24 Σεπτεμβρίου, 2022

Αλληλεγγύη στον αγώνα των γυναικών του Ιράν, αλλά και σε κάθε θηλυκότητα που οραματίζεται μια ζωή χωρίς δεσμά

από την Μαρία Λουκά

Το Ιράν συγκλονίζεται εδώ και μέρες από την εξέγερση των γυναικών ενάντια στην καταπίεση, την επιβολή και τη βία.

Από την οργή των γυναικών για τη γυναικοκτονία της Masha Amini, η οποία ξεψύχησε την Παρασκευή στο νοσοκομείο έχοντας δεχτεί άγρια χτυπήματα από τη λεγόμενη «αστυνομία ηθικής» επειδή δε φορούσε σωστά το χιτζαμπ της.

Από εκείνη τη στιγμή οι γυναίκες βγήκαν στους δρόμους αντιμέτωπες με τη σκληρή καταστολή του θεοκρατικού καθεστώτος. Καίνε τα χιτζάμπ τους ή κόβουν τα μαλλιά τους σε δημόσια θέα. Δίπλα τους γυναίκες που φορούν χιτζάμπ αλλά εναντιώνονται στον καταναγκασμό και νεαροί άνδρες, κυρίως φοιτητές.

Στο twitter τύποι που δεν πάλεψαν ποτέ για κανένα δικαίωμα, κατά βάση μισογύνιδες και ρατσιστές, επιχειρούν μια χυδαία εργαλειοποίηση για να συκοφαντήσουν το φεμινιστικό κίνημα και να υποδαυλίσουν ισλαμοφοβικά ανακλαστικά. Γιατί μόνο αυτό ξέρουν να κάνουν. Αλλά είναι τόσο μικροί μπροστά σ’ αυτό που συμβαίνει, μπροστά στη μεγαλειώδη σωματικοποίηση της αντίστασης, που θα βυθιστούν μόνοι τους στην ασημαντότητα τους.

Αλληλεγγύη στον αγώνα των γυναικών του Ιράν.

Δίπλα σε κάθε θηλυκότητα σε κάθε σημείο του πλανήτη που υπερασπίζεται την αυτοδιάθεση της, που οραματίζεται μια ζωή χωρίς δεσμά, μια ζωή που μας αξίζει.

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.