2 Φεβρουαρίου, 2023

Ιράν: Viral το βίντεο δύο αδελφών που διασκεύασαν στα περσικά το εμβληματικό «Bella Ciao» για τη Μαχσά Αμινί (βίντεο)

Η νέα εκδοχή του “Bella Ciao” ακούγεται σε όλες τις διαδηλώσεις, ενώ το εν λόγω βίντεο διαδίδεται με αστραπιαίους ρυθμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Στα περσικά διασκευάστηκε το “Bella Ciao” προς τιμήν της Μασχά Αμινί, η οποία δολοφονήθηκε από την αστυνομία ηθών του Ιράν, ένα έγκλημα που έχει προκαλέσει πρωτοφανές κύμα οργής από τους Ιρανούς, το οποίο η κυβέρνηση προσπαθεί να καταπνίξει στο αίμα.

Η 22χρονη συνελήφθη από την αστυνομία ηθών, Ershad, στην Τεχεράνη επειδή δεν φορούσε σωστά την μαντήλα της. Την είχαν σε κέντρο κράτησης και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο όπου και πέθανε λίγες ώρες αργότερα. 

Η νέα εκδοχή του “Bella Ciao” ακούγεται σε όλες τις διαδηλώσεις, ενώ το εν λόγω βίντεο διαδίδεται με αστραπιαίους ρυθμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Χιλιάδες χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν αναδημοσιεύσει το βίντεο με το ιταλικό αντιφασιστικό τραγούδι του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Η μουσική του τραγουδιού φαίνεται να είναι εμπνευσμένη από κάποιο παλιό παραδοσιακό τραγούδι, ενώ είναι άγνωστο από ποιον έχουν γραφεί οι στίχοι.

Το τραγούδι αυτό έχει ερμηνευτεί και διασκευαστεί από διάφορους καλλιτέχνες στα ιταλικά, τα αγγλικά, τα ελληνικά, τα ρωσικά, τα βοσνιακά, τα κροατικά, τα σερβικά, τα ουγγρικά, τα ισπανικά, τα φινλανδικά, τα γερμανικά, τα τουρκικά, τα ιαπωνικά, τα κινεζικά και τα κουρδικά.

Εκτός αυτό το βίντεο έχουν γίνει και άλλες διασκευές στη μνήμη της 22χρονης:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *