24 Σεπτεμβρίου, 2022

Ο πρωτοκαπετάνιος του ΕΛΑΣ σχολιάζει το γεγονός με τους Έλληνες εφοπλιστές που κάνουν τις «αρπαχτές» του αιώνα και θησαυρίζουν από τον Ρωσο-ουκρανικό πόλεμο.

Η καλύτερη απάντηση στην πρόσφατη αποκάλυψη του δικτύου Bloomberg

Νομίζουμε ότι το παραπάνω απόσπασμα από την ομιλία του πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ είναι ο καλύτερος σχολιασμός της είδησης που αποκάλυψε το δίκτυο Bloomberg και αναδημοσιεύετε σε όλες τις ενημερωτικές ιστοσελίδες.

Αυτή μας λέει ότι το πλοίο Stavros, το οποίο διαχειρίζεται η εταιρεία Eastern Mediterranean Maritime, συμφερόντων του εφοπλιστή και πρωθυπουργικού φίλου Θανάση Μαρτίνου, παραβίασε το εμπάργκο της Ε.Ε. και μετέφερε 53.000 τόνους άνθρακα από τη Ρωσία στην Τουρκία.

Δεν είναι φυσικά ο μόνος εφοπλιστής, εφοπλιστής που επιδίδεται σε τέτοιες μπίζνες. Εδώ μπορείτε να διαβάσετε το κείμενο του προέδρου της ΠΕΝΕΝ Αντώνη Νταλακογεώργου για το ποιοι είναι οι Έλληνες εφοπλιστές κάνουν τις «αρπαχτές» του αιώνα και θησαυρίζουν από τον Ρωσο-ουκρανικό πόλεμο.

Και προφανώς δεν θα μπούμε σε λεπτομέρειες για το ποιος είναι ο πλουτοκράτης με τα πολλά τάνκερ που τον εκθέτει σήμερα το  Bloomberg. Απλώς θα θυμίσουμε ότι τον Θανάση Μαρτίνου ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον διόρισε διοικητή του “Αγίου” Όρους ενώ η κόρη του, Γεωργία, είναι βουλεύτρια της Νέας Δημοκρατίας.

Να επαναλάβουμε με την ευκαιρία και κάποιες πάγιες απόψεις μας. Δεν υπάρχει «εθνικό-πατριωτικό συμφέρον» -όπως το εννοούν τα φερέφωνα της αστικής τάξης. Αυτό που πρέπει να προβάλουμε είναι το ταξικό συμφέρον.

Δεν ζούμε όλοι στην “ίδια Ελλάδα”. Άλλη είναι η Ελλάδα του Μαρτίνου και του Λάτση και άλλη η δική μας. Άλλη είναι η Ελλάδα αυτών που παράγουν κοινωνικό πλούτο και πολιτισμό, και άλλη των εκμεταλλευτών μας που με σύμμαχό το κράτος τους το οποίο διαθέτει τους νόμους του, το μονοπώλιο της κρατικής βίας και τη δικτατορία των υποτελών ΜΜΕ, επιβάλουν την αστική δικτατορία.

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.