4 Δεκεμβρίου, 2022

Σύγχρονα κάτεργα φτιάχνουν οι πολυεθνικές ιχθυοκαλλιέργειες.

από τον Λοβέρδο Χρήστο Στελάκατο

Μνημόνιο συνεργασίας για την απασχόληση μεταναστών και προσφύγων σε υδατοκαλλιέργειες. Να τελειώσουν τα ψέματα. Σύγχρονα κάτεργα με σκλάβους σε ανάγκη φτιάχνουν οι πολυεθνικές ιχθυοκαλλιέργειες. Και συ Έλληνα αν δεν το κατάλαβες ή σκλάβος ή άνεργος. Για θέση εργασίας σκλάβου έχει για όλους τους λαούς δουλειά.

Η συνεργασία των υπουργείων και του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης αποσκοπεί στην εφαρμογή προγράμματος εκπαίδευσης πολιτών τρίτων χωρών και τοποθέτησής τους σε θέσεις εργασίας στον τομέα της υδατοκαλλιέργειας.

””Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σίμος Κεδίκογλου, τόνισε μετά την υπογραφή του μνημονίου ότι «από αυτή τη συνεργασία όλοι θα βγουν ωφελημένοι. Ο τομέας των υδατοκαλλιεργειών είναι ραγδαία αναπτυσσόμενος. Δεν είναι τυχαίο ότι τα προϊόντα ιχθυοκαλλιέργειας αποτελούν το πλέον εξαγώγιμο προϊόν της χώρας, όσον αφορά στον πρωτογενή τομέα. Παρέχουμε λύση στο πρόβλημα της έλλειψης εργατικού δυναμικού και ταυτόχρονα προσφέρουμε μια καλή προοπτική στους μετανάστες για την ενσωμάτωσή τους στην ελληνική κοινωνία».

Από την πλευρά της, η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Σοφία Βούλτεψη υπογράμμισε ότι «η εκπαίδευση και η μετάβαση στην αγορά εργασίας αποτελεί την επιτομή της ένταξης. Από την πλευρά μου διευκολύνω και συμβάλλω σε κάθε εκπαιδευτική προσπάθεια που αποσκοπεί στην πραγματική ένταξη και οδηγεί στην αύξηση του ΑΕΠ, των εξαγωγών και περισσότερων θέσεων εργασίας για όλους».”””

Θα μετράμε τον ένα νεκρό πίσω από τον άλλον. Η θάλασσα δεν είναι έτσι κάτι απλό να βάζεις κόσμο μέσα για δουλειά.