19 Μαΐου, 2024

Όταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ζητούσε την επιστροφή του βασιλιά (βίντεο)

0

Το 1973, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ζητούσε την επιστροφή του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου με μεταβατική κυβέρνηση Καραμαναλή «και όλων των υγιών δυνάμεων, εκτός φυσικά των κομμουνιστών»

Ο πατέρας του Κυριάκου Μητσοτάκη, Κωνσταντίνος, το 1973 από το Παρίσι δηλώνει υπέρ της επιστροφής του βασιλιά Κωνσταντίνου και του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην Ελλάδα για την μετάβαση σε δημοκρατικό πολίτευμα εκτός των Κομμουνιστών.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως επί πρωθυπουργίας Μητσοτάκη και σύμφωνα με δημοσιεύματα, τα “βασιλικά” αντικείμενα από το Τατόι, μεταφέρθηκαν νύχτα στο εξωτερικό.

Να εδώ για παράδειγμα… ΤΟ ΒΗΜΑ

«Το απόγευμα της Κυριακής 17 Φεβρουαρίου 1991 έξι νταλίκες φορτωμένες με εννέα κοντέινερ βάρους 32 τόνων έφυγαν από το Τατόι για το λιμάνι του Πειραιά. Η κινητή περιουσία της τέως βασιλικής οικογενείας φορτώθηκε στο πλοίο που περίμενε με τις μηχανές αναμμένες και φυγαδεύτηκε στην Αγγλία. Από τότε πολλά έχουν γραφτεί για το περιεχόμενο των κιβωτίων, αλλά μόλις την περασμένη εβδομάδα είδαμε ένα μικρό τμήμα των πολύτιμων αντικειμένων τα οποία, με τη συνδρομή της κυβέρνησης Μητσοτάκη, βρέθηκαν στα χέρια του Κωνσταντίνου και από εκεί στον οίκο δημοπρασιών Christie’s. Πώς έφθασαν τα αντικείμενα αυτά από το Τατόι στον οίκο Christie’s;»

Δείτε τι έλεγε ο δημοκράτης, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, το 1973, λίγο πριν την πτώση της χούντας.

About Author

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *