7 Φεβρουαρίου, 2023

Μας δουλεύουν! Βαποράκια στο ΑΠΘ παρά την παρουσία της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας

Η Πανεπιστημιακή Αστυνομία μπορεί να ήρθε, η ανομία όμως δεν έφυγε. Αυτοψία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Οξύμωρες θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κάποιος τις εικόνες που επικρατούν μέσα στο campus του ΑΠΘ μετά την είσοδο της πολυαναμενόμενης Ομάδας Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ).

Ενώ τα μέλη της ολιγομελούς ΟΠΠΙ βρίσκονται καθηλωμένα σε συγκεκριμένα όπως παρατηρείται σημεία (πρυτανεία και ΣΘΕ) στα γνωστά μέρη μέσα στο campus του Πανεπιστημίου, τα φαινόμενα ανομίας και παραβατικότητας ακμάζουν.

Μεσημέρι Τρίτης και το ρολόι δείχνει σχεδόν 16:00. Μπροστά από το κτίριο της παλιάς φιλοσοφικής δυο άτομα κρατώντας ένα δέμα στα χέρια πλησιάζουν στους θάμνους της περίφραξης και επιμελώς κρύβουν το δέμα στα φυλλώματα των θάμνων. Λίγα λεπτά αργότερα, άλλο άτομο έρχεται και παραλαμβάνει το δέμα ελέγχοντας παράλληλα γύρω του αν και ποιοι τον κοιτούν. Αποχωρεί και λίγο πιο πέρα απροκάλυπτα ανοίγει το δέμα και ξεκινά να χρησιμοποιεί το περιεχόμενο. Είναι εμφανές ότι πρόκειται για ναρκωτικές ουσίες.

Λίγα βήματα παρά πάνω στην πλατεία του τμήματος Χημείας ένας νεαρός άνδρας πλησιάζει τους περαστικούς ρωτώντας τους αν θέλουν να αγοράσουν κάποια ποσότητα ναρκωτικών. Ορισμένοι από τους ερωτώμενους συνηθισμένοι σε αυτό το σκηνικό, τους αποφεύγουν χωρίς κάποια αντίδραση. Αυτοί όμως που επισκέπτονται για πρώτη φορά το εκπαιδευτικό ίδρυμα δεν μπορούν να κρύψουν την δυσάρεστη έκπληξή τους.

Παρόλα αυτά, στα κατά τόπους σημεία ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις φυλάνε την νεοσύστατη Ομάδα Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων που βρίσκεται καθηλωμένη σε ένα συγκεκριμένο σημείο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *