11 Δεκεμβρίου, 2023

Κατακραυγή για Μαρινάκη: «Ο ναρκισσισμός του τρέφεται από τα ΜΜΕ που ελέγχει – Ιστορική απρέπεια και λάσπη»

0

Βαγγέλας uber alles

Μύδροι στον Πρωινό Τύπο κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη, με αφορμή όσα είπε στην παρουσίαση του Μίτσελ για τα Μέσα Ενημέρωσης που… πολεμάνε τον Ολυμπιακό.

Διαβάστε παρακάτω αποσπάσματα από την αρθρογραφία των αθλητικών εφημερίδων…

LIVESPORT

«Μία συγκεκριμένη εφημερίδα, που πολύς κόσμος θεωρεί εφημερίδα του Ολυμπιακού, με ιδιοκτήτες που έχουν βγάλει εκατομμύρια από τον Ολυμπιακό και δεν έχουν ξοδέψει ούτε πορτοκαλάδα για τον Ερασιτέχνη. Κάποιοι που γράφουν μέσα είναι σε αποστολή, με δημοσιεύματα που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα και μοναδικό σκοπό να κάνουν ζημιά. Το αφήνω στην κρίση των Ολυμπιακών». Τάδε έφη, Βαγγέλης Μαρινάκης, πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, στην χθεσινή παρουσίαση του Μίτσελ.

Το «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», του αείμνηστου ΜΕΓΙΣΤΟΥ Θεόδωρου Νικολαΐδη, είναι επί πολλές δεκαετίες η εφημερίδα που λάτρεψαν και στήριξαν οι οπαδοί του Ολυμπιακού. Ο δημιουργός της, ένας ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ της δημοσιογραφίας, έχει φύγει από την ζωή εδώ και 5,5 χρόνια. Το λιγότερο που οφείλουν άπαντες σε αυτόν τον χώρο (ποδοσφαίρου και δημοσιογραφίας) είναι ΣΕΒΑΣΜΟΣ στη μνήμη, στις αξίες και στην κληρονομιά του Θ. Νικολαΐδη. Όχι απρέπειες.

«Για ένα άλλο σάιτ, που ανήκει στον Ρώσο και γράφει ο ίδιος ο Ρώσος και τα παιδιά του, δεν χρειάζεται να λέμε πολλά. Μιλάμε για συνεχή λάσπη και ψέμματα», είπε επίσης ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Ποιος είναι «ο Ρώσος και τα παιδιά του» στους οποίους αναφέρθηκε; Γιατί δεν μας λέει να μάθουμε και εμείς; Όχι τίποτα άλλο, αλλά επειδή έκανε λόγο για «συνεχή λάσπη».

ΣΤΕΛΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ – ΜΕTROSPORT

Με εξιτάρισε μια δήλωση του Βαγγέλη Μαρινάκη στη χθεσινή παρουσίαση του Μίτσελ. «Υπάρχει, είπε, μια συγκεκριμένη εφημερίδα που θεωρεί ότι είναι εφημερίδα του Ολυμπιακού. Η ιδιοκτησία της έχει βγάλει εκατομμύρια από τον Ολυμπιακό και μέχρι σήμερα δεν έχει ξοδέψει μια πορτοκαλάδα για ένα τμήμα του Ερασιτέχνη. Βλέπουμε λοιπόν και στα πρωτοσέλιδα και μέσα, όπου γράφει ο ιδιοκτήτης, ότι έχουν ως αποστολή, ως μοναδικό σκοπό να κάνουν ζημιά. Αφήνω στην κρίση των Ολυμπιακών αν θα πρέπει να διαβάζουν και να πιστεύουν ή όχι τέτοιου είδους δημοσιεύματα. Το ‘χουν παρακάνει».

Αναφερόταν στο “ΦΩΣ”. Που είναι όντως το “ευαγγέλιο” των οπαδών του Ολυμπιακού. Εκείνων, όμως, που δεν τρώνε κουτόχορτο. Εκείνων που δεν θέλουν η εφημερίδα τους να είναι υποχείριο του εκάστοτε μεγαλομετόχου της ομάδας τους. Εκείνων που γουστάρουν την άποψη μιας φωνής που μπορεί να έχει ερυθρόλευκη χροιά, αλλά είναι αδέσμευτη. Ο Μαρινάκης, που ελέγχει πλήρως τις καθαρά οπαδικές ερυθρόλευκες εφημερίδες, εκείνες δηλαδή που απευθύνονται στους “χαχόλους” οπαδούς του Ολυμπιακού. ενοχλείται από τη λεβέντικη στάση που κρατά απέναντι του σε όλα τα θέματα του Ολυμπιακού το “ΦΩΣ”. Όπως ενοχλείται και από το γεγονός ότι δεν βρίσκει τρόπο να αιχμαλωτίσει και το “ΦΩΣ” στις δικές του επιθυμίες.

Αν μη τι άλλο, κάποιος θα έπρεπε να πει ΑΥΤΟ ήταν πάντα το “ΦΩΣ”. Και ΑΥΤΗ ήταν πάντα, όσο κυκλοφορούσε, η “ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ” σε πράσινη, βέβαια, χροιά.

Ο ναρκισσισμός του Μαρινάκη τρέφεται καθημερινά από τους αποθεωτικούς για το πρόσωπο του τίτλους του “Πρωταθλητή”, της “Sportday” και όλων των έντυπων και ηλεκτρονικών ΜΜΕ που ο ίδιος ελέγχει είτε άμεσα, ως ιδιοκτήτης, είτε έμμεσα, με… άλλη ιδιότητα. Αλλά δεν του αρκεί αυτό. Τώρα φαίνεται ότι αποφάσισε να κηρύξει πόλεμο στη μοναδική αθηναϊκή αθλητική εφημερίδα που κρατάει ψηλά την αξιοπρέπεια της, επιμένοντας να λειτουργεί όχι για λογαριασμό δικό του, αλλά για λογαριασμό των αναγνωστών της. Επιμένοντας να μην προστίθεται και αυτή στη στρατιά των δούλων που ήδη διαθέτει ο Μαρινάκης. Λίγα σεμινάρια από παλιούς Ολυμπιακούς θα τον έκαναν σοφότερο…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΕΛΑΚΗΣ – SPORTDAY

Όσοι διαβάσουν αναλυτικά τις δηλώσεις Μαρινάκη κατά την παρουσίαση του Μίτσελ θα αντιληφθούν ότι η αλλαγή προπονητή -κι όσες ακολούθησαν μέσα και γύρω απ’ τα αποδυτήρια’ έχουν να κάνουν με την ακλόνητη πεποίθησή του ότι η ομάδα προλαβαίνει να υλοποιήσει τους στόχους της. Ο Μίτσελ ήρθε για να υπηρετήσει αυτόν τον στόχο. Να αναδείξει και πάλι τον Ολυμπιακό πρωταθλητή. Το πρωτάθλημα, με τα πλέι οφ μέσα, έχει πολύ… ψωμί ακόμα. Οι επτά βαθμοί είναι διαφορά που ανατρέπεται. Μην την υποτιμήσουν, λέει κάτι, αλλά είμαστε πολύ νωρίς και μεσολαβεί μία πολυήμερη διακοπή τον Νοέμβριο, που ισοδυναμεί με νέα προετοιμασία. 

Για τις άλλες ομάδες που ενδεχομένως έχουν βρει ρυθμό, είναι πρόβλημα. Για τον Ολυμπιακό η διακοπή είναι ευεργεσία. Θα δώσει τη δυνατότητα στον Μίτσελ να προετοιμάσει την ομάδα του και να βελτιώσει τη φυσική της κατάσταση. Το τελευταίο κρίνεται απαραίτητο διότι όλοι συμφωνούν ότι στην Αυστρία, που θεωρητικά θα γινόταν προετοιμασία, υπήρξε δυσκολία να γίνει η θεωρία πράξη. Ο Μαρτίνς άφησε μία ομάδα ουσιαστικά απροετοίμαστη κι αυτό προκύπτει σχεδόν σε κάθε παιχνίδι του Ολυμπιακού. Η ζημιά έγινε -τώρα πρέπει να διορθωθεί. Ο Νοέμβριος είναι ο μήνας για να γίνει αυτή η δουλειά. Ο Μίτσελ και οι συνεργάτες του θα έχουν τη δυνατότητα έστω κι αν κάποιοι παίκτες δεν θα είναι στη διάθεσή του.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΦΙΝΑΣ – ΤΑ ΝΕΑ 

Ο Μίτσελ αυτός είναι. Πάντα όπως αισθάνεται. Δεν κρύβεται. Εξωστρεφής, ένας πολίτης του κόσμου. Όχι αλαζόνας μα ούτε και φοβικός. Γνωρίζει πολύ καλά πως για αρκετούς δεν συμπεριλαμβάνεται στην λίστα με τους κορυφαίους των πάγκων. Και τι με αυτό; Μπορεί να δώσει στον Ολυμπιακό και να τον βγάλει από την δύσκολη θέση; Αναμφίβολα, ναι. Το έδειξε η χθεσινή ημέρα. Δεν φοβήθηκε την κρίσιμη λέξη, αυτή που ονομάζεται «ευθύνη». Όποιος την παίρνει, μπορεί και να ανταπεξέλθει σε όσα θα του ζητήσουν.

Έχει δυσκολίες το εγχείρημα του Ισπανού; Ποιος θα υποστήριζε, αλήθεια, το αντίθετο; Μόνο και μόνο που καλείται να «ξεφορτώσει» ένα ρόστερ με αρκετούς παραπάνω ποδοσφαιριστές, είναι κάτι που απαιτεί ικανότητες. Γιατί πολλού θα βγουν και θα πουν «γιατί αυτός και όχι ο άλλος». Ο Μίτσελ, όμως, ήρθε για να έχει το γενικό πρόσταγμα. Θα πάρει τα μπράβο αν πετύχει και θα ακούσει γκρίνιες αν δεν τα καταφέρει ή αν κάνει χρόνο ώστε να διορθώσει τα κακώς κείμενα. Το σίγουρο είναι πως δεν φοβάται αυτό το κολύμπι στα βαθιά.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ – ΦΩΣ 

Ο Μίτσελ τόνισε πως είναι το απόλυτο αφεντικό στην ομάδα. Αυτός αποφασίζει για όλα, αυτός έχει πάρει τα κλειδιά. Και εδώ είναι το πιο σημαντικό κομμάτι αυτής ης ιστορίας, αφού ο 59χρονος κόουτς δεν ήρθε στην Ελλάδα για να βγάλει τη σεζόν. Ήρθε για να κάνει κουμάντο και να συμμαζέψει την κατάσταση.

Οσο δύσκολο είναι το έργο του προπονητή, αφού ανέλαβε την ομάδα σε μία πολύ ζόρικη περίοδο, άλλο τόσο είναι και της διοίκησης που θα κληθεί να υλοποιήσει τα «θέλω» του Μίτσελ. Και δεν είναι εύκολα αυτά που πρέπει να γίνουν από εδώ και στο εξής. Σίγουρα, όμως, για να μπορέσει η ομάδα να βρει τον δρόμο της, πρέπει να μπει το μαχαίρι στο κόκαλο για να ξεκαθαρίσει και το ρόστερ και να μπορέσει ο προπονητής να κάνει τη δουλειά του σωστά. 

Κατά τα άλλα, το φετινό θέμα του Ολυμπιακού δεν έχει να κάνει μόνο με τα αποτελέσματα. Πράγματι, κάποια από αυτά ήρθαν στο τέλος, αλλά ένα ματς ολοκληρώνεται όταν σφυρίξει ο διαιτητής. Το μεγάλο θέμα της ομάδας του Πειραιά είναι η εικόνα της στο γήπεδο. Αυτό το παραδέχονται άπαντες. Με τον τρόπο που έχει αντιμετωπίσει τα ματς η ομάδα του Πειραιά Θα ήταν αδύνατο να διεκδικήσει κάτι παραπάνω από αυτό j που έχει πάρει μέχρι τώρα.

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ – ΩΡΑ

Από την άλλη μεριά είναι δεδομένο πως η ΑΕΚ που Θα επιστρέψει μετά την διακοπή, δεν θα είναι η ίδια ομάδα αγωνιστικά, με αυτή που ολοκλήρωσε αυτόν τον κύκλο των πέντε πρώτων αγωνιστικών του πρωταθλήματοs. Για περισσότερους από έναν λόγους, αυτό που θα παρουσιάσει στο γήπεδο ο Αλμέιδα, θα είναι εντελώς διαφορετικό. 
Ο πρώτος λόγος είναι προφανής. Στις πέντε πρώτες αγωνιστικές, ο Αργεντιvός τεχνικός ήταν πολύ ξεκάθαρος πως έψαχνε ισορροπίες, ρόλους, ακόμα και σταθερές μέσα στην ομάδα. Δοκίμασε πολλά πράγματα, πειραματίστηκε και με κάποια άλλα. Και αυτές οι πέντε πρώτες αγωνιστικές, εκτός των άλλων, ήταν απολύτως χρήσιμες για να βγάλει ο Αλμέιδα συγκεκριμένα αγωνιστικά συμπεράσματα.

Όμως συγκεκριμένα πράγματα στα οποία έχει κατασταλάξει ο Αλμέιδα, βλέποντας και όλα αυτά που έχει δείξει η ομάδα στις πρώτεs πέντε αγωνιστικές, Θα ενσωματωθούν σ’ αυτό που η ΑΕΚ Θα παρουσιάσει στο γήπεδο. Κάτι που έχει να κάνει περισσότερο με την λειτουργία της ομάδας και λιγότερο με σχηματισμούς και θέσεις, Και θα είναι πολύ πιο κοντά, σ’ αυτό που είδαμε στο πρώτο ημίχρονο του παιχνιδιού στο Αγρίνιο.

Το απόσπασμα από την παρουσίαση του Μίτσελ στο οποίο ο Βαγγέλης Μαρινάκης επιτίθεται σε SDNA και ΦΩΣ

About Author

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *