταδικασμένος συνέχιζε να σουλατσάρει στις Βρυξέλλες αφού το ελληνικό κράτος δεν έστειλε τη σχετική απόφαση μεταφρασμένη για την έκδοσή του στην Ελλάδα.

Ο φασισμός και ο ρατσισμός δεν έχει εκλείψει στην Ελλάδα. Έχει απορροφηθεί στη Νέα Δημοκρατία και την Ελληνική Λύση και συνεχίζει να τροφοδοτείται από τα ίδια εφοπλιστικά και οικονομικά κέντρα που ανέβασαν και ενίσχυσαν και τη Χρυσή Αυγή για δεκαετίες.

Ο Παύλος δολοφονήθηκε από τους φασίστες. Σήμερα οι «σοβαροί φασίστες» είναι βουλευτές και υπουργοί σε μια χώρα που τρία χρόνια βιώνει όχι μόνο την πανδημία και την ενεργειακή κρίση αλλά και την εργαλειοποίησή τους για να περάσουν αντιλαϊκοί νόμοι και να κατασπαταληθεί και να φαγωθεί κι άλλο κρατικό χρήμα σε φίλους και συγγενείς της εγχώριας ελίτ. Με έναν τουρίστα θρασύ πρωθυπουργό, που δρα ως ανδρείκελο των μαφιόζων της χώρας, όπως ήταν και η ναζιστική οργάνωση άλλωστε.

Η Χρυσή Αυγή μπορεί να μην είναι πια (έστω επίσημα) στο προσκήνιο, αλλά οι φασίστες, οι δοσίλογοι, οι καταδότες, και οι σύγχρονοι ταγματασφαλίτες, δεν έχουν εκλείψει από αυτόν τον τόπο.

Συνεχίζουν να δρουν παρασκηνιακά κάτω από το πέπλο μιας δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης. Άλλωστε έσπασε ένα αυγό του φιδιού. Το φίδι της εγχώριας ελίτ των μαφιόζων εφοπλιστών, βιομηχάνων, πολιτικών, δημοσιογράφων, και νοικοκυραίων που το γέννησε και το έθρεψε συνεχίζει να μεγαλώνει και να γεννά κι αλλά αυγά.

Σήμερα είναι ημέρα μνήμης και ταξικής συνείδησης. Σήμερα είναι η μέρα του Παύλου και της Μάγδας ως σύγχρονα σύμβολα αντιφασιστικού αγώνα.

Ο Παύλος ζει! Τσακίστε τους Ναζί!

About Author

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *